WLG brengt Peer Gynt op de planken

De spanning was woensdag zichtbaar op de gezichten van de leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium. Zij brengen deze week het complexe theaterstuk Peer Gynt op de planken. Tijdens de generale repetitie moesten er nog veel puntjes op de ‘i’ worden gezet.

“Het WLG brengt ieder jaar een theaterstuk”, vertelt regisseur Hiepie Hoogeveen. “Vijftien jaar geleden begon dat heel klein, en dit jaar is de aula waar het plaatsvindt eigenlijk te klein.” De ruimte is voor de gelegenheid volledig omgetoverd tot theaterzaal met tribune, een podium, dectorstukken en een professionele licht- en geluidsinstallatie.

“Dit jaar brengen we het stuk Peer Gynt. Een Noors theaterstuk over de al dan niet opzettelijke verwarring van leugens en waarheden bij hoofdrolspeler Peer.” De hoofdrol van Peer wordt vertolkt door vijf verschillende hoofdrolspelers die allen een gedeelte uit het leven van Peer spelen. Het stuk wordt verder opgeluisterd met dans en een compleet orkest met band.

De première van het stuk vindt donderdagavond plaats. Voor mensen die interesse hebben is er slecht nieuws. De kaartjes van alle voorstellingen waren binnen een dag uitverkocht.