FC Groningen op koers voor play-offs

FC Groningen deed vrijdag goede zaken in de strijd voor de play-offs voor Europees voetbal. In het Euroborgstadion werd het 2-1 tegen NAC. FC Groningen staat achtste in de eredivisie.

FC Groningen kreeg voor de pauze de meeste mogelijkheden, maar ontsnapte in de 38e minuut aan een achterstand toen een inzet van Perica door Hateboer net wel of niet van de doellijn gehaald werd. De scheidsrechter oordeelde dat de bal niet over de achterlijn was geweest.

In de 55e minuut werd Kostic gevloerd en Van der Velden schoot FC Groningen vanaf elf meter op 1-0. Groningen speelde na rust matig en Perica zorgde na 73 minuten voor de 1-1. In blessuretijd maakte Kostic er na een individuele actie toch nog 2-1 van voor FC Groningen.