Categorieën: Nieuws

“Studenten en stadjers gaan wel goed met elkaar om”

De JOVD Groningen en Student en Stad zijn van mening dat studenten en Stadjers goed met elkaar om gaan en roepen studenten op om die ervaringen te delen.

De succesverhalen zullen worden aangeboden aan de gemeenteraad, het mooiste verhaal
wint een leuke prijs. Student en Stad en de JOVD Groningen doen de oproep naar aanleiding van de plannen van de gemeente Groningen om naast de 15%-norm nu ook het omzetten van woningen naar zelfstandige studio’s te verbieden. Hierdoor krijgen ouderejaars studenten meer moeite om een geschikte woonplek te vinden en worden studenten nog verder naar de randen van de stad verdreven, volgens de partijen.

“Door negatieve verhalen ontstaat er een tweedeling tussen Stadjers en studenten.” aldus Suzanne Klein Schaarsberg van Student en Stad:” Dat stimuleert de opvatting dat er meer maatregelen nodig zijn om de balans tussen de studenten en Stadjers in de wijken te behouden.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De regel gaat juist niet voor de binnenstad gelden, Dat studenten verder naar de randen worden gedreven is dus onzin. Ouderejaars hebben er juist baat bij dat er meer kwalitatief goede en veilige woonruimtes worden gerealiseerd. Er zijn nog genoeg plekken in de stad waar dat kan. Ook kantoorpanden en verouderde bejaardencomplexen kunnen prima voor studentenbewoning geschikt worden gemaakt. Het woningsplitsen is echt alleen maar goed voor huisjesmelkers en kleine aanneembedrijfjes.

  • Negatieve verhalen??? Het zijn geen verhalen maar waarheden, heeft zij er ooit tussen gewoond? Op enkele goeden na is het vooral lawaai en rotzooi.
    's Nachts schreeuwen, overdag overal fietsen over de stoepen.

  • Uit sommige reacties blijkt dat stadjers ook niet goed met studenten om kunnen gaan. Het moet wel van twee kanten komen mensen, en het komt blijkbaar van geen enkele kant.

  • Nooit problemen gehad, zowel toen ik student was als nu als 'stadjer'. Was ook erg verbaasd over de campagne met posters destijds, had nooit stilgestaan bij het feit dat sommigen dit blijkbaar als 'probleem' zien.

    • Bij mijn vriendin in de Oosterpoort wonen een paar studenten (of wat er tegenwoordig voor doorgaat) die bbq-en op een wijze die dwangmatig te noemen is. Zodra het kwik maar even boven de 20 graden Celsius, moet (!) er vlees op een vuurtje. En bier gedronken worden en hard gepraat worden.

      En met ze praten is ook geen succes. Ze wonen er met een groep. Steeds met een andere samenstelling, en door de hoge testosterongehaltes voelen zij zich flink (Tot dat je deur intrapt en met een bijl zwaait. Zoals bij CP-singel vorig jaar).*

      Wie is dat arrogante figuur van een Klein-nog-wat? Ze doet je terugverlangen naar de tijd dat de Z-Side met fietskettingen een bepaald soort studenten door de stad joeg.

      Met vriendelijke groet.

      * Voordat ik boos word, ben ik allang naar mijn eigen huisje. Marc (Kroonenberg) vind het een huis een wijk van niks, maar de nachten zijn er lekker rustig.

      • Er zijn heel veel mogelijkheden om overlast te bestrijden.
        Begin is goed: in gesprek en mensen aanspreken.
        Helpt dat niet dan kun je een beroep doen op buurtbemiddeling en meldpunt overlast inschakelen. Verder heb je nog speciale politieagenten voor studentenzaken. Meestal lost dit de problemen wel op.
        Bij mijn in de buurt wonen ook veel studenten. Over overlast hoor ik bijna niemand. Af en toe zaterdagnacht wat gezang op fietsen, dan word je even wakker en slaap je weer in.

      • Een hele zomer door. Echt dwangmatig BBQ-en. Omdat ik 's-ochtends om zeven uur begin, slaap ik zomers daarom niet bij mijn vriendin?

        En over praten. Met die holle vaten?

      • Fietskettingen? Verder alles goed VSH? Laat je nakijken. Onbegrijpelijk dat dergelijke reacties door de moderatie komen.

      • Kroonenberg? Je bedoelt dat je naast de action in Assen woont en daar regelmatig met een levenloze blik in de ogen doorheen loopt om het medelijden op te wekken van grachtengordelse oude vrijsters?

      • VSH , wanneer je zelf geen serieuze pogingen doet om de overlast te verminderen dan heb je ook geen recht van klagen.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden