Flames verliest ook tweede duel

GasTerra Flames heeft ook het tweede duel in de halve finale van de play-offs verloren. Zaterdagavond kwam er in Leiden een zenuwslopende verlenging aan te pas, en daarin won de thuisploeg Zorg en Zekerheid Leiden: 62-59.

In het eerste kwart stonden de Groninger basketballers lange tijd achter, maar kort voor het eind van het kwart werd het weer gelijk: 18-18. Bij rust was het 27-25, en na drie kwarten stond er 42-42 op het scorebord. In de slotfase van het vierde kwart kwam Flames op 50-53, maar met een driepunter van Dejuan Wright, 40 seconden voor tijd, kwam Leiden weer langszij. In de laatste seconden miste Jason Dourisseau nog een dunk, zodat de eindstand 53-53 bleef en er verlengd moest worden.

De verlenging was bloedstollend. Worthy de Jong van Leiden bracht 10 seconden voor tijd de stand op 60-57, waarna Cashmere Wright van Flames twee vrije worpen raak schoot. Twee seconden voor tijd bracht Mike Schachtner van Leiden met vrije worpen de eindstand op 62-59.

Topscorers bij Flames waren Jason Dourisseau met 14 punten en Quentin Pryor met 12 punten.

De stand in deze ‘best-of-five’ is nu 2-0 voor Leiden. De volgende wedstrijd is komende dinsdag in Martiniplaza. Die moet Flames winnen, anders is het seizoen voorbij.