De gemeente Groningen neemt het op voor kinderen die buiten het kinderpardon dreigen te vallen. Samen met dertig andere gemeentes schreef burgemeester Ruud Vreeman de staatssecretaris een brief over de kwestie.
Kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in ons land verblijven kijgen een verblijfsvergunning. Staatssecretaris Fred Teeven geeft echter alleen een vergunning aan kinderen die onder rijkstoezicht staan. Kinderen die in diezelfde periode onder gemeentelijk toezicht stonden krijgen geen pardon. Staatssecretaris Teeven zegt: “Regels zijn regels.”
De burgemeesters krijgen bijval van de kinderombudsman. Die gaat dossiers van dergelijke kinderen openbaar maken, om te laten zien hoe schrijnend die gevallen zijn.
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…
Aanvankelijk leek het erop dat niemand anders dan alleen de FC-supporter gewond is geraakt bij…
Kerstbomen, lampjes, slingers, kerstmannen en sneeuwpoppen: tijdens Kerst hoort het er allemaal bij. Sommige Stadjers…
Aan het Anker in Lewenborg was maandagmiddag een flinke politiemacht op de been tijdens een…
Rikus Jager, Mattias Gijsbertsen en Mirjam Pauwels leiden als (in)formateurs de onderhandelingen voor de vorming…
Op de Meerweg tussen Haren en Paterswolde heeft een automobiliste maandagmiddag een lantaarnpaal uit de…
Bekijk reacties
belachelijke actie van de burgemeester.
er is al een generaal pardon geweest , vervolgens een kinderpardon...het is een keer klaar hoor.....
dan ga je ouders belonen die maar lopen te rekken en te traineren...hup het land uit en wegwezen!
En waarom zou het ene kind wel mogen blijven, omdat het 5 jaar of langer in een asielzoekerscentrum onder rijkstoezicht heeft gestaan. En het andere kind niet, omdat het 5 jaar of langer onder gemeente toezicht heeft gestaan. Een gedeelte van die kinderen kon helemaal niet onder rijkstoezicht staan omdat hun de opvang in een asielzoekerscentrum geweigerd is. Daardoor zijn ze opgevangen door gemeentes, ze hadden geen keuze. Dat heeft niets met rekken te maken. 5 jaar of langer is de eis, dan moet het niet uitmaken of je onder rijks- of gemeentetoezicht gestaan hebt. Beide zijn overheidsorganen.
Het is schandalig dat Teeven onderscheid wil maken tussen kinderen die onder rijkstoezicht stonden en kinderen die bij de gemeenten in beeld waren. Hij creert een ongelijkheid die door geen enkel steekhoudend argument ondersteund wordt.
Het argument 'regels zijn regels' is natuurlijk grote flauwekul. Regels zijn door mensen gemaakt en worden door mensen geinterpreteerd of veranderd wanneer regels niet adequaat zijn.
Het betreft niet een natuurverschijnsel!
Ik hoop dat de burgemeesters snel succes hebben.