Categorieën: Nieuws

Schroor: Coalitiebesprekingen verlopen goed

Formateur Ton Schroor vindt het jammer dat zijn uitspraken in de pers over het afblazen van de tram hebben geleid tot vraagtekens bij andere politieke partijen.

Schroor is ongelukkig met het beeld dat dit effect zou hebben op de coalitiebesprekingen. De partijen hebben inmiddels gezegd te willen samenwerken op basis van vertrouwen en collegialiteit.

De onderhandelingen zijn dinsdag verder gegaan met de financiën als belangrijkste onderwerp. Op basis hiervan worden de komende dagen nieuwe voorstellen uitgewerkt en die worden donderdag besproken. Schroor wil de besprekingen eind deze week afronden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De uitkeringsgerechtigden gaan sowieso niet meewerken aan de zgn particpatiewet cq tegenprestatie. We laten ons sanctioneren waardoor wij als Groningers ons gelijk zullen halen bij de rechter via het zgn beroepsschrift. De economische ongelijkheid is enorm in Nederland. De Groningers mogen zich opsluiten in armoede. Groningen als wingewest om de Randstad te bevooroordelen ten koste van ons. Dat je toevallig in Groningen met voorouders bent geboren is geen keuze! De Randstedelingen als bevooroordeeld !

    • Ik wist niet dat de uitkeringsgerechtigden zich georganiseerd hebben en jouw als woordvoerder aangewezen.

      • Belangrijk. Anders is Groningen ten dode opgeschreven. Het is een kwestie van fatsoenlijkheid. Groningen heeft een moeilijke arbeidsmarkt. De organisatie omvat ook werkenden, die solidair zijn. 3 juristen staan de bijstandsgerechtigden bij en dat is mooi.

  • Heh heh... gaat het eindelijk over de centen ... De onderhandelingen zijn dus nu pas echt goed begonnen. Zal schrikken en slikken voor met name Groen Links zijn donderdag ? 25 miljoen euro's is hele hoop minder groen en cultureel beleid denk ik... Zelfs met dwangarbeiders uit de bijstand ?

  • Schroor had beter moeten nadenken en niet doen alsof het door de reactie van anderen komt dat het langer duurt.
    Het is niet alleen een beeld dat zijn domme gezwets invloed heeft op de onderhandelingen heeft maar het is ook feitelijk zo.
    De geplande presentatie van het nieuwe college op as vrijdag is behoorlijk in het gedrang gekomen door het gestuntel van Schroor. Hij is als grote winnaar razendsnel getransformeerd in een politieke brekebeen.

    • Ach vergeleken bij Rehwinkel valt dit allemaal nog wel mee. Het verbaast dat je nu wel opeens vreselijk negatief bent Jack. Terwijl je eigenlijk continu mensen hier daar op aanspreekt ?
      En het grote verschil is : Ton Schroor gaat niet het op journalisten oid gaat afschuiven. Dit is wel hoe ik het wil zien ... Geen egotripperij , maar gewoon door het stof gaan als je een misser maakt.

      • @Erik
        Ik heb er nogal wat moeite mee wanneer iemand zich zonodig over de rug van anderen die zich niet meer kunnen verdedigen, wil profileren.
        Bovendien is het ook nog heel dom omdat hij volledig onnodig mensen beschadigt en schoffeert. In de politiek wordt dit niet snel vergeten.
        Publiekelijk gaat hij niet echt door het stof, het enige wat hij zegt is dat hij het jammer vindt dat zijn uitspraken tot gedoe hebben geleid. Hij neemt geen afstand van de inhoud van zijn uitspraken.
        Hij is ook ongelukkig met het beeld dat is ontstaan dat het effect op de collegeonderhandelingen heeft. Ook onzin, het is niet alleen een beeld. Het heeft daadwerkelijk gevolgen voor de onderhandelingen en het vertrouwen dat andere partijen hebben in Ton Schroor. Op deze manier springt hij wel heel dom om met de grote verkiezingswinst.

      • Het is tenminste enig besef van verantwoordelijkheid voor eigen uitlatingen. En soms is het goed om de vinger op de zere plek te leggen. Als men niet over dit oud zeer heen kan stappen, wat er hoe dan ook is, kan men beter geen college samen beginnen.
        Het is me jouw uitleg nog niet helemaal duidelijk, waarom je in andere reacties vaak mensen negatieviteit verwijt en hier eigenlijk precies hetzelfde doet. Ik vind je kritisch blik hier terecht hoor, maar ik kan jouw redenaties in ander gevallen dus niet zo volgen. Vat het een beetje op als : "Zolang je mijn favorieten niet bekritiseerd is het goed" Maar blijkbaar storen je de leugens en arrogant gedrag van anderen (niet alleen Rehwinkel) je minder dan de botheid van Schroor?
        En over dat anders de verkiezingswinst niet verzilveren.. ze kunnen ook zonder oa Groen Links en eventueel ook zonder de PVDA. Misschien beter zelfs?

      • @Erik
        Hmmm....je zet me wel aan het denken. Op de een of andere manier vind ik de man bijzonder onsympathiek en kan ik van anderen meer verdragen. Niets menselijks is mij vreemd.
        Karin Dekker en Frank de Vries waren nooit mijn favorieten, maar zij verdienen het ook niet om voortdurend maar een schop na te krijgen van types als Schroor.

  • Ton Schroor is de arrogantie ten top. Een gevaarlijk miezerig mannetje. Wat ook nog eens een keer de gemeenteraad misleidt. En dat zijn allen JA-knikkers. En dat weet Ton Schroor.

    • Als je ver weg de grootste partij bent en grote winnaar van de verkiezingen vind ik dit geen arrogantie. De kiezer heeft D66 riant beloond voor het schrappen van de tram.
      Maar ik proef hier iets ander. Even wennen dat de PVDA 2e partij is heh? En ik denk dat het PVDA-GL kamp ook even moeten realiseren dat D66 en VVD samen groter zijn in dit nieuwe college.

      • D66 heeft gewoon geprofiteerd van een landelijk sentiment tegen PVDA en VVD. Het schrappen van de tram zal niet van grote invloed op de uitslag zijn geweest. http://nos.nl/artikel/625676-d66-verovert-grote-steden.html

        Helaas stemmen kiezers gemeentelijk ook vaak hoe hun pet landelijk hangt. Daarom is de winst van de SP ook niet zo indrukwekkend en heeft de VVD die toch ook tegen de tram was niet geprofiteerd.

        D66 hoeft zich daarom ook niet al te hard op de borst te slaan over deze winst. Als ze over 4 jaar in een onpopulaire regering zitten en VVD-CDA weer eens aan de macht helpen zijn die stemmen zo weer weg onafhankelijk van hoe goed of slecht ze het in de Groningse politiek doen.

      • Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, de nieuwe werkelijkheid vereist aanpassingen. En de geestelijke flexibiliteit is soms net niet voldoende om de actuele situatie te kunnen volgen. :-)
        In het geval van D66 geldt dat ik de D66'ers die ik ken allemaal sympathieke personen vind muv dhr Schroor. Dat vind ik een griezel.

      • Zo hebben we allemaal onze aversies tegen verschillende politici :) Overigens was m'n eerste indruk van Rehwinkel positief... Dat heeft ie erna toch echt zelf naar de kloten geholpen. Schroor heeft van mij nog het voordeel van de twijfel. Soms wat gladjes, maar toch aardig wat dingen de goede richting ingedouwt en zijn roep om eindelijk die 10 miljoen euro bezuiniging op de ambtelijke organisatie echt concreet te maken is hard nodig.

      • Ben benieuwd naar de inhoud van het collegeprogramma. Volgens mij komt het toch nog vandaag beschikbaar en wordt ook duidelijk welke wethouders er komen en hoe de portefeuilleverdeling er uit ziet.

        We zullen maar proberen om de heren op hun daden te beoordelen en niet op basis van onze eigen vooroordeeltjes :-).

Recente berichten

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

10 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, die tot nu…

10 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

11 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat twee weekenden dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

13 uur geleden

Brommers en snorfietsen vanaf 1 januari niet meer welkom op Grote Markt

Brommers en snorfietsen zijn vanaf 1 januari niet meer welkom op de Grote Markt. Deze…

14 uur geleden

Oranje vrouwen zaalvoetbal met Tessa Grashuis ruim langs Kazachstan

Het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam heeft donderdagmiddag met 6-0 gewonnen van Kazachstan. (meer…)

14 uur geleden