Slager Hoekstra uit Groningen wil de grootste gehaktbal van de wereld maken, eentje van 650 kilo zwaar. Eigenaar Rieks Kroon van het slachthuis in Groningen levert en sponsort het vlees.
De bal van 650 kilo wordt lekker gemaakt met 60 kilo kruiden. Het wereldrecord staat op naam van een gehaktbal van 503 kilo. Het gaat echter niet zozeer om een vermelding in het Guinness Book Of Records, maar om het goede doel. De superbal wordt in kleine porties verkocht en de opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis. Wat overblijft wordt ingevroren en later verdeeld onder de voedselbanken.
De bal vlees moet minimaal 30 uur braden. Op zondag 1 juni, tijdens een braderie in Leeuwarden, wordt de gehaktbal met een heftruck op een weegschaal gezet. Pas dan wordt duidelijk of de recordpoging geslaagd is.
De gemeente Groningen gaat zich samen met verschillende organisaties inzetten om de bedreigde plant waterdrieblad…
Een kunstwerk dat afgelopen week is aangebracht op een pilaar van de Wibenapoort in de…
In Vesta Woonforum aan de Peizerweg vindt zaterdag het Nieuwbouwfestival plaats. Het festival is de…
Wie van de twee komende weekenddagen de standen op de thermometer naast elkaar legt, denkt…
PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in Amsterdam met 5-1 verloren van OS Lusitanos. (meer…)
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
Bekijk reacties
Mooie gelegenheid om je onverkoopbare paardenvlees door de gehaktmolen te draaien.