Patiënten uit het noorden van het land kunnen straks voor een medische behandeling makkelijker in Duitse ziekenhuizen terecht. Momenteel wordt er gewerkt aan plannen die dit mogelijk maken.
Medische zorg ‘over de grens’ komt op dit moment nauwelijks voor. Dit komt omdat men bang is voor de verspreiding van besmettelijke ziektes en resistente bacteriën. Uit de cijfers blijkt echter dat het aantal infecties de afgelopen jaren in zowel Nederlandse als Duitse ziekenhuizen erg is afgenomen. In Duitsland wordt bijvoorbeeld veel meer antibiotica voorgeschreven dat in Nederland. Daarnaast heeft elk Nederlands ziekenhuis een specialist in huis op het gebied van infectieziektes.
Ondanks dat er al veel samengewerkt wordt op bestuurlijk niveau, gaan nog maar weinig patiënten de grens over. Om dit te verbeteren worden in Nederlandse ziekenhuis steeds vaker Duitse artsen aangesteld en omgekeerd. Het UMCG hoopt dat het effect de komende jaren versterkt wordt omdat het behalve financiële voordelen ook veel meer keuzevrijheid voor de patiënt oplevert.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Het artikel op rtvnoord gaf mij het idee, dat het umcg er vooral brood inziet om hun protonencentrum daar aan de man te brengen.
Kennlijk verwachten ze niet genoeg klandizie uit NoordNederland te halen.
Als ik het ziekenhuis in moet dan ga ik liever naar een ziekenhuis dichtbij. Dat heeft voor mij veel meer voordelen.
Geen lange reisafstanden en reiskosten, sowieso een heel gereis als je geen auto hebt. Ook vooraf een operatie en na de operatie voor controles moet je dan weer heen en weer.
Familie en vrienden kunnen gemakkelijk op bezoek komen als je dichtbij je woonplaats bent. Ook voor praktische zaken, zoals je was doen en schone kleren brengen bijvoorbeeld.
Krijg toch een beetje het gevoel dat de financiële voordelen vooral bij de zorgverzekeraars liggen, die nog goedkoper kunnen inkopen. En niet zozeer bij de patiënten die alleen maar meer kosten rondom hun ziekenhuisopname/bezoek moeten maken. Er zijn nu al zorgverzekeraars die voor sommige operaties bepalen waar je terecht kan.