Totale offday Flames

GasTerra Flames is donderdagavond in de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs weggespeeld door Zorg en Zekerheid Leiden. 3070 toeschouwers zagen in Martiniplaza een wanprestatie van de Groninger basketballers: 44-73.

Alleen de openingsfase was voor Flames. De ploeg kwam voor met 7-4, maar daarna boog Leiden de stand om in 7-12. Het kwart eindigde bij 11-15. In het tweede kwart probeerde Flames vaak via afstandsschoten te scoren, maar dat lukte niet. Het zelfvertrouwen daalde, en Leiden liep verder uit. Bij rust was het 19-31.

Halverwege het derde kwart ging de Groninger aanhang er nog even in geloven toen de achterstand verkleind werd tot 30-37, maar daarna volgde een 0-24 (!) run (eindstand derde kwart: 30-52). In het laatste kwart werd het verschil alleen maar groter.

Topscorers bij Flames waren Jason Dourisseau met 11 punten en Dan Coleman met 10 punten.

De stand in deze ‘best-of-five’ is nu 1-0 voor Leiden. Komende zaterdag is de tweede wedstrijd. Die wordt gespeeld in Leiden.