Categorieën: 112

14 jarige trapt 13 jarige in nek

De politie hield vrijdag een 14-jarige jongen uit Groningen aan op de Wilhelminakade nadat hij een 13-jarige plaatsgenoot in de nek had getrapt.

In een winkel kregen de twee om een onbekende oorzaak ruzie. De 13-jarige jonge zat even later buiten op de stoep, hij werd toen in zijn nek getrapt door de 14-jarige. Het slachtoffer kwam op de grond terecht en werd onderzocht door ambulancemedewerkers maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Nadat de verdachte was aangehouden werd hij in verzekering gesteld.

Hij mag hij dat thuis uitzitten omdat hij nog minderjarig is. Zaterdagochtend meldt hij zich om een verklaring af te leggen, is de afspraak.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Rotjoch, moest ik thuis mee aankomen. Werd ik even onder handen genomen door mijn oude heer. Kreeg een best pak op mijn donder, en terecht. Zo een spoort niet, zit iets goed verkeerd in zijn bovenkamer. Poortje?

  • Marc, het gaat niet om racisme maar om het gedrag van de jongeman in kwestie. Maakt niet uit wat voor een kleurtje het heeft het gaat om het gedrag, en dat valt niet goed te praten.

    • Met Marc eens, aanname en sugerreren oftwel stemmingmakerij moeten we niet doen

  • Het begint bij de ouders. Als die alees tollereren en geen grenzen trekken, dan kan het bijna niet goed gaan. Er mag te veel, en het respect is weg, er word te veel gepikt. Grenzen stellen is belangrijk, dit kan zonder slaags of dergelijke, als het maar vroeg genoeg mee begonnen word.

    • Vrije opvoeding leidt lang niet altijd tot bandeloos gedrag. Sterker, die arme kinderen moet zelf uitzoeken waar grenzen liggen, en meestal betekent dit dat ze veel strenger voor zichzelf zijn dan dat een samenleving verlangt.

      Denk eerder dat met de influx van dragers van strijdersculturen (waarbij een idiote vorm van hypermasculiniteit voor mannelijkheid staat) er voor zorgt dat het er helemaal niet gezelliger wordt op straat.

      Met vriendelijke groet

  • Maar VSH, het begint altijd bij de ouders. Ben zelf redelijk strak op gevoed en dat heeft voor mij goed uit gepakt. De losbandigheid word steeds groter. Dit is ook op scholen zo, voor mij was het juf en meester en uiteraard U. Nu is het Jan Piet of Grietje, moest ik flikken dan was het niet best. Zit er bij nog steeds in, kwam een aantal jaren terug nog een oude kleuterjuf van mij tegen en het was nog steeds Mevrouw de Hoop. Ben nu 40 maar het zit in mijn systeem, en dat is goed. In Duitsland gebeurd dat ook nog, een vreemde spreek je met Sie (U) aan, en niet met jij of de voornaam, komt niet in deze mensen op. Moet ook hier weer terug, of ben ik nu een moraalridder?

    • Anne,

      Pleit ook voor een strakke aanpak! Alleen denk is dat de kans dat deze 14-jarige uit een huis met corrigerende tikken komt groter dan dat hij uit een huis met boeken over Dr Spock (vrije opvoeding)komt.

      In een ander topic stelde je me de vraag wat Opjrochte Frysen van Jorritsma hebben moeten betalen. Wel Jorritsma heeft een fooitje van 160.000 euro voor de aandeel in bouwfraude betaald.

      Toch een opmerking over iets waar ik in eerste instantie niet wilde reageren (Pinksteronderwerp) omdat ik begrijp dat het toch wat gevoelig ligt. Ik snap je gevoelens ten aanzien van religie, maar de stelling dat religie een bron van oorlog is aantoonbare onzin. Hitler, Stalin, Nixon, Mao, Saddam Husein en Pol Pot? Daar zaten echt geen religieuze motieven bij.

      http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/world/04/war_audit_pdf/pdf/war_audit.pdf

      Met vriendelijke groet

      • Geen idee of Gaddafi een potentaat was. En als hij dat was of hij dan erger dan onze grote vriend Erdogan (die democratie ziet als een tram waar je instapt en bij het bereiken van het doel uitstapt)is geweest.

        Als je Telegraaf, BBC en The Sun moet geloven wel. Maar ik geloof niet dat ik die vodjes en die propagandazender van The Ministry of Thruth zomaar moet geloven.

        Met vriendelijke groet

  • Maar toch als je naar vele oorlogen kijkt dan speelt religie helaas een rol.Ik vind het uiterst triest dat als je kijkt naar Afchanistan en nu naar Nigeria (ontvoering van meisjes) speelt dit een rol. Al heb ik niets met het geloof, respecteer het wel degelijk omdat ik zelf uit een christelijk nest kom. Wat de bouwfraude betreft, dank voor je antwoord, want ik kon ze echt niet op de lijst vinden met beboete bedrijven terug vinden.

  • Ongelooflijk hoeveel meningen gespuid worden zonder enige kennis van zaken. Is dat onwetendheid, domheid, vooringenomenheid of iets anders?

    • bedankt voor het beschrijven van Jou nauwkeurige karaktertrekjes jac.....
      was niet echt nodig...we weten het al..

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden