Categorieën: Sport

Geen huurverlaging voor FC Groningen

FC Groningen hoeft niet te rekenen op een huurverlaging van de Euroborg. Volgens het stadsbestuur brengt zo’n verlaging een gezonde bedrijfsvoering van de Euroborg in gevaar. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de SP.

De club leed vorig jaar verlies en is op zoek naar mogelijkheden om de kosten te verlagen. De huur van het stadion is één van de grootste kostenposten van de club.

De gemeente is wel bereid om na te denken over mogelijkheden om de financiële positie van FC Groningen te verbeteren.

Harro Meijer

Bekijk reacties

  • En terecht, bvo' gaan direkt naar de gemeente als ze hun broek niet op kunnen houden. Ik zie de FCG als een bedrijf die zijn financieen op orde moet hebben. Als ze daar problemen mee hebben moeten ze zelf op zoek naar meer middelen. Als een bedrijf verlies draaid dan word het desnoods failliet verklaard. Het is al fout gegaan bij de fout van dat betonblok, verkeerde plaats en geen multifunctioneel stadion wat wel had gemoeten. Hierover zijn partijen in het stadsbestuur tegen in verweer gekomen, maar daar werd uiteraard niet naar geluisterd. De mogelijkheden zijn er wel geweest, ze zijn niet aangegrepen door de partijen, stom. En nu gaat de FCG maar weer leuren bij de gemeente, goed dat deze de poot stijf houd dit maal. Ben zelf FCG fan, maar dit zijn domme fouten van oa foute stadsbesturen, weer prestige wat te veel geld heeft gekost, helaas.

    • Anne,
      het prestige object HET MONSTRUM wacht hetzelfde scenario als het betonblok, de groene kathedraal genoemd.

      • De Euroborg is tot nu toe een groot succes voor de FC. De Club is een stabiele middenmoter geworden die doorgaans in het eerste rijtje eindigt en de bezoekersaantallen zijn flink gestegen. Ik ben blij dat je het Forum ook een mooie toekomst toewenst.

  • Ardien, toen het betonblok nog gebouwd moest worden waren er al partijen die het stadsbestuur er van hebben proberen te overtuigen dat het zoals het nu is een mislukking zou worden. Oa de stadspartij was er al tegen, kan mij nog de fake-aanplakbiljetten herrinneren van deze club dat Madonna naar de stad zou komen ,maar dit werd uiteraard afgelast. Er was veel meer mogelijk geweest op oa concertengebied als men met Noord-Duitsland had willen samenwerken, maar ja, het stadsbestuur he.....

  • MarcS,
    het moge U duideijk zijn dat ik ook in deze andere gezichtspunten hanteer dan U. Ik sta dan ook dichter bij de realiteit dan U., maar dat zal U niet zijn ontgaan in de voorbije periode. Het verbaast me wel dat U steeds voorbij gaat aan de nieuwe naam voor het gedrocht t.w. HET MONSTRUM.

    • Hoe je een gebouw, een stapel stenen, zó kunt haten... ik zal het wel nooit snappen.

      • Volgens mij snapt jij alleen een wereld met over spoor geleide vervoerssystemen en glimmende "post-modernistische" hoogbouw.

        Historische contexten, zichtlijnen, het belang van proportionaliteit (Vitruvius), waarom mensen liever in hartje Amsterdam dan bij de winderige Rotterdam van die misdadige em Koolhaas rondlopen... allemaal onbekend terrein voor jou en je makkers van SkyScraperCity.

        Met vriendelijke groet

        Ardien.

        Het is inderdaad het MONSTRUM. Denk dat als het sneue gevaarte er staat, dat de stadjers heel snel de ware naam voor de windmachine gaat overnemen.

      • O.Kars,
        het gaat in deze niet alleen om het gebouw(of stenen zoals u zegt)maar o.a. evenzo om de van elders bijgesleepte activiteiten die HET MONSTRUM moet gaan herbergen.

  • tuurlijk wil de sp niet helpen.....die geeft het geld liever aan uitkeringstrekkers die te lui zijn om te werken!

  • SP?

    Bij monde van Hennie Hemmes (PS lid voor de SP)begrijpt de SP niet waarom er zoveel er drukte over een gebouw (MONSTRUM)werd gemaakt. Waarom zou je als socialist ook druk maken over de doodssteek van het historisch karakter van een plaats?
    Volgens Marx, en veel van zijn socialistische aanhangers moest de nieuwe Mensch toch in akelige, van alle burgerlijk-romantisch historie ontdane oorden wonen (Boekarest, Koningsbergen, Poole plaatsen)?
    Nooit heeft de lokale SP zich druk gemaakt over de sloop van karakteristieke, historische, fraaie pand in onze stad.

    Een Brabants SP tweedekamerlid betoogde een jaar geleden tegen een statusverhoging van het Nedersaksisch (in het uitmuntend bestuurde Duitsland dezelfde status als het Fries in Nederland) met de woorden dat "Brabants dan ook een taal moest worden".

    Nu is de lokale SP weer tegen onze regionale trots, FC Groningen. Immers geen nivellerende operatie.

    SP? Behalve ethiekloos socialistisch en geen waarde hechtend aan het immateriële fenomeen schoonheid, zijn ze dus buitengewoon grauw.

    Als we allemaal maar even veel (in heilstaten meestal even weinig) te besteden heb, dan worden we met zijn allen gelukkig. Dat is ongeveer hun hele grauwe mensbeeld! Wat getuigt dat extremen materialisme toch van een enorme geestelijke armoedige platheid!

    Met vriendelijke groet

    • Van grauwe mensbeelden kan de SP nog veel van je leren.
      Nog nooit iemand gezien die zo negatief is over de meest uiteenlopende mensen en aan alles wel een negatieve draai weet te geven.

  • Marc, alleen van voetbal kan een stadion niet bestaan. Dan kost het alleen maar geld.

    • Daarom is er ook een Supermarkt, parkeergarage, Casino, fitnesscentrum en Bioscoop in de Euroborg. Er is een school en er staan twee woontorens. Allemaal om dat stadion mede mogelijk te maken. Dan nog moet er huur betaald worden (anders had de FC het zelf moeten financieren).

  • Voordat ver een paal in de grond zat was er al een tekort van 5 miljoen!!!!!Euro. Maar dat is maar een bijkomend probleem. Het gaat er om dat het corrupte stadsbestuur (Groen Rechts, Partij van de Elite, Centrum democraten Appel ) allen maar hebben lopen rotzooien. De burger is nu de klos. Dit is een ergernis, maar helaas de burger betaald voor het falen voor een "stadsbestuur". Berlusconi kan er nog een voorbeeld aan nemen.

Recente berichten

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

9 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

11 uur geleden

Vredesmanifestatie op Grote Markt tijdens Internationale Dag van de Vrede: “Het begint op de basisschool”

Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…

12 uur geleden

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…

14 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

15 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen. De…

15 uur geleden