Patiënten met een voedselallergie ervaren een verminderde kwaliteit van leven. Dat stelt medicus Nicole Goossens van het UMCG in het proefschrift waarop ze volgende week promoveert.
Dit komt vooral door hun angst voor ernstige allergische reacties. Die kunnen al ontstaan door inname van een kleine hoeveelheid voedsel. Ook zijn ze vaak onzeker over de diagnose en prognose, en moeten zij dagelijks overwegen wat ze wel en niet kunnen eten.
Hun kwaliteit van leven is mogelijk te verbeteren door de kennis over voedselallergie te vergroten bij mensen die direct met hen te maken hebben, zoals familie, vrienden en leraren. Ook veel huisartsen weten er te weinig van. Goossens pleit voor meer kennis over voedselallergie, en meer begrip voor de patiënten.
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten dat de islamitische basisschool Al Kitaab…
Het winnende bouwwerk uit de halve finale van het televisieprogramma LEGO MASTERS: Out of the…
Het openbaar vervoer in de gemeente Groningen moet de komende jaren flink worden uitgebreid. Daarmee…
FC Groningen kan zaterdag in Breda tegen NAC waarschijnlijk niet beschikken over Leandro Bacuna. Bacuna…
De geringe regenval in de afgelopen weken laat de winterpeilen eerder verhogen dan normaal, dat…
Mevrouw Vos uit Groningen vierde donderdag haar 100e verjaardag. Zoals gebruikelijk kreeg de kersverse eeuweling…