Patiënten met een voedselallergie ervaren een verminderde kwaliteit van leven. Dat stelt medicus Nicole Goossens van het UMCG in het proefschrift waarop ze volgende week promoveert.
Dit komt vooral door hun angst voor ernstige allergische reacties. Die kunnen al ontstaan door inname van een kleine hoeveelheid voedsel. Ook zijn ze vaak onzeker over de diagnose en prognose, en moeten zij dagelijks overwegen wat ze wel en niet kunnen eten.
Hun kwaliteit van leven is mogelijk te verbeteren door de kennis over voedselallergie te vergroten bij mensen die direct met hen te maken hebben, zoals familie, vrienden en leraren. Ook veel huisartsen weten er te weinig van. Goossens pleit voor meer kennis over voedselallergie, en meer begrip voor de patiënten.
Verschillende ramen van het appartementencomplex aan de Oosterhamriklaan zijn gesprongen en het gebouw ligt er…
In en rond de binnenstad zijn zaterdag meerdere winkeldieven aangehouden. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind…
Hoe de wind ook waait, korenmolen Wilhelmina in Noorderhoogebrug zal er niet van kunnen profiteren.…
In een speeltuin aan de Jensemaheerd in de wijk Beijum heeft afgelopen donderdag 31 oktober…
Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep is de bestuurder van taxibusje op een…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen naar aanleiding van verschillende signalen…