Categorieën: Nieuws

Piet van Dijken krijgt erepenning van de stad

Piet van Dijken heeft vrijdagmorgen uit handen van burgemeester Vreeman de erepenning van de stad Groningen gekregen.

De erepenning wordt uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Groninger samenleving. Piet van Dijken maakt al jaren voor OOGTV het programma Herestraat Helemaal, waarin bekende Groningers aan de tand gevoeld worden.

Van Dijken werd vrijdagmorgen “in de val gelokt”. Burgemeester Vreeman wilde de rollen omdraaien in de Herestraat en Van Dijken interviewen. Na de wandeling door de Herestraat kreeg Van Dijken tot zijn verrassing de penning. “Het is geweldig om de erepenning van The Big City te krijgen”, aldus Van Dijken.

Piet van Dijken krijgt de erepenning van burgemeester Ruud Vreeman
Piet van Dijken met de erepenning van de stad.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

    • Oja? Wat voor claims maakt Piet dan die hij niet waarmaakt? Waar is zijn BioStabil? Ik gun het hem wel. Hij is een plaatselijk fenomeen.

  • Een plaatselijk fenomeen dat in mijn ogen wel al genoeg geprofiteerd heeft van het reclame maken voor de plaatselijke middenstand. Of is dat geheel filantropisch als ie weer eens voor de zoveelste keer reclame maakt voor de parfurmerie of je 'm weer eens ziet zitten op het terras van een door hem wel heel erg positief bekritiseerde horecazaak?
    Typisch zo'n lokale scharrelaar waar elke redelijk plaats er wel een paar van heeft. Maar om dan hem een erepenning te geven? Misschien iets te veel van het goede? Of zijn er bv bijzondere dingen waar hij zich voor inzet waar ik niet vanaf weet ?

    • Het belang van Piet kan makkelijk onderschat worden. Met schitterende typisch Grunnigse programma's als het droge "Toeters en bellen", gaf hij honderd duzend oudere Groningers het gevoel dat er nog iets uit hun jeugd in Groningen terug te vinden is.

      (Was vandaag wat minnetjes. Kwam op de fiets amper vooruit. Op de Helperzoom hoorde ik voor mij fietsende kids (kotswoord) met een Gooise "R" praten. Ondanks de staat waarin ik verkeerde, vond ik toch nog de kracht om ze in te halen. Als heel Nederland met de aanstellerige "R" praat, mag hij het van mij door een enorme Tsunami door komeetinslag, weggevaagd worden).

      Met de (hopelijk zo lang mogelijk uitblijvende) verschijden van Van Dijken en Boonstra, kunnen we Groningen wel meebegraven; dan is wat in Groningen gebeurd wezensvreemd aan Groningen. Drents Hondsrugdorp, stoere Hanzestad of donker-romantische Industriestad, dat was Groningen. Het Verhollandste Almere aan het Reitdiep, is behalve een treurig oord, ook een breuk met Grunns traditie.

      Met groot respect buig ik voor de bij vlagen briljante Piet van Dijken

  • Je zou het ook als een troostprijs kunnen zien, omdat hij ondanks zijn niet geringe inzet nooit echt verder geschopt heeft als de lokale media? Charlatan vind ik de negatieve bijsmaak hebben... Schnabbelaar klopt volgens mij wel.

  • Niet op zijn plaats ik vind het een rare man de een niet de ander wel! Zijn vragen of opmerkingen slaan vaak nergens op. b.v Tegen Riepeverkopers zeggen ga maar werken die vroegen zich af doet hij dat zelf wel eens? Het hele rare was de heerestraat met de laatste vraag aan de Bisschop Piet moest toen eerst een briefje uit zijn jas opzoeken anders wist hij de naam van de paus niet. Er is nu een riepeverkoper bij mij op bezoek en wil graag een baantje zo als Piet!!!!

  • Hij is zeker een plaatselijk fenomeen, maar om hem nu zo' n penning te geven is wel wat veel eer.
    Ik zou eerlijk gezegd niet weten welke bijzondere verdiensten hij op zijn conto kan schrijven.

    • Naar mijn smaak is het Piets grootste verdienste het zijn van de personificatie van het uitstervende soort dat we Stadjer noemen.

      Met vriendelijke groet

  • Ik proef weer een hoop afgunst. Piet is een aardige vent en zorgt voor kleur. Prima dat ie die penning krijgt.

  • Afgunst? Nee hoor... Gewoon lichte ergenis omdat ik vind dat een lokale journalist niet zo opzichtig graaiend hoort gedragen. Maar ach ja dat is vrij normaal tegenwoordig. In m'n ogen wel een local hero, maar wel eentje met gebreken. En verder wens ik 'm succes met z'n pensioen.
    Hij heeft natuurlijk ook wel een beetje de pech gehad dat hij al aan oude kant was toen er door de opkomst van commerciele tv meer mensen van lokale zenders doorbraken op de nationale tv. (En weer probeer je de mensen te framen waar je het niet mee eens bent... maar ach ja what else is new)

      • Heh waar haal je dat vandaan? Dat is al net zo uit de lucht gegrepen als die afgunst. Dat is vrije nare gewoonte van jou om de reageerders hier van motivaties en redenaties te betichten die uit de lucht gegrepen zijn. De frame is hier dat de mensen die die erepenning onterecht vinden wel jaloers moeten zijn! Zoals ik al wel al vaker gezegd heb : een beetje zelfreflectie over je gedrag hier zou handig zijn.

      • Ik had deze opmerking dus verkeerd begrepen. (Dat ik zou denken dat Marc contact heeft met Piet van Dijken) Maar toch niet raar dat ik me door zo'n misplaatste opmerking over afgunst aangesproken voel?

  • En ik hoopte eigenlijk op een reactie hier in de trant van 'Weet je niet Erik dat ie ook dit en dit gedaan heeft?' Ipv zelf als 'afgunstig' te worden weggezet. Omdat Piet van Dijken geen wiki heeft ga ik vooral af wat ik zelf van hem heb gezien in de media. En dus omdat ik al bij meer mensen de verbazing over de erepenning heb gehoord... vandaar. Maar hoeveel van die krengen worden er eigenlijk uitgereikt per jaar ?

    • Ok in deze reactie neem ik wel aan dat het tegen mij gericht was, maar dan nog... wees niet zo aanmatigend. Dit is geen RPG waar net kan doen alsof je heel wat voorstelt. Erg overtuigend komt dat met dit gedrag sowieso al niet over.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden