Categorieën: Nieuws

SP wil grip op salaris in zorg

De SP wil niet dat de gemeente zaken doet met zorginstellingen die hun bestuurders meer betalen dan een minister. De gemeente kent al een dergelijke norm als het gaat om instellingen die subsidie ontvangen.

De gemeente gaat volgend jaar een aantal zorgtaken op zich nemen en moet daarvoor organisaties inhuren. De SP vindt dat hiervoor dezelfde regels moeten gelden als voor gesubsidieerde instellingen.

Eigenlijk vindt de partij de ministersnorm nog te hoog voor dit soort werk. De SP wil dan ook dat het stadsbestuur uit kan zoeken of het salaris van een wethouder in de toekomst de norm kan worden.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De gemeente mag dus geen zaken meer doen met het UMCG en het Martiniziekenhuis van de SP. Als die wethoudernorm er komt, dan mag de gemeente met geen enkele organisatie meer zaken doen, uitgezonderd een enkele zzp'er.

    • Als jij voornamelijk je omzet haalt uit overheidsgeld dan vindt ik zo'n norm helemaal niet gek. En niet alleen voor de zorg maar ook voor bijvoorbeeld de bouwsector.

  • Daar heeft de SP een punt. Ik heb nog nooit begrepen waarom iemand als in dit geval een directeur van een zorginstelling, maar ook van bvb een woningcorporatie, een wethouder van een grote gemeente, een gemeentelijke instelling of een bestuurder van een semi- overheidsinstelling zulke hoge salarissen en bijbehorende pensioenvoorzieningen zouden moeten verdienen. Verantwoordelijkheden kenen zij niet, risico`s waardoor men het eigen vermogen kwijt zou kunnen raken zijn er niet. Besturen doen veelal de (overtollige) lagen aan " managers en beleidsmedewerkers " onder dit soort directeuren, iets wat in mijn ogen juist een taak van zo`n directeur zelf zou moeten zijn. Een salaris van max 10.000,00 bruto per maand incl. pensioenvoorziening zou meer dan genoeg zijn.

    • 10.000 bruto pm??? Dat krijgt de verpleegkundige/verzorgende/etc bij lange na niet en die houden toch echt de boel draaiende.

  • Het maoïsme heeft de SP kennelijk nog niet afgezworen, wat een bemoeizucht met bedrijven die geen subsidie van de gemeente ontvangen.

  • Volledig met jou eens, Middenweg. Als een baan aanneemt in de semi-overheid dan doe je dit om de gemeenschap te dienen, algemeen nut. Daarbij hoort een goed salaris, maar er zijn zeker grenzen.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

36 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden