Categorieën: Nieuws

Stadspartij bezorgd over Zernikecollege

De Stadspartij is verbaasd dat het Stadsbestuur niet wil praten met de omwonenden van de Brinklaan over de nieuwbouwplannen van het Zernikecollege.

Diverse omwonenden waren niet tevreden met de plannen en kwamen daarom met een alternatief ontwerp. Dat is stukken goedkoper, duurzamer en veiliger voor de scholieren. De Stadspartij is na een gesprek met de bewoners erg enthousiast geworden over hun plan.

Het bestuur van de school heeft tot anderhalf jaar geleden overleg gevoerd met de buurt. Sindsdien weigeren het schoolbestuur en onderwijsorganisatie O2G2 met hen te praten, aldus de Stadspartij. De partij wil uitleg van het College.

O2G2 zegt zich niet te herkennen in de bezwaren en zegt altijd in dialoog met de buurt te zijn geweest.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • O2G2 is een zelfstandige organisatie waar de gemeente geen verantwoordelijkheid voor hoeft af te leggen. 02G2 kan gewoon een omgevingsvergunning aanvragen die gemeente moet beoordelen. De buren kunnen op het moment dat die vergunning ter inzage ligt bezwaar aan tekenen. De buren kunnen niet op eigen houtje een alternatief plan maken waaraan o2g2 zich moet houden. Het is netjes dat ze met de buren praten, maar dat geeft nog geen recht op inspraak over hoe de nieuwbouw er uit komt te zien. Het zou mooi zijn als de StaPa zich ook eens in de regeltjes zou verdiepen en plaats van dat ze als een soort pavlovreactie standaard de boze buren willen beschermen tegen de boze gemeente.

    • Daar is de Stadspartij niet in geïnteresseerd.
      Het niveau is gewoon te laag, kroegpraat is het hoogst haalbare. Gelukkig zijn er bij de laatste verkiezingen niet al te veel mensen in het inhoudsloze gezwam van dit curieuze gezelschap getrapt.

      • Als ik jou zo hoor roepen over De Stadspartij, zou ik haast gaan denken dat men jou (en Marc)het lidmaatschap van deze partij heeft ontzegd/ men jou/jullie duidelijk heeft gemaakt niets met jou/jullie van doen wil hebben.

        Het zit jou/jullie wel hoog, is het niet?

      • @ Middenweg.

        Laten we er maar niet van uitgaan dat Marc een met belastinggeld betaalde communicatiemedewerker (kleine Lucje Hajema?) is.

        De gedachte dat een figuur uit de (semi-)publieke sector, oppositiepartijen en betrokken burgers op anonieme wijze en beroepsmatig zit te bestrijden, is bijna niet te verdragen.

        @ Marc

        Is Jos Hillen volgens jou zo'n bekwame professioneel wiens plannen niet door loeiende nimby bekritiseerd mogen worden?
        Zo ja, wel eens van de baanverlening (toekomstige meer)Groningen Airport Eelde gehoord? Zou ook een zo'n groot succes worden volgens "superdeskundige" Hillen.

        Goudappel, Hillen en Coffeng? U vraagt, wij leveren de gewenste prognoses.

        Met vriendelijke groet

      • Je hebt het weer eens mis middenweg. Een lidmaatschap van de stadspartij is wel het laatste wat ik zou willen. Niet dat ik toegelaten zou worden. De partij heeft een strenge ballotage ontworpen door Gerard Offerman. Dit om er voor te zorgen dat er geen Woudstra's of Spiekers de partij meer in komen. Helaas werkte het niet helemaal naar behoren, getuige de partijcrisis voor de verkiezingen.

      • @VSH wel even bij het topic blijven. Het gaat om een uitbreiding van het Zernikecollege aan de Helperbrink en het gezeur van de StaPa daarover. Niet over Eelde, niet over de ringweg niet over mij.

  • Ik zou mij ernstig zorgen maken wanneer de Stadspartij mij als lid zou willen hebben (vrij naar Oscar Wilde).

    Het lijkt mij trouwens wel een beetje aan de vroege kant om nu al een oordeel over de baanverlenging van Eelde te hebben.
    @VSH
    Nog iets gehoord over de bemoeienissen van Blackwater in Oekraïne? Je had zelf toch iets betere research moeten doen dan het citeren van Bild Zeitung. Dat had je bespaard van het uitkramen van onzin.

    • OekraIne en Black Water is bijhoorlijk off topic.

      Het waren de Volkskrant, Le Monde en Der Spiegel die dit bericht over Blackwater publiceerden. Wie ben ik om dan niet een link naar jouw krantje (Volkskrant) te posten?

      Verdiep je eens in de Turkse rol in Syrie; codewoorden YPG (dappere Koerdische mannen en vrouwen)en ISIS (de al drie jaar door Turkije gesteunde terreurgroep. Erdogan? Een veel groter beest dan Putin!

      Met vriendelijke groet

      • VSH
        Je maakt er zootje van. Je doet alsof je bronnen citeert die jouw opvattingen bevestigen in de hoop dat het niet wordt gecontroleerd. Die onzin over Blackwater wordt nergens bevestigd en alleen maar in twijfel getrokken en als voorbeeld gezien van de rookgordijnen die door partijen worden opgetrokken.

        Terug naar Eelde, iedereen roept maar wat terwijl investeringen in infrastructuur altijd behoorlijk wat onzekere marges hebben. Zo ook voor de baanverlenging. Nu al weten of het ooit een rendabele investering zal blijken te zijn is nogal aanmatigend voor lieden die er totaal geen verstand van hebben en zich er nauwelijks in verdiepen.

      • In mijn enthousiasme dwaal ik wat af.
        Stapje richting topic, mijn stelling is dat een standpunt dat lijnrecht tegen de opvattingen van de Stadspartij of VSH in gaat meestal een verstandige opvatting zal blijken te zijn.

      • Ben ik het die er een zooitje van maakt? Vind ik een bijzonder conclusie.

        Volgens mij gaat het hier over het Zernike,en over Marcs (bezoldigde?) dagtaak van het bashen van de oppositiepartij die nog wel eens tegen de grote werkverschaffende idiootprojecten van het college wil stemmen.

        Begin jij over de Oekraine! Pot, ketel en zwart zien!

        Maar als je het toch over geopolitiek wil hebben. Iets wat de BBC en NOS je trouwens niet vertellen!

        http://www.washingtontimes.com/news/2014/jun/17/pipes-turkeys-support-for-isis/#.U6IGrN3wSLB.twitter

        En als je liefhebber van echte girlpower (en dus niet Neelie Kroes of Heleen Mees bent) het twitter account van Hevallo. Brits activist die zich voor de Syrische Koerden inzet. In Noord Syrie, vechten Koerdische mannen en vrouwen (!) al twee jaar tegen de door Erdogan gesteunde beesten van ISIS. En deze oorspronkelijke bewoners van dat gebied (de Koerden*) houden meer dan stand.

        https://twitter.com/Hevallo

        Bijî YPG!

        Met vriendelijke groet

        * Het idee dat de Koerden van het oeroude volk genaamd Meden afstammen, wordt door veel wetenschappers ondersteund.

Recente berichten

Odensehuis opent de deuren: “Heel waardevol dat mensen anoniem rond kunnen kijken”

Het Odensehuis aan de Molukkenstraat organiseerde zaterdag op Wereld Alzheimer Dag een open dag. Algemeen…

1 uur geleden

Gorecht start met zege, Helpman verliest, VVG haalt uit

Het seizoen 2024/25 is ook voor de eerste t/m de vijfde klassers begonnen. Gorecht opende…

1 uur geleden

KidsUnited heeft na ruim twintig jaar eigen clubgebouw: “Dit biedt zoveel mogelijkheden”

Op sportpark De Kring is zaterdag het nieuwe clubgebouw van KidsUnited geopend. Onno Kukler omschrijft…

3 uur geleden

Jongen van 16 jaar opgepakt voor dealen hard- en softdrugs in binnenstad: “Zorgelijke situatie”

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Poelestraat een 16-jarige jongen…

5 uur geleden

Woongroep voorlopig onbewoonbaar na brand in jeugdzorginstelling Elker

In een woongroep van jeugdzorginstelling Elker aan de Hoogeweg in de stad heeft zaterdagmiddag brand…

5 uur geleden

Sloop gebouwtje Niemeyer-terrein startsein herontwikkeling fabriek: “Je krijgt een goed beeld van het pand”

Met de sloop van een gebouwtje op het terrein van de Niemeyer-fabriek is zaterdag het…

6 uur geleden