Categorieën: Nieuws

Universiteit koopt pand bibliotheek

De Rijksuniversiteit heeft het pand van de openbare bibliotheek aan de Oude Boteringestraat gekocht.

De bibliotheek gaat in 2017 verhuizen naar het Groninger Forum en huurt het pand aan de Boteringestraat tot die tijd van de RUG.

Daarna komt de faculteit rechtsgeleerdheid er in die nu in het Harmoniecomplex zit. De RUG heeft ruimtegebrek en had al enige tijd het oog op de bibliotheek laten vallen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Dus ... belangrijk argument tegen het Forum van tafel. Zeer goede oplossing voor zowel de RUG als de binnenstad van Groningen!

  • Al die lieden die hier beweerden dat de OB nooit verkocht zou worden en dat de gemeente een enorme strop zou oplopen, zijn nu heel stil.

    • Idd Jack daar doelde ik dus op met 'Belangrijk argument tegen het Forum van tafel' En als je goed om je heenkijkt in de stad is er nu veel wat al leegstaat. Hier in de buurt was al eens eerder een roemrucht kraakpand door leegstand. Dat het pand niet van de gemeente zelf is weet ik , maar de mogelijke leegstand was al iets wat niet wenselijk was en best realistisch gezien eerder plan (uitbreiding UB) van de universiteit van tafel was.

  • Het pand zou altijd wel verkocht gaan worden, echter als jij het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs zou weten, durf ik wel te stellen dat jij dat niet uit eigen zak bij zou willen dragen.
    Maar nut en noodzaak staan hier mijlenver uit elkaar. De bieb had een mooi en enigzins betaalbaar onderkomen, wat zij in dienen te gaan ruilen tegen feitelijk onbetaalbare herhuisvesting, als het Forum er gaat komen.

    De nog overgebleven provinciale bibliotheekvestigingen gaan straks het gelag betalen, waar nu al een voorschot op wordt genomen doordat er steeds meer en meer bibliotheken te sluiten.

  • @Jack, dat is volgens mij nooit beweerd. Zulke locaties raak je altijd wel kwijt. Het gaat erom dat de Bibliotheek daar goed en betaalbaar zat. En nu komen ze in een over-gesubsidieerd gebouw terwijl er helemaal geen reden was om de bieb te verplaatsen omdat een bieb alleen maar minder bezoekers trekt in de toekomst. Ik kreeg net een DVD met 9000 e-boeken, wat moet ik in een bibliotheek? En dergelijke dvd's/ USBB stickers worden vooral door ouderen aan elkaar doorgegeven zodat ze niet helemaal naar de bibliotheek hoeven te reizen en te sjouwen met die traditionele boeken. Het delen van e-boeken is dus beter voor de portemonnee, omgekapte bomen, vervoer naar de bieb en je rug.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden