Vluchtige vetzuren stimuleren de vetverbranding en kunnen obesitas en diabetes behandelen en voorkomen. Dat blijkt uit het proefschrift waarop moleculair bioloog Gijs den Besten van het UMCG maandag promoveert aan de RUG.
De bacteriën in de darmen zetten voedingsvezels uit bijvoorbeeld groenten, fruit en volkorenbrood om in vluchtige vetzuren. Dat gebeurt vooral in de lever en het vetweefsel. Vluchtige vetzuren zetten deze weefsels aan om meer vetten te verbranden in plaats van aan te maken. Hierdoor slaat het lichaam minder vetten op.
Het toevoegen van vluchtige vetzuren werkt niet alleen preventief, maar kan ook een bestaande situatie van overgewicht en diabetes verminderen.
Vrijdag blijft het droog en is er veel bewolking, afgewisseld door een paar opklaringen. Het…
De zon was de afgelopen tijd al weinig te zien. De afgelopen weken verliepen ook…
De gemeente is begonnen met het sluiten of tijdelijk verwijderen van prullenbakken en papier- en…
Het bestuur van WerkenMetZorg is opgelucht, want de gemeente Groningen gaat de organisatie waarschijnlijk steunen.…
Volgende week, op tweede kerstdag, organiseren Dagmar Slump en Anna Smits voor het derde jaar…
Een 25-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot veertig maanden celstraf wegens meermalen poging tot…