Categorieën: Sport

Huur sportaccommodaties stijgt fors

Groninger sportverenigingen moeten dit en volgend jaar zo’n 22 procent meer huur betalen voor accommodaties van de gemeente. Het Stadsbestuur wil zo tekorten van het budget sportsubsidies wegwerken. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een nieuwe manier om sporten te subsidiëren.

De gemeente geeft naar verwachting dit en komend jaar 230.000 euro meer aan sportsubsidies uit, dan van te voren was begroot. Voor een deel wordt dat nu betaald door de huurverhoging. Het overige deel komt van bezuinigingen op onderhoud en investeringen.

In overleg met de sportverenigingen wordt er ondertussen gewerkt aan een nieuwe regeling voor sportsubsidies. De verenigingen willen subsidies loskoppelen van de huur, omdat dat alleen maar tot het rondpompen van geld leidt. Ook willen ze dat de gemeente rekening houdt met de verschillende kosten van sporten. Bij ijshockey bijvoorbeeld zijn die veel hoger dan bij voetbal.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • De nieuwe topsporthal wordt hier ondere andere van betaald. Het viel me op dat daar deze winter de sportverenigingen daar niet meer tegen geprotesteerd hebben? Hebben ze lopen slapen of hoopten ze tegen beter weten in dat de verhoging mee zou vallen ?
    De gemeente rekent hier zich ook te rijk. Hoeveel sportverenigingen leggen zo het loodje of verliezen fors aan leden door oplopende contributies? Dan heeft de gemeente niks extra, maar staat de topsporthal er al wel. Weer een voorbeeld van krakmikkig beleid in de gemeente Groningen waar een prestigeus project op uitermate slechte financiele basis wordt gefinancierd.
    Mijn advies aan sportclubs : kijk eens over de gemeente grenzen en laat je niet chanteren. Misschien vervoer regelen wel goedkoper ?

  • Geven met de linker en (meer)ontvangen met de rechter. De taktiek van de gemeente. Ja, er moet meer met de wenkbrauwen bewogen worden, met dank aan Dag Isthi

Recente berichten

Drugs en slagwapen gevonden onder auto aan Haddingestraat

Een drugsdealer is, in de nacht van donderdag op vrijdag, zijn handelswaar en 'bescherming' kwijtgeraakt…

46 minuten geleden

Ook Groningse studenten naar Den Haag voor protest tegen langstudeerboete

Studenten uit verschillende Nederlandse steden, waaronder Groningen, trekken vrijdagmiddag naar Den Haag om te demonstreren…

2 uur geleden

Blikjes in de bak of statiegeld in de zak? Vul onze enquête in!

Al ruim anderhalf jaar is het mogelijk om blikjes, van bijvoorbeeld bier en frisdrank, in…

2 uur geleden

Dit zijn de winnaars van de Forum Wildlife Fotowedstrijd

De negen winnaars van de Forum Wildlife Fotowedstrijd zijn donderdagmiddag bekendgemaakt. De winnende foto's zijn…

2 uur geleden

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

14 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, dat tot nu…

15 uur geleden