Categorieën: Nieuws

Nederland – Costa Rica te zien op Grote Markt

De wedstrijd in de kwartfinale van het WK Voetbal tussen Nederland en Costa Rica is zaterdagavond definitief te zien op een groot scherm op de Grote Markt. Dat heeft burgemeester Ruud Vreeman besloten.

De horeca-ondernemers van de zuidzijde van de Grote Markt zijn opnieuw verantwoordelijk voor het evenement. Het scherm komt net als afgelopen zondag te hangen voor het stadhuis en er worden maximaal 4500 Oranjefans toegelaten. De politie zal op tijd communiceren wanneer het te druk wordt.

Het afgesloten terrein gaat om 19.30 uur open en blijft dat tot een uur na de wedstrijd. Op de Vismarkt worden extra fietsrekken geplaatst. De warenmarkt op de Grote Markt is zaterdag gewoon open tot 17.00 uur.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Gisteren was een van de eigenaren van een cafe in Groningen in gesprek bij Radio Noord en deze vond wat de horeca Grote Markt doet valse concurrentie. Het ging hem erom dat hij weken moest wachten om een vergunning, en dat de schermen wel heel snel zijn geregeld. En deze meneer heeft wel gelijk, dit kan verdacht snel.

  • Jack, normaal ben je maanden bezig met een vergunning, en dit word er even doorheen gejast. Dit vind ik vreemd, en vind ik het dus ook niet eerlijk naar de kleinere horeca toe. Ik gun de mensen de gezelligheid, maar het is mij puur om de manier te doen hoe dit even wordt geregeld. Veel plezier zaterdag.

    • Lijkt me logisch dat je in bijzondere situaties voor een bijzondere procedure kiest.
      Vvor de rest kan ik niet anders beschouwen als gezeur van azijnzeikers.

  • Ik snap niet waarom het op de Grote Markt wordt gehouden en niet op de Vismarkt. Het is zaterdagavond stapavond en dan is 22.00 uur voor een wedstrijd ideaal om daarna verder in de stad wat te drinken. Nu mogen er maar 4500 mensen naar binnen maar er zullen zeker meer mensen zijn die de wedstrijd willen volgen. Op de Vismarkt is meer ruimte om meer mensen toe te laten.

  • Anne, je moet niet klagen dat het nu snel kan, je moet zorgen dat alle aanvragen in het vervolg sneller kunnen gaan en gebruik maken van die mogelijkheden. Vraag een vergunning aan op andere pleinen, zal men alleen maar goed vinden om het volk te kunnen spreiden lijkt mij

  • Ronald, helemaal mee eens. Het is een locatie die tijdens de stapavonden veel rustiger is, dus ook voor het publiek relaxter.

  • Kijk eens op het achtergrond plaatje van OOGtv, wat een mooi terras voor de mensen die de markt bezoeken. Heerlijk een haring, patatje of vietnamese loempia opeten met perfect uitzicht. Die fontein heeft vast minder ruimte nodig dan dat VVV kantoor. Ondervinden de marktkooplui nu last van dit echte stadsbalkon op de grote markt?

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden