Categorieën: Nieuws

Ruslandcentrum RUG krijgt haatmail

Het Nederland-Rusland Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft sinds de vliegramp in Oekraïne enkele haatmails gekregen. Dat schrijft de Volkskrant. Ook op de Facebookpagina kwamen reacties binnen.

Onbekenden schreven het adres van de dochter van Poetin op de Facebookpagina. Zij woont met haar man in Nederland.

Het centrum heeft maandag een verklaring op de website geplaatst waarin het zijn medeleven uitspreekt voor de nabestaanden en afstand neemt van het mogelijke neerhalen van het vliegtuig.

De verklaring van het Nederland-Rusland Centrum.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Het is een nette brief..en ik steun wat er in staat.
    Mijn condoleances nog aan alle betrokkenen en veel sterkte.

  • Tsja, Rusland heeft hoogstwaarschijnlijk het raketsysteem wat gebruikt is om het vliegtuig uit de lucht te knallen, geleverd aan die separatisten. Logisch dat mensen momenteel niet zo dol zijn op alles wat Russisch is.

    • Een jaar of twaalf geleden was jij er ook vast op basis van Amerikaanse en Britse leugens en propaganda van overtuigd dat Saddam Hussein WMD en (hoe absurd) banden met Al Qaeda Had.

      Door het schenden van de afspraak de imperialistische oorlogsmachine NAVO niet oostwaarts op te schuiven, en door de tien miljoen Russische doden (waaronder op tanks doodgeslagen Russische baby's)die door uit het Westen komende Nazi's, kan ik me voorstellen dat de Russen alles wat uit het Westen komt wantrouwen.

      Met vriendelijke groet.

      • Een jaar geleden wilde de NAVO in een poging een tweede Libië te creëren, Syrië bombarderen.

        Op basis van waarschijnlijk leugens # "wisten" de BBC en Nos binnen 24 uur dat Assad achter de gifgas aanval zat.

        De NAVO is echt niet vies van false flags in hun verlangen de wereld te domineren.

        Met vriendelijke groet

        # Steekwoorden mbt tot gifgas in Damascus Ghouta (buitenwijken). Britse huiskamer-"expert" Elliot Higgins die als "bron" voor schuld Assad wordt geciteerd.
        Publiceer winnaar Seymour Hersch die "Syrische" "rebellen" en de Turkse inlichtingendienst aanwijst.
        Professor Pestol (MIT) en hoge VN man Sellstrom pleiten ook het Syrische leger vrij.
        Ontvoerde Alewitische kinderen van de provincie Latakia. Overactief bij bewaard manlijk slachtoffer (conclusie bij een deskundige bij de NOS!). Razendsnelle begrafenis van de kinderen zonder ook maar iets van een uitvaart, en zonder dat die kinderen door het publiceren van namen een gezicht werd gegeven. Gesleep met die anonieme overleden kindjes; op afschuwelijk foto's genomen in Jobar en in een andere wijk.

      • Waarom ben je toch zo'n fan van dictators VSH? Putin Assad. Je schijnt te willen dat we zsm afzakken tot een werelddictatuuur door je voortdurende verdachtmakingen van democratische landen. Schrijf er eens een boek over zou ik zeggen, wellicht krijg je volgers.

      • Putin dictator? Denkt de meerderheid in Rusland anders over. En om Putin als een groter kwaad dan Obama/Cameron te zien,dan moet je wel gebrainwashed zijn. De meerderheid van de wereld ziet de VS als het grote gevaar
        . Onbegrijpelijk hè!

        Kom eens met inhoudelijke teksten als ik je probeer te laten zien dat westerse machthebbers veel duisterder zijn, dan wij kunnen dromen.

        Wat vond je van die weerzinwekkende leugen van Timmermans over die geroofde trouwring?

        Met vriendelijke groet

      • Fan van Assad? Nee hoor.

        Maar nu het toch wat mythische fenomeen van gematigde Syrische rebel (die door warmonger Obama maar weer eens met een half miljard wordt gesteund)kiest voor Al Qaeda Light (Islamic Front) Al Qaeda (Al Nusra)of te gestoord voor Al Qaeda (ISIS)is het duidelijk dat Assad the lessen of two evils is. Als ik niet christelijk zou zijn, zou ik alevite worden. Vredelievend, gelijkwaardigheid tussen man en vrouw, Plato en Socratisch als profeten; schitterend.

        Met vriendelijke groet

  • De twee oostelijke provincies worden bevolkt door mensen van russische afkomst. Meer dan 80% is russisch. Alles wat slecht is noemen we russisch. Het verergerd de situatie.De rol van Oekraïne is zeer discutabel en niet gericht op voortgang van het onderzoek. Oekraïne maakt aanspraak op een gebied wat bevolkt wordt door een meerderheid aan russen de situatie stamt nog uit de sovjet tijd. Mijn vraag blijft.. wat was het laatste radiocontact van mh17 en wie bepaalde dat het luchtruim veilig was. In beide gevallen blijft Oekraïne het antwoord schuldig. Het gaat schijnbaar niet om de waarheid.

    • Willie: zo gauw ik de zwarte dozen heb onderzocht laat ik je weten wat het laatste radiocontact was...deal?

    • @Willievk

      De weerzin (angst) van de Russische minderheid in Oekraïne tegenover Kiev is inderdaad zeer goed voor te stellen.

      Oekraïne leverde de wreedste kampbeulen. Die enge heks van een Timosjenko vind dat er een atoombom op de Russische minderheid in Oost-Oekraïne moet. En behalve op het plein waar griezels als Van Baalen, McCain en Verhofstad zo lekker stonden te hitsten, zijn de Neo-Nazi's met Svoboda in de Oekraiense regering en verder met Rechtse sector daadwerkelijk in de Oekraiense politiek vertegenwoordigd.

      Met vriendelijke groet

  • Beetje bijzonder om het Westen aan te wijzen als verklaring voor het walgelijke gedrag van Putin en zijn separistenvriendjes bij het neerhalen van een vliegtuig met burgers die niets met dit conflict te maken hebben.
    Van dictatoriale regimes kun je ook niet veel goeds verwachten. Hoop dat de miljonairsvriendjes van Putin zwaar worden getroffen door de sancties.

      • Vanuit een andere invalshoek: de indoctrinatie-slachtoffers lopen weer lekker achter de oorlogsmuziek aan.

        Hebben deze makkelijk brainwashbare types dan geen enkel lerend vermogen?

        Hoeveel keer in het de brand steken van Libië en Syrië*...Vietnamoorlogen...Politionele acties in Idonesië...Ombrengen van grote mensen als Salvador Allende...Irak-oorlogen op basis van de door Colin Powell in de VN gespuide leugesn... Kosovo-schandes en ik weet allemaal niet wat is er voor nodig om in te zien dat wij, het Westen, wel mondiaal gezien weleens de grote agressor kunnen zijn?

        En met "wij" doel ik op het grote geld dat aan alle touwtjes trekt. Ook aan die van gewetenloze trekpoppen als Bush, Cameron, Obama en Blair.

        Met vriendelijke groet

        *Men claimt dat de Amerikanen (dit keer) wel eerlijk bewijs hebben, omdat de Amerikaanse satellieten bij wijze van spreken kunnen zien wat voor merk sigaretten iemand aan het roken is. Heel bijzonder dat de Amerikanen de training en bewapening van het ISIS leger in Turkije niet heeft gezien, en dat de aanval van ISIS als een verrassing kwam.

  • Even wat noodzakelijk verbreding en verdieping in de krachtig opgepompte anti-Rusland hysterie.

    In Rusland heeft men niet zoveel met het tot het uiterste uitleven van individualiteit. Ook niet in de exhibitionistische seksuele openbare vorm van een botenoptocht met allemaal kerels met een leren veter in hun reet. Deze op collectivistisch ideeën gebaseerde wetten zijn de "afschuwelijke" zedenwetten waar wij zo tegen te hoop (moeten) lopen.
    Geen toestemming voor zaken als een oversexualisering van de openbare ruimte, dat is ongeveer de kern van de "o zo ontzettend misdadige anti-homowet" van Putin

    De Svoboda, met vier plekken in de Oekrainse regering, heeft heel wat andere ideeen over hoe om te gaan met homosexualiteit. Net zoals onze bondgenoten in de Golf.

    Toch is Putin de grote boeman.

    Waarschijnlijk heeft deze verschrikkelijke hypocriete Westerse houding iets te maken met de houding van Putin, Svoboda en de koningen van de Golfstaten tegenover de gewenste wereldwijde economische hegenomie.
    Kom je aan de Amerikaanse dollar, of aan de macht van de Westerse financiele systeem, dan proberen types als Obama en Cameron je doodsvonnis te tekenen.

    Het beest van Bagdad en gekke Gaddafi werd één fout fataal. Ze wilden hun olie niet meer in dollars uitbetaald krijgen, maar in respectievelijk euro's en een nieuw uit te geven Afrikaanse gouden dinar.

    Nu heeft die "ongehoorzame" Putin het in zijn hoofd gehaald om met de andere BRICS landen om het IMF gaan te beconcurreren met een eigen bank die onder niet-Westerse voorwaarden geld aan landen gaat lenen. Dit kan natuurlijk niet goed aflopen.

    De Amerikanen en hun keffende schoothondjes in het VK, die verantwoordelijk zijn voor de totale vernietiging van Irak (miljoen mensenlevens en heel veel millennia-oud cultureel erfgoed)hadden geen gewetensbezwaren in het in brand steken van Irak. De almacht van de petrodollar is de ogen van de degenen die aan de touwtjes trekken echt wel meer waard dan miljoenen mensenlevens.
    Een burgeroorlog ontketenen in de Oekraine om de NATO-omsingeling van Rusland te kunnen voltooien, is echt niet iets waar Obama, Kerry, McCain, Hillary Clinton en Samantha Power zich voor schamen, of ooit een seconde van zullen wakker liggen.

    Gelukkig vinden wij het hier allemaal best. De Telegraaf, BBC, Volkskrant, NOS, CNN zeggen toch ook steeds dat wij de goede onschuldigen en de anderen (die niet voor onze belangen willen buigen) de grote booswichten zijn.

    En ze doen het op zo'n subtiele manier dat ons inderdaad weinig te verwijten is.

    Vanochtend een filmpje gezien op het NOS Journaal over Timmermans optreden in de VN. Het was uiterst subtiel 'gesneden'.
    Behalve een prompte Timmermans twee frames van Russische VN-ambassadeur die non-verbaal(zeventig procent van communicatie?) schuld en onderdanigheid lijkt uit te stralen. In het laatste van de twee framepjes buigt hij naar achter (feitelijk gezin voor een overlegje met adviseurs) waardoor je als primaat de indruk krijgt dat hij zich onderdanig (en schuldbewust) opstelt naar Timmermans opstelt.

    Kan niet van sommige andere reaguurders verwachten dat ze ook zo'n scherp afgestelde intuïtieve (kom er maar in Marc!) opmerkingsgave hebben.
    Reaguurders die in de zomer van 1914 als ze in Frankrijk, Duitsland of het VK hadden gewoond ook voor de frisse vrolijke oorlog met de "anderen" hadden gepleit. Het besef dat "wij" wel eens dubieuze agressor zouden kunnen zijn, zo blijkt uit de geschiedenis, is helaas een veel te kleine groep gegeven.

    Omdat Jack en Pieter, niet in staat lijken te zijn tot echt inhoudelijke antwoorden (lekker verschuilend achter "meer is minder" wordt slechts één verondersteld zwak argument op minimale wijze "weerlegt"), heeft een gedachtewisseling eigenlijk bar weinig zin.

    En omdat mijn vriendin terecht stelt dat ik nu kan kiezen voor of deze zomer in een depressie te geraken, of deze zomer kan gebruiken om als opstap naar het mindful genieten van al het moois dat er ook is, zal ik de mannen die blijkbaar niets hebben geleerd van de schandalige Tweede Golfoorlog verlossen van mijn commentaar. Minimaal honderd dagen; en dit keer meen ik het.

    @ Willie

    Zerohedge is een prima site. Heeft wel een licht complotterig kant, maar er staan ook heel veel dingen die erg houtsnijdend zijn.
    Laat je niet ontmoedigen door "complotdenker" en "aluhoedje". Dat kregen die dappere mensen die jaren terug over het duivelse, en tot in de hoogste regionen vertakte pedonetwerk rondom Jimmy Saville spraken ook naar hun hoofd geslingerd kregen. Beschouw het als een geuzentitel.

    Met vriendelijke groet

    (Eventuele positieve teksten bij onderwerpen FC Groningen sluit ik hierbij niet uit).

  • De pro russische seperatisten worden nu opstandelingen genoemd.. dat rechtvaardigd de op handenzijnde aanval wat beter.
    Laat duidelijk zijn ik ben niet pro wiedanook. Ik ben opzoek naar de waarheid.. mijn waarheid.
    De daders zullen gestraft worden en de bevolking alddaar misschien ook.

    Ook de ovse is vooringenomen. Men meldt er is geknoeid met de brokstukken. Geknoeid.. Dit moet zijn: de wrakstukken zijn niet in originele staat.
    Het kan zijn dat de vrijheidsstrijders uit de wrakstukken lichamen hebben verwijderd en daarvoor een toegang hebben moeten maken.
    Ik ben steeds bezig om uit gekleurd en soms gelogen nieuws een waarheid te creeren.
    Rutte laat ik links liggen in mijn verhaal.. hij wordt door velen als correct bestempeld (in Nederland).
    Dat laat ik maar zo...
    Zijn doel is de onderste steen moet boven en ik wil slechts weten hoe het echt zit.

  • Gelukkig zijn zulke complotdenkers c.q. aluhoedjes types als hierboven zwaar in de minderheid. De meeste mensen in dit land kunnen nog steeds wel rationeel denken,gelukkig maar!

  • Weer een fraai verhaal van VSH waarin weer een hoop complotten worden bedacht. Over de bemoeienis van Blackwater die VSH, met Bild als bron, in Oekraïne zag hebben we hem niet weer gehoord. Ook beetje pijnlijk wanneer je in broodje aap verhaal tuint.
    Hetzelfde geldt voor het geklets over de veronderstelde valutawijziging om olie niet meer in dollars uitbetaald te krijgen.
    Bronnen als Volkskrant, NRC, BBC of andere grote publieke omroepen acht ik heel wat betrouwbaarder dan obscure sites waar de gemiddelde havist nog geen blik op werpt. Ook de bronnen die ik raadpleeg maken fouten en blunders maar worden niet geregeerd door dictators in een land zonder persvrijheid.
    Om mee te gaan ineen analogie, de gedachten van Putin over een groot-Rusland komen toch aardig overeen met die van een Oostenrijkse korporaal.
    Snap niet dat iemand zoiets kan verdedigen, dan zit je wel heel erg vastgeroest in een oud onhoudbaar idee.

    • Zeldzaam domme reactie.

      De honderd dagen niet reageren gaan morgen in, dus snel nog even wat geduldige uitleg.

      De vergelijking tussen Putin en Hitler is van een treurniswekkende onnozelheid. Want de mondiaal gezien veruit meest agressieve oorlogsmachine probeert Rusland via o.a Georgie te omsingelen. Logischerwijs pikt Rusland dat niet. Net zomin als Kennedy raketten op Cuba kon toestaan.

      Sinds de val van de muur is het NATO-rijk 1500 km oostwaarts opgeschoven. Tegen de beloftes in. En als je weet dat feitelijk gezien de meest oorlogszuchtige, imperialistische en zichzelf exceptioneel verklarende natie de dienst uit maakt, dan ben je als Rus terecht op je hoede. En zul je Russische minderheden aan je grens beschermen tegen regeringen waarin de zelfverklaarde nazi's van Svoboda zitten.

      De Amerikanen en hun door en door hypocriete Britse schoothondjes hebben vele malen meer onschuldig bloed (heeft Putin ook dromen aan de andere kant van de wereld?) aan hun handen dan de Russen gemeten vanaf Putins troonbestijging

      Qua (clandestien)martelen kan Putin echt niet aan de yankees tippen. Ook qua doodstraffen komen de Russen niet in de buurt van de Amerikanen. En voor de meeste gevangen gezette journalisten moeten we in Turkije zijn.

      Je hebt over geen persvrijheid. Waar haal je zulke onzin vandaan? Werkt Derk Sauer met zijn krant eigenlijk voor Putin? Geen persvrijheid is net zulke onzin als anti-homowetgeving. Russen hebben geen behoefte aan Dokter Corries en canalprides, maar je mag er prima homo zijn. Tenminste als de gewone Rus niet al teveel op de zenuwen wordt gewerkt door een agressieve Westerse pro-gay campagne.

      Putin een niet gekozen dictator? Velen malen minder dan de koning van Saudi Arabie. Maar daar ontketenen we geen media-brede campagnes tegen. Bij die beul die niet-Syrische en niet-Iraakse koppensnellende "rebellen" in Syrië en Irak steunt, met goedkeuring van de nobelprijswinnaar Obama en diens psychopatische kleine rechterhand Cameron, biedt Timmermans zijn excuses aan. Reden: die beul levert olie voor een aanvaardbare prijs in de enige aanvaardbare valuta.

      Over het Amerikaanse belang van de monopoly van de Petrodollar kan elke monetair econoom je dingen vertellen. Onlangs een goed stuk op de site van Forbes over de dollar. Het heet "the colder war and the end of the petrodollar". Een aanrader!

      Nog even over Saudi Arabie. Ten tijde van de opstand tegen Mumbarak (Egypte) werd een volksopstand tegen de monarch van Bahrein neergeslagen met Saudische tanks. Dit terwijl Cameron daar was. Zoals elk Brits bewindspersoon is Cameron de vleesgeworden hypocrisie. En op een tussenstop flikte Cameron het echt om - in tegenstelling tot in Bahrein - wel voor de Egyptische opstand steun uit te spreken. Zeer strategisch, en zeer a-moreel werd voor de winnende partij steun uitgesproken. Louter opportunisme; alles om de vergane Britse glorie in ere hersteld te zien.

      Over de BBC. Dat werd in het programma Hardtalk volledig gesloopt door Glenn Greenwald. Die fouten en blunders zijn opvallend genoeg altijd wel in het voordeel van de NAVO-plannen. Of het nu om de vernietiging van Libië, of de eenzijdige berichtgeving in de de joegoslavie-oorlog ging, het kwam de NAVO steeds goed uit.

      Over complotdenkers: die hadden toch maar helemaal bij het goede eind in bijvoorbeeld de verschrikkelijke Sevilla pedonetwerk zaak.

      Over blackwater water in de Oekraïne. Heb jij tegen bewijzen? Als Das Bilder schrijft dat gras groen is, en de Volkskrant, Der Spiegel en Le Monde citeren dit, en citeer vervolgens de Volkskrant, ben ik dan ergens ingetuind?

      Je veroorloofde je tenslotte een absurde Godwin met Putin en Hitler. Dan mag ik ook. Al.diegenen die door de massale Westerse propaganda mee gaan in de anti-Russische hysterie hadden in de jaren dertig in Duitsland waarschijnlijk hun rechterarm gestrekt en in een bepaalde hoek omhoog gehouden.

      Met vriendelijke groet

      • Door de superirritante autocorrectie op de smartphone die ik sinds een paar week heb, moet ik iets in mijn tekst corrigeren.

        Ik schreef: heeft Putin ook dromen aan de andere kant van de wereld? Moet zijn "drones aan de..."

        Obama, de nobele leider van de goede vrije wereld, maakt in bijvoorbeeld Jemen, burgerslachtoffers op een schaal waarvan Dubya (Bush) alleen durfde van te dromen.

        Toch is volgens de Jackies en Roosjes Schikkers (DWDD) van de wereld Putin de grote schurk; omdat laatste niets heeft met blote darkroom clubjes op achter elkaar varende boten. Het is maar waar moreel gezien je prioriteiten liggen.

      • Het lijkt me heel verstandig om een wat langere pauze in te lassen dan 100 dagen.
        Je maakt het nu wel heel bont met het selectief noemen en interpreteren van feiten en bronnen.
        Geen moment hoor ik ook maar iets van medeleven of afschuw over de dood van honderden onschuldigen. Je komt niet veel verder dan het verdedigen van een dictatoriaal regime. Triest dat je je zelf niet inziet hoe je bent afgegleden.

      • Volgens mij is idiote hysterische Rusland-haat (hoe durven we ondanks dat 10.000 Nederlanders zich bij de SS hadden aangesloten om de Rus te vernietigen?) het topic.

        En reageer toch eens echt inhoudelijk. Toon eens aan met een artikel dat ellende in Oekraïne niet het gevolg is van een agressieve verdediging van het bespottelijk monopoly van de dollar als reservevalura. Waarom heeft de oorlogsmachine NATO zo'n haast met de omsingeling van Rusland? Omdat het land niet aan het darkroom-quotum komt?

        Lees het stuk op de site van Forbes, en er wordt je iets meer duidelijk. Krijg je misschien wat inhoud.

        Met vriendelijke groet

  • Amerika komt zo met bewijzen dat de separatisten mh17 heeft neergeschoten.
    De vraag die belangrijk is is of er opzet was.
    Dat bewijs is er niet.
    Zou iemand zeggen dat men met voorbedachte rade willens en wetens mh17 neerschoot dan is het oorlog maar dat is niet het geval.
    Iedereen vindt het erg.
    Dus de daders moeten berecht worden en gestraft en daar blijft het voorlopig bij voor wat Nederland betreft.
    Er is geen reden voor oorlog.(eh ik bedoel "vredesmissie").
    Kunnen we voorlopig weer rustig proberen te slapen.

    • O ze hebben per ongeluk een dure raket afgevuurd omdat er iemand een kind kreeg ofzo?

      • Jij weet op basis van wat bij elkaar gesprokkeld bewijs vanuit Groningen dat de separatisten het gedaan hebben. Er wordt een onafgedekt BUK rijdend door een straat getoond, en dus hebben die opstandelingen zo'n apparaat?

        Ondanks dat de Britse bovenlaag bekend staat om psychopatie (Blair, Cameron, Hague), hypocriecy (fout geld gaat niet meer naar Zwitserland, maar naar Londen vastgoed) leugens (een Brit schijnt gemiddeld drie per uur te vertellen) en snoeihard opportunisme (geen wonder dat er in the City niets is veranderd).

        Hoe het komt dat Posh Britten nog zo weinig menselijk zijn, ik weet het niet. Misschien dat de sadistische kostschool ervoor zorgen dat de gevoelige en gewetensvolle personen in de knop van hun jeugd gebroken worden. Ik weet het niet.

        Maar als je zo'n Britse "deskundige" op de NOS of de BBC in het straatje van NAVO hoort wauwelen, dan schakel ik over naar de ZDF, ARD, ARTE of NDR.

        Terug op de schuldvraag: Oekraïne Had zelf een aantal BUK-installaties bij Donetsk. Begeleide 2 Oekraïnse SU-25 richting de rampplek? Is de Spaanse ATC Carlos die in de luchtverkeerscentrum van Kiev werkte, verzonnen desinformatie van de schulden. Vragen, vragen, vragen. Maar welke belangrijke vragen als je achter de.anti-Russische
        oorlogsmuziek aan loopt. Kan nog wel eens tot een nare situatie met kilometers hoge paddestoelen van vuur uitlopen. Onze nobelprijswinnaar Obama is in ieder geval met zijn oostwaarts gerichte imperialisme goed bezig. Ten strijde mannen!

        Met vriendelijke groet

      • Als je mijn gelijk niet ziet ben je dom en ik mag zoveel onzin fantaseren als ik wil, want ik ben VSH de god van de waarheid.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

37 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden