Categorieën: Nieuws

Tekort MartiniPlaza bijna 1 miljoen

Het tekort bij MartiniPlaza is veel groter dan tot nu toe werd aangenomen. Het gaat om bijna één miljoen euro. Directeur Jan Geert Vierkant is met onmiddellijke ingang geschorst en de Raad van Commissarissen van MartiniPlaza is teruggetreden.

Het stadsbestuur neemt het Vierkant kwalijk dat hij al in april wist dat het tekort niet 306.000 euro was, maar 989.000 euro. Dat had de gemeente als enige aandeelhouder moeten weten. In mei werd namelijk nog besloten om MartiniPlaza subsidie te geven voor achterstallig onderhoud. Met de kennis van nu, was er waarschijnlijk een ander debat gevoerd.

De gemeente laat een onderzoek uitvoeren naar de financiële situatie van het multifunctionele centrum.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Misschien is het beter om die toko tegen de vlakte te gooien. Er worden al bijna geen beurzen meer georganiseerd. Misschien is het ook een optie om meer samen te werken met de Oosterpoort, en dan samen 1 pand te bouwen als dat al nodig zou zijn. Wat deze directie betreft, niet schorsen maar op staande voet ontslaan, want anders krijgen deze gasten nog weer wachtgeld, wat de gemeenschap nog meer geld kost.

  • Eerlijk gezegd zou ik ook niet weten of dergelijke complexen in de toekomst nog wel te exploiteren zijn.

  • Het is erg moeilijk met de wetenschap dat de meeste beurzen in Europa worden gehouden in Keulen, Parijs en Fiorentina. Daarbij komt dat er denk ik een overcapaciteit aan beursvloeren in Nederland. Het is mogelijk als je daar wekelijks wat hebt, maar dan nog is het erg moeilijk, helaas. Daarbij is Groningen een uithoek, of als men echt hele speciviale beurzen houd, maar dan nog.

  • Vierkant zet college voor het blok. Dat had hij beter niet kunnen doen, want nu ligt zijn hoofd er op.

  • Nouja wie had dit nou verwacht? Wat is de volgende? Iederz?
    Bij nog een paar van dit soort tegenvallers is het toch echt Ton Schroor die er op aangekeken moet worden. Blijkbaar niet genoeg de vinger aan de pols.
    Vierkant lijkt me weer iemand met een goed salaris die vooral in opdracht van de gemeente z'n mond heeft gehouden. Dat zie je tegenwoordig zo vaak bij dit soort semi-overheid. Sta niet verbaasd dat die over een tijdje weer ergens anders een best betaald functie heeft als schopsteen.

  • Ardien, het Monstrum en de Martiniplaza heeft niets met elkaar te maken. Ben zelf ook tegen dat gedrocht, maar je haalt 2 zaken door elkaar heen. Helaas.

    • anne,
      mijn welgemeende excuus voor de verstrengeling van Martiniplaza en HET MONSTRUM.

  • Ook hier blijk maar weer eens temeer dat het nu eenmaal makkelijk zaken doen is met andermans(belasting)gelden.

    • Jij lijkt ook aardig op de hoogte van de lokale situatie (gezinsbode ed lezen is meestal echt voldoende te weten dat het verschillende plekken pappen en nathouden is. Blijkbaar doen gemeenteraadsleden dat slecht?) Wat denk jij wat de volgende tegenvaller is? Gemeentelijk grondbedrijf ? Topsporthal ? Thuishulp ? WerkPro ? O2G2 duurt hoopt ik nog een paar jaar dat ze weer op de stoep staan. Maar iig het verantwoordingen afschuiven op managers/ 'zelfstandige' onderdelen ed die niet realistisch zijn is een hobby van het gemeentebestuur in Groningen.
      Dit is structureel en niet de fout van een falende manager. Iedereen die de uitlatingen in april gehoord heeft had dit aan kunnen zien komen ? Teruglopend aantal beurzen, minder musical bezoek etc etc... Terwijl de begrotingen maar rozekleuriger worden. En dan komt er in de toekomst ook nog die topsporthal bij de Euroborg die ook weer omzet weghaalt bij de Martinihal ?

      • Voor dit falen denk je snel aan het gemeentebestuur, maar oorzakelijk moet je het aan het Zuiderdiep gaan zoeken, daar wordt bepaald wat er wel/niet in deze stad gebeurd!

  • Ardien, mooi en geaccepteerd. Maar ik praat een tekort van 1 miljoen euro ook niet goed. Zeker niet als het opzettelijk onder de pet word gehouden.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

9 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

11 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

12 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

13 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

15 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

16 uur geleden