Vishandel Pasèl bij winkelcentrum Paddepoel verkoopt de beste haring in Groningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse haringtest van het Algemeen Dagblad.
De haring van Pasèl krijgt een acht van het AD en staat daarmee landelijk op de 25e plek.
Het AD bezocht 134 haringverkopers. Een zaak in Rotterdam kwam als beste uit de bus.
Komende avond trekken naar het oosten winterse buien weg gevolgd door enkele opklaringen. Na middernacht…
Het KNMI heeft tot vrijdagochtend code oranje afgegeven voor de hele provincie vanwege gladheid en…
Door flinke vertragingen donderdagavond op de A28 en de A7 richting Hoogezand, leidt dit ook…
Het gedeelte van de Turfsingel tussen de W.A. Scholtenstraat en de Bloemstraat is van maandag…
Een skateboard, Playmobil of een leuk kinderboek: bij de speciale Sinterklaasmarkt voor de members van…
Zo'n dertig studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool hebben donderdagmiddag urenlang geprotesteerd tegen bezuinigingen op…
Bekijk reacties
De beste? Dan kijkt het AD zeker niet of er ook gewerkt wordt met handschoenen? Onhygiënisch om daar vis te kopen. Pas als ze handschoenen gebruiken zou ik mensen adviseren daar te kopen, maar nu echt niet.
Oordeel jury:
8
Goed
Cijfer haring: 8,5
beoordeling:Zeer goed schoongemaakt en frisse geur. Zilver vanbuiten, fris rood vanbinnen. Iets romig en zilt, al aan de malse kant. Goed product.
Vers van het mes: Ja
Rijping: Gemiddeld
Schoonmaak: Zeer goed
Gem. gewicht per stuk: 73 gram
Prijs per stuk: € 2,20
Prijs omgerekend per 100g: € 3,01
Temperatuur: 8,2°
Vet percentage in filet: 11.6
Microbiologische gesteldheid: Zeer goed
De haring wordt in een lab op aanwezigheid van bacteriën. Zoals te zien is, is die 'zeer goed'. Handschoenen maakt het er niet beter op. Regelmatig handen wassen wel.
Het dragen van handschoenen draagt daar niet aan bij.
Ze hebben maar twee zaken in de stad getest. De Visspecialist in Lewenborg komt er niet best af.
http://www.ad.nl/ad/nl/6646/Consument/integration/nmc/frameset/varia/haringtest_2014.dhtml?plaatsnaam=Groningen
Waar het visje naartoe gaat, kun je ook niet bepaald de "hemel" noemen.
Je moet geluk hebben als visboer dat de tester de bovenste haring uit de emmer koopt die smaakt beter omdat haring niet stabiel is. Daarom is een vers gesnedene beduidend lekkerder. Het hoge zoutgehalte voorkomt bacteriële infectie.
Zelf eet ik ze niet maar eet wel 3x per week kibbeling.
Het gesprek gaat vaak over alle soorten vis.
Per visboer is er veel verschil in kibbeling en lekkerbek.
De beste is Heek de slechtste Panga.
Geen visboer die zegt dat hij Panga verkoopt.
Maar je proeft het wel! Test maar uit.
Ik was in HS bij een visrestaurant.. allemaal fotoos van schol aan de muur. Ook op de soortenlijst Schol!!
Vraag ik, die lekkerbekjes wat voor soort vis is dat?
Wilde hij niet zeggen.. ik ben meteen weggelopen.
(4eu x 3-4 x per week x 50 = ruim 600 eu omzet per jaar weg). Kortom zelf testen is het beste.
Je hebt zeker een goede baan ...
Visspecialist in Lewenborg komt er zeker niet goed vanaf.
Dit is echter ook geen wonder,de eigenaaresse denkt dat ze verstand van zaken heeft maar dat is zeer zeker niet het geval.
Werkt bovendien ook absoluut niet hygienisch,kortom negeer die zaak.
Men heeft maar één ding in het oog en dat is geld,de rest is bijzaak.
Je moet ook geen klachten gaan in dienen dat het slecht is want dan krijg je een dreigement naar je hoofd geslingerd....
Heerlijk om te zien hoe hier mensen anoniem - en met onbekende motieven - hardwerkende middenstanders het brood uit de mond proberen te stoten.
Met vriendelijke groet
Nou VSH is dan je eigen naam?!!
Jij hebt het lef niet om je eigen naam tenoemen.
Bovendien klopppen je argumenten niet,want wat de visspecialist aan gaat zijn het bewezen feiten.
Dus onbekende motieven is waanzin!
Of ben jij misschien de eigenaar van deze zaak VSH?!
Reactie is zeer zeker gewenst!