Categorieën: Nieuws

Gemeente wil 6.000 nieuwe banen scheppen

Het stadsbestuur wil de komende perioden zesduizend nieuwe banen realiseren. Het college heeft daarom een programma gepresenteerd om de economie te stimuleren.

Groningen telt nu ongeveer 131.000 inwoners die werken. De werkgelegenheid is echter de afgelopen jaren met vierduizend banen teruggelopen. Door het vestigingsklimaat te verbeteren moeten ondernemers van buiten de stad worden overgehaald naar Groningen te komen.

Bedrijven uit de stad zelf worden gestimuleerd meer aan innovatie en samenwerking te doen. De gemeente wil de ondernemers nadrukkelijk betrekken bij het maken van economisch beleid.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • gelukkig voor de vvd-wethouder zijn de resultaten van dergelijke projecten na een lange tijd pas zichtbaar, als er al iets zichtbaar is.

  • Hahaha, met het MONSTRUM zeker.

    Misschien wat moeilijk te begrijpen voor de bestuurders in onze stad, maar de politiek creëert geen bannen. In het beste geval zit de politiek de economie niet in de weg.

    Moi.

  • wat een grootspraak van de heren bestuurders.Jullie creeren geen banen jullie breken ze alleen af met al jullie regeltjes en bedrijven dwars te zitten. Mondje dicht over mensen aan het werk zetten/krijgen. De politici moeten eens nuchter worden !

  • Huurders mogen alweer inleveren op de huurtoeslag. Daarentegen worden de huren fors verhoogt.

    Dit is Kabinetsbeleid van PvdA VVD en D66. Deze partijen maken ook deel uit van ons college Grunnegers! Incl GroenRechts, dat mooie sier maakt met de voedselbanken. Dezelfde Mattias, dat ons een tram wilde opzadelen waarvan financiële consequenties enorm zijn. Dezelfde politieke partijen die pro Forum waren. Het was een minachting tegenover de stadjers. De armoede groit en groeit. Ongelofelijk, dat deze partijen nog steeds de macht hebben in Groningen!

  • Als het stadsbestuur eens begon met echt werk te realiseren, dan volgen gegarandeerd de banen vanzelf .
    Werk/banen verplaatsen naar b.v. HET MONSTRUM zer geen zoden aan de dijk.

  • Vandaag groots vertelt de regering werkloosheid loopt met 14000 terug en wat geschied er in Groningen de werkloosheid neemt met 2,2 % toe.Deze Regering PVDA/VVD en steunende partijen roepen wel vaker hard zie ook stads bestuur Groningen.Wij scheppen 6000 nieuwe banen !Ze hebben nog steeds niet door dat de Noordelijke 3 provincies leeglopen qua werk gelegenheid en kansen op werk.

  • Ik heb iets meer vertrouwen in het oordeel van prof Jouke van Dijk dan van bovenstaande roeptoeters.

    • Wat zegt onze slimme Jouke dan?

      Door het vernietigen van een historisch centrumpje met een elke schaal en context bruskerende "postmodernistisch" subsidiebunker neemt het buitenregionaal aan ons stadje toe?

      Meer Duitsers? Te onnozel voor woorden? Die komen juist voor wat ze zelf zijn kwijtgeraakt! Historische centra. Welke idioot zei dat Groningen zonder MONSTRUM zoals Zutphen zou worden? Meerdere decennia bouwterreur van de PvdA hebben ons stadje wel van zijn prachtige Hanzeatische karakter ontdaan.

      In de hoop dat Groningen niet echt Almere-op-de-Hondsrug wordt, moeten wij de stadjers maar hopen dat knapen als Jouke zich niet meer ons stadje bemoeien.

      Moi.

Recente berichten

Drs. Vijfje thuis ruim langs ZVG Cagemax

De zaalvoetbalsters van Drs. Vijfje wonnen vrijdagavond thuis met ruime cijfers van ZVG Cagemax uit…

1 minuut geleden

Weekend begint met regen, daarna droger met ruimte voor de zon

Een laatste sparteling van de zomer tegen de herfst zit er komend weekend niet in.…

35 minuten geleden

Chauffeur rijdt met lijnbus door gesloten slagbomen over spoor in Haren, Qbuzz start onderzoek (update)

Een ogenschijnlijk levensgevaarlijke actie van een buschauffeur in Haren. In een video van een wachtende…

60 minuten geleden

Molukkenplantsoen krijgt komende maand een nieuwe inrichting

Een deel van de groenvakken rondom de Hamburgervijver in de Korrewegwijk zijn afgelopen jaar al…

1 uur geleden

Komende week twee grote bubbeltenten op Grote Markt voor waterstofevenement

Vorig jaar stond de kleine versie al eens op de Grote Markt voor Let's Gro.…

2 uur geleden

Bewoners Betonbos verhuizen naar Gideonweg, maar wel ’tegen wil en dank’

De bewoners die nog over zijn in het Betonbos verhuizen naar de Gideonweg. Ze accepteren…

4 uur geleden