Categorieën: Wijken

Nog veel onzekerheid rond Oosterhamrikzone

De onduidelijkheid over een aantal grote projecten komt de Oosterhamrikzone niet ten goede. De uiteindelijk afgeschoten tram, een ontsluitingsroute tussen UMCG en ringweg en de vervanging van de Gerrit Krolbrug maken dat de bestemmingsplannen ruim opgesteld zijn. Toch vindt het stadsbestuur het niet handig om de plannen aan te passen.

Aanpassing van de bestemmingsplannen is duur en neemt veel tijd in beslag, schrijft het stadsbestuur aan de gemeenteraad. Het is beter om met andere middelen de initiatieven uit de markt te reguleren. Daarbij moet wel goed worden opgelet, want met de huidige bestemmingsplannen mag er bijvoorbeeld naast de tuinen van de Vinkenstraat op sommige plaatsen tot tien bouwlagen hoog gebouwd worden.

De meeste plannen voor nieuwbouw zijn gericht op jongeren en studenten, hetgeen bij de buurt vaak tot onvrede leidt. De verbouwing van het voormalige distributiecentrum van het UMCG tot 147 appartementen gaat van start als de vergunning rond is. Daarnaast zijn er concrete plannen voor de voormalige Taxicentrale met 179 appartementen en voor de Biemanslocatie met 140 appartementen. Beide zijn te vinden aan de zuidzijde van het Oosterhamrikkanaal. Het stadsbestuur ziet deze plannen wel zitten.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Geachte lezers. Luister naar hetgeen er zich vandaag afspeelt met de BAM het is een grote zeepbel en de aandelen lopen terug naar 0,50 op dit moment 1,58. De Provincie en gemeente Groningen hebben contracten met dit bedrijf met inclusief 20 j onderhoud.Wat geschied er indien de BAM failliet gaat ?Iedere opdrachtgever mag zelf voor het onderhoud opdraaien.Deze contracten zijn ondingen.Besteed in kleinere delen en regionaal aan.Hetgeen nu geschied daar heb ik de Provinciale Staten 2 j geleden al voor gewaarschuwd.Een gewaarschuwd man/organisatie telt voor 2. Dus ??????????

    • Dit gaat volgens mij niet over de Oosterhamrikkade. Bam doet daar niets. Probeer bij het topic te blijven.

    • Mafiabende van een BAM failliet? Daar ga ik me vanavond op bezatten! Nu Jorritsma en al die andere wannabe Napolitanen nog.

      Krijgen eerlijke lokale spelers als Oosterhof&Holman weer eerlijk speelveld, en wordt hopelijk niet meer in de Wolthorn, maar in de gemeenteraad beslist of wij een Almere-op-de-Hondsrug gaan worden.

      Moi!

  • Die karakteristieke half-industriële OH-Kade, met zijn mooi rode Groninger stenen, nu dus ook plat voor de Veralmerisering zoals die na halfbakken juristje Frank de Vries (PvdA) nu onverminderd door bouwvriend Roeland (PvdA) wordt doorgezet.

    Groningen is hard op een weg een dusdanig nietszeggend grondgebied te worden, dat we er akelig van gaan worden. Beroofd van historie, het karakteristieke is, de fantasie prikkelende en de sfeer. Maar laten we vooral de beesten die dit op hun geweten hebben, beschermen met censuur tegen betrokken reaguurders.

    Moi.

  • De hele zuidzijde volbouwen met studio's betekent dat het daar in feite een soort campus wordt. Vanaf CiBoGa tot aan de Oliemuldersbrug. In dat geval is wat meer sturing door de gemeente zeker noodzakelijk. Het lijkt me beter om na de Zaagmuldersweg op te houden met de studiobouw om de belasting op de wijksamenstelling wat te verminderen. Ik zou ook wel eens de plannen voor de Biemanslocatie willen zien. Het is de eerste keer dat ik daar iets over hoor. Of is dat onderdeel van het plan Taxicentrale?

  • @VSH
    Het hanteren van hyperbolen is overduidelijk jouw favoriete stijlfiguur.

    Met veel lawaai voortdurend hetzelfde beweren en meningen als vaststaande feiten presenteren getuigt niet van oprechte inzichten maar van gefrustreerde ideeenarmoede.

    Rekenen is ook lastig, ondanks geweldige resultaten op wiskunde is tellen tot 100 (dagen) kennelijk te hoog gegrepen.

    • Go lees ik nu hoe je zelf bent. Dan heb je wel eigen kennis.
      Loop lekker verder aan het handje van dit college.

  • Grunnegers verenigt U en laten we in 2018 meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen.

    Het is voor mij zeer moeilijk te verkroppen, dan mijn stad geregeerd door lui die hier niet vandaan komen! Besluiten die er totaal niet toedoen om Groningen vooruit te helpen. Het stadsbstuur en de raad is slechts zichzelf aan het plezieren en zeer meegaand met politiek Den Haag.

    Grunnegers kom in actie !

  • Vsh natuurlijk komen Deze studentenwoningen er. Met een wethouder van de pvda en die ook nog voorzitter is van bureau studentenhuisvesting gaat dit door. Oude beloftes worden gewoon overboord gegooid. En denk nu niet dat er naar de bewoners geluisterd wordt. J'a ze luisteren wel om vervolgens hun eigen gang te gaan. Kunnen ze lekker nadien zeggen wé hebben geluisterden Zo worden de burgers Keer op keer bedonderd.

  • Absoluut stoppen met het bouwen van studentenwoningen, ook in dit deel van de stad. Het wordt wel mooi gebracht onder de noemer jongerenwoningen, maar elk en iedereen weet dat het gewoon om de bouw van studentenwoningen gaat. Laat de discussie nu eerst maar eens over de bouw van een studentencampus op het voormalige SuikerUnie terrein of op Zernike gaan en offer niet nog langer hele wijken van de eens zo mooie stad op aan studentenbewoning.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

36 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden