Categorieën: 112

Dode en zwaargewonde bij ongeluk in centrum

In de vroege zondagmorgen is een auto met hoge snelheid in de gevel van een gamewinkel in de Oude Ebbingestraat gereden. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Groningen, is ter plekke overleden. De inzittende, een 21-jarige plaatsgenoot, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De auto is zondagochtend rond half zeven met vermoedelijk hoge snelheid in de flauwe bocht in de Oude Ebbingestraat tegen de gevel van een winkel gereden. De wagen had waarschijnlijk daarvoor de linker stoeprand geraakt, waarna de bestuurder de controle over de auto verloor.

De straat moest enkele uren worden afgezet. De stadsbussen kozen een alternatieve route. De gamewinkel is zwaar beschadigd.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Ik gun niemand de dood maar hoe idioot hard moet je wel niet hebben gereden hebben om een auto zo in de kreukels te krijgen.En dan hebben we het er nog niet eens over dat er ook voetgangers hadden kunnen lopen.Deze idioot heeft door z'n eigen toedoen er zelf voor gezorgd dat hij geen gevaar meer op de weg is.Karma

  • ik denk ( excuses alvast) voor mijn VOOR_oordeel..aan de schade van de auto te kunnen constateren ..dat er harder is gereden dan de toegestane snelheid aldaar ..
    ( nou dat is toch netjes omschreven ?)
    Mijn medeleven aan alle betrokkenen..
    Gelukkig was het (op het moment van het ongeval) niet druk..
    Plaats een foto( als voorbeeld) van dezelfde plek ..op een andere tijd..
    http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-LTT6QAAW.jpg

    • Ik heb het wrak en de situatie gezien en heb geen vooroordeel.Medeleven aan de nabestaanden is vanzelfsprekend.Overigens heeft de winkel (Okaphone) naast de ongeval plek 2 camera's continue aan staan gericht op de straat.

      • aanvulling :30km is de maximale snelheid voor dit gedeelte van de stad,dat de politie zegt dat het niet vast staat de bestuurder te hard reed is compleet gestoord,denkt de politie nu echt dat je deze schade hebt met 30km per uur.

      • AAnvulling ter plaatse geld een snelheid van 50 KM per uur..
        Maar er zullen altijd "betweters" zijn die dat zullen tegenspreken.
        ook zal men zeggen 30 km ?? zelfs dat is nog te hard ..enz enz ..
        100 is zeker te hard
        een ongeluk zit in een klein hoekje
        zie ..linkje
        http://youtu.be/tKwyhanbTu8
        Gelukkig ging het (deze keer) net goed.

  • Rene,ik woon en kijk op het op bord 30km zone,jij bent waarschijnlijk ook 'n blinde vink.(bord staat direct na de leer winkel Zaal,maar weet jij veel

  • Lol,Rene Dat jij een bus chauffeur bent die de regels niet kent is overigens tragisch maar verwonderd mij niets.

    • Ik hoop dat er niet meer buschauffeurs zijn die niet weten dat al vele jaren in de hele Binnenstad een maximumsnelheid geldt van 30 km/uur.

  • Dit moet toch wel verschrikkelijk zijn voor de nabestaanden om zo'n jong iemand zo onverwacht te verliezen. En in plaats van medeleven krijgen ze nog een trap na van mensen die de jongens verwijten dat ze te hard reden. Daar sta je als nabestaande toch niet op te wachten.

      • Daar kunnen de nabestaanden niets aan doen. Tegen het koninklijk huis zeg je toch ook niet had Friso maar niet buiten de pistes moeten skiën.

    • Er is wel een subtiel verschilletje tussen dit ongeluk en dat van Friso. Deze jongen had ook iemand anders kunnen doodrijden en helaas lees je dat maar al te vaak en daar kunnen nabestaanden ook helemaal niets aan doen. Friso heeft zichzelf in gevaar gebracht en is hem helaas noodlottig geworden. Het zal je zoon of dochter maar zijn, die daar net liep na lekker op stap te zijn geweest. 'Dag paps, dag mams, tot morgen'. Een woordvoerder van de politie heeft overigens ook al gezegd dat het niet anders kan dan dat de man met hoge snelheid gereden heeft. Ik vind het oprecht verschrikkelijk voor de nabestaanden en dan ook mijn oprechte deelneming, maar de kille feiten liegen er helaas niet om. Dat mensen de actie van deze jongen veroordelen is niet te wijten aan de mensen die dit doen, maar aan de jongen zelf...

  • Aan de toestand van het autowrak kunnen wij niet veel conclusies verbinden. Het is heel goed mogelijk dat de brandweer de auto doormidden zaagt om de inzittenden er uit te halen.
    Dat zegt dan niets over de rijsnelheid van de auto.

    • Auto's die met 30 per uur tegen een laag stoeprandje rijden, gaan niet in een spin om vervolgens volledig total loss in een gevel te eindigen. Op de videobeelden zag je ook duidelijk dat die wagen brede banden met weinig profiel had. Samen met het tijdstip en de leeftijd van de inzittenden is het wel duidelijk wat er gebeurd is.

  • Is Jack met deze reactie nu echt zo dom of is deze betweter een gefrustreerd mannetje die naar de oogarts moet om alles eens beter te zien. De politie zegt al iets over te hard rijden.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden