Categorieën: Nieuws

Groot horecapand in de Poelestraat

Er komt een nieuw pand aan de Poelestraat waar dag horeca gaat komen, zoals een restaurant. Volgens de gemeente wordt de binnenstad hierdoor een stuk fraaier.

Het gebouw moet zowel via de Poelestraat, als via de toekomstige Nieuwe Markt aan het Groninger Forum bereikbaar zijn.

De huidige twee panden aan de weerszijde van de voormalige Naberpassage zijn daarvoor niet geschikt. Deze panden gaan tegen de vlakte. De uitbaters waren op de hoogte en hadden tijdelijke contracten.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Roeland is weer blij. Heeft zijn architectuurvriendjes en bouwmaten weer aan een klusje geholpen. Dat Groningen steeds meer op Almere-op-de-Hondsrug gaat lijken, maakt de lokale PvdA niet uit.

    Moi

    • Om te voorkomen dat we te veel op Delfzijl en Winschoten gaan lijken, moet er toch af en toe wat gebeuren in onze mooie stad. Dat nieuwe Grand café Restaurant zou een mooie ontmoetingsplek zijn waar menig stadjer zich prima thuis zal voelen.

      • Als je een Stadjers ergens aan kunt herkennen, behalve aan een tattoo van D'Olle Grieze op linker- of rechterkuit, is het wel aan een afkeer voor Grand Cafés. Wij zijn allergisch voor pretenties.

        Over Delfzijl. Deze stad is door twee zaken zijn charmante Noordse karakter verloren. Strijdgeweld in WOII, en vernieuwingsdrang van Pvda'ers. Onlangs is er nog een oude steenfabriek platgegaan.

        Wat een dédain jegens het sfeervolle en warme Winschoten. Het is dat criminelen jarenlang de baas zijn op/rondom het pleintje, anders is het er goed toeven. U is duidelijk geen Stadjer of Ommelander.

        Moi

  • Het is allang bekend dat historische bebouwing bijdragen aan de aantrekkelijkheid van een binnenstad.

    Alleen mensen met bepaalde belangen claimen dat er binnenstedelijk gesloopt moet worden omdat anders... (op puntjes een rampscenario invullen)

    Moi

  • 2 uitbaters die alles goed voor elkaar hebben moeten wijken voor een groot restaurant terwijl er al genoeg restaurants in Groningen zijn. En ja, er zijn ook genoeg café's maar deze uitbaters zitten er al en moeten nu gewoon maar op een andere lokatie weer verder gaan.

  • De soap rondom de oostwand is aangeland bij de Bijenkorf.Als wij geen ......m2 krijgen vanaf DE KOLOS tot aan de Poelestraat, nokken we af ! Dus de beoogde zicht op HET MONSTRUM vanaf de Grote Markt maar afblazen en verplaatsen naar de Poelestraat. Geld doet wonderen.

  • Winschoten en sfeervol in dezelfde zin noemen is curieus. Dan is het lang geleden dat je daar bent geweest.

    Kenmerk van Stadjers is juist dat ze, vergeleken met ommelanders, wel pretenties hebben en heel trots op hun stad zijn.
    Stadjers willen vooruit en zijn heel wat minder bekrompen en behoudzuchtig als sommigen willen doen geloven.

  • Jack.

    Winschoten heeft een mooi stadshartje, en totdat het centrum door criminelen als Berkenbos werd overgenomen, kon je er heel leuk op stap. Fijn, humoristisch, maar vooral pretentieloos volk daar.

    Maar als wannabe Stadjer die er misschien wel nooit geweest is, weet jij prima hoe Winschoten en Oost-Groningen is. Waarschijnlijk is voor jou Oost-Groningen gelijk aan de Veenkoloniën. Hoewel de Veenkoloniën heel bijzonder, sfeervol (en ook dit gaat jou weer boven de pet) zijn, en heel begrijpelijk een bespreekgeval bij Unesco waren, is Oost-Groningen niet een grote Veenkoloniën.

    Weet niet of jij Stadjers (iets anders dan bij de GBA van Groningen ingeschreven) kent, maar pretenties moeten we over het algemeen niets van hebben. Pretenties is iets voor Hollandse en Friese import. Je moet begrijpen dat wij Stadjers in de kern Drenties zijn. Een volk dat bekend staat om zijn relativerend vermogen.

    Aangezien ik zelf wel pretenties heb, en mezelf wel tamelijk serieus neem, ben ik ook geen Stadjer. Ondanks dat ik net als mijn pa hier geboren en getogen ben, en mijn ma hier 4/5 deel van haar leven woont.

    Een Stadjer drinkt zijn koffie (in een wilde bui Cappuccino) liever in de hemel dan in grandcafé, waar allerlei ijdele hipsters aanstellerige koffievarianten drinken.

    Of je het leuk vindt of niet! En of je het gegeven dat een inschrijving bij het GBA je nog lang geen Stadjer maakt, kunt verteren of niet!

    Moi

    • Weer een hoop (voor)oordelen zonder enige kennis van zaken.
      Iedereen weer in hokje gestopt, dat maakt het zwart-wit wereldbeeld weer een stukje overzichtelijker.

  • Schrijf ik me in bij de GBA van Den Haag, ben ik dan een Hagenees? Koop ik vandaag een huis in de Jordaanse, ben ik dan een morgen een Jordanees? Verhuis ik naar Drachten, ben ik dan zo maar een Fries? Schrijf ik me in bij de GBA van Groningen, maak ik dan deel uit van een groep mensen die bestaat uit mensen als Martin Drenthe, Gerard Offerman, Piet van Dijken, Piet Fransen en Jan Boonstra?

    In "de hemel" moest bij de vorige reactie HEMA zijn. Irritante autocorrectie.

    Moi

  • Koffie drinken doe je in Huis de Beurs. Wat moet je in godsnaam in de Hema. Dat was vroeger, de HEMA is tegenwoordig van een ordinair hedgefonds en bovendien tegen zwarte piet :p.

  • Huis de Beurs en Stadjers? Niet echt. Meer iets voor aanstellerige clowns als wijlen Gerriet Postma.

    Ik mag er als "Stadjer" wel zitten ("mogen" in de zin van plezierig vinden is een Groningsisme). Vooral ook omdat ik de eigenaar mag. Sympathieke en succesvolle Iranees waarmee ik vroeger nog een balletje mee heb getrapt. Moet zeggen dat Iranees en succesvol dubbelop is. Ben sterk voor kansrijke immigratie.

    Lunchroom Prins. Dat was de ultieme plek voor een Stadjer voor een kopje koffie.

    Over de veel gehoorde onzin dat Groningen op de prachtige Ijsselstein Zutphen gaan lijken als er geen historische binnenstedelijk bebouwing plat gaat. Zullen ze zulke dingen ook in bvb Gent zeggen. "Allez Sterke, er moet een gracht worden gedempt, en wat oude panden plat, anders gaan we op Brugge lijken". Of dat men in Rome bij het Colloseum een kolossaal gevaarte van staal en glas wil omdat Rome anders teveel op Sienna gaat lijken?

    Waarom komen mensen niet gewoon voor hun bouwbelangen uit, als het om het vernietigen van geschiedenis gaat?

    Moi

    • Grote flauwekul. Wijs mij eens iemand aan die vindt dat we bang moeten zijn dat Groningen op Zutphen gaat lijken. Niemand dus.
      Onzinverhaal.

      Alleen hoogbejaarden drinken koffie onder de tl-verlichting van de Hema. Huis de Beurs heeft volgens mij ook een minimumleeftijd ingesteld.
      Allemaal nostalgische onzin wanneer je aan de oude ''waarden" van vroeger wilt vasthouden.

      De discussie over het begrip Stadjer vind ik ook grote onzin, alsof je dat ineens privileges of een beter beoordelingsvermogen dan anderen geeft.

      • Kees van de Twist of Ben Warmer (hou me ten goede)stelde dat Groningen af zou glijden naar een soort Zutphen als er geen MONSTRUM zou komen. Ha, mochten we willen. Schitterend IJsselstadje.

        Schrijf heel vaak dat Stadjer een waardevrij begrip is. Maar ik vind het onzin om te roepen dat Stadjers dit of dat willen als je bij de GBA van Groningen ingeschrevenen bedoelen. Zeker omdat de gemiddelde Stadjer best conservatief is (Behalve Drentse, was Groningen ook best Pruisisch). De meeste Stadjers van boven de veertig betreuren de sloop van De Vijf Pijpen en de Emmasingel, zoals de meeste oudere Hagenezen zich afvragen of dat Nieuw Babylon er echt wel moest komen.

        Non-discussie. De Stadjer lijkt te verdwijnen. Net als bijvoorbeeld de Jordanees. In eerste geval (Grunn) met dank aan types als Frankie LANDMARKS De Vries (PvdA). Volgens deze in Groningen woonachtig Haarlemmer was Groningen slechts Holland, maar net iets anders. En hij vond dit een verkoopargument!

        Moi

  • Was Ben Warner. Kees van Twist gebruikte Almelo voor een doemscenario. (Als ik uit een van die twee plaatsen kwam, dan zou ik nooit meer naar Groningen gaan).

    Moi

    • Veelgehoord heeft dus betrekking op slechts een persoon. Tja.

      Uit welk onderzoek blijkt dat de Stadjer (wat dat ook precies moge zijn) conservatief is.

      Met evenveel gezag kun je uitkramen dat de mens van nature conservatief is.
      Allemaal factfree geklets.

      • Als er een is die iedereen in een hokje stopt is het Jack zelf. Iedereen die anders denkt deugd niet.
        Maar ja wij zijn ook geen vriendjes van het college en hebben een eigen mening. Dit plan wordt er gewoon door gedrukt door van der schaaf en zijn bouw vriendjes.

      • 'deugd' moet zijn deugt.

        Chris, graag een overzicht met voorbeelden van je stelling.
        Anders zijn het wel heel gratuite opmerkingen.

Recente berichten

Vertraging op spoor richting Winschoten door onderzoek

Treinreigers van Groningen naar Winschoten en Bad Nieuweschans moeten vrijdagmiddag rekening houden met vertragingen. (meer…)

11 minuten geleden

Opnieuw extra geld in subsidiepot die volwassenen met krappe beurs laat sporten

Volwassenen die rond het bestaansminimum leven, kunnen al een aantal jaar een beroep doen op…

47 minuten geleden

Regels autovrij Ebbingekwartier toch (nog) niet aangescherpt

Het Ebbingekwartier is van het begin af aan ontworpen als autovrije wijk. Vanaf eind september…

2 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na valpartij op Hereweg

Een harde val op de Hereweg zorgde er vrijdagmiddag voor dat ambulancepersoneel een fietser mee…

3 uur geleden

Kinderhartchirurgen UMCG voor derde jaar op rij naar Suriname voor operaties

Over een paar dagen vertrekt opnieuw een team van het UMCG naar Suriname om kinderen…

3 uur geleden

Gemeente biedt tijdelijk nachtopvang voor buitenslapers uit Ter Apel

De gemeente Groningen gaat tijdelijk nachtopvang bieden aan asielzoekers uit Ter Apel als de situatie…

4 uur geleden