Categorieën: Nieuws

SP: meer geld reserveren voor thuiszorg

Fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP roept wethouder Ton Schroor van Zorg en Financiën in een open brief op om meer geld te reserveren voor de thuiszorg in Groningen.

Hij doet zijn oproep aan Schroor persoonlijk, omdat de SP en Schroor’s D66 de afgelopen vier jaar in het Stadsbestuur goed hebben samengewerkt op dit gebied. In ons land, en ook in Groningen, wordt enorm bezuinigd op de thuiszorg, terwijl ook veel verzorgingstehuizen sluiten. Volgens Dijk wordt de 15 miljoen euro die dit jaar beschikbaar is, afgebouwd naar 9 miljoen volgend jaar en naar 7 miljoen in 2017.

Dijk roept Schroor op, meer geld te reserveren voor goede thuiszorg, zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en honderden thuiszorgmedewerkers hun werk behouden. Hij stelt voor, daarvoor de 2,5 miljoen euro te gebruiken die nu beschikbaar is voor een economisch programma waarvan het succes onzeker is.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • En waar wordt dan p bezuinigd om dat geld vrij te maken? Als de SP niet voor het pluche was gegaan een aantal jaar geleden hadden we tientallen miljoenen over gehad omdat dat hele regiotreintram project dan in een vroeg stadium zou zijn afgeschoten.

  • Bij de volgende gemeenteraadsverkiezing kunt u in Grunn stemmen op de

    "De Stadjers Paraat".

    Uw sociaal-anarchistische alternatief voor de plat-materialistische plucheklevers van de SP, de elitaire liberaaltjes van Groenlinks, en de bouwmaten van de PvdA!

    Een van de agendapunten is het verhogen van de bijdrage aan de lokale omroep. Maar dat spreekt voor zich.

    Moi

    • Hetgeen maar weer eens pleit voor het invoeren van een proeve van bekwaamheid, voor je mag meedoen aan de politiek...

    • Altijd mooi wanneer er wat te kiezen valt !

      Partijen die tegen zijn (maakt niet uit wat), kunnen altijd rekenen op een zekere aanhang.

  • Ieder mens met een beetje empathie zou snappen dat er meer zorg aan huis nodig is als mensen geacht worden om langer thuis te blijven. Dit is geen luxe probleem maar noodzakelijk. Anders krijg je toestanden dat mensen totaal vervuilen omdat ze fysiek zelf niet in staat zijn hun huis schoon te houden en ook geen geld hebben om zelf zorg in te kopen. Niet iedereen heeft kinderen die het kunnen doen of buren die wekelijks willen schoonmaken. Bovendien heeft de thuiszorg een signaal functie. Iemand die wekelijks langs komt kan doorgeven als er meer zorg nodig is of als het niet meer verantwoord is, door b.v dementie, om iemand alleen thuis te laten wonen. Maar kennelijk willen sommige mensen wachten tot de eerste zwaar vervuilde oudere dood in huis wordt gevonden om dan ach en wee te roepen.

  • De bezuinigingen op thuiszorg zijn gewoon crimineel. Deze helden moeten juist méér geld krijgen, omdat dit mensen zijn die dat ook daadwerkelijk verdienen. Niet de schaamteloze graaiers aan de top, natuurlijk, maar de voeten op straat. De mannen en vrouwen die de ouderen en de patiënten daadwerkelijk verzorgen.

    Dat er bezuinigd moet worden is evident, maar thuiszorg is een post waar niets af mag, maar juist bij moet.

      • De essenties liggen totaal verkeerd. In plaats dat men opkomt voor onze belangen - we komen immers structureel geld te kort en worden misbruikt als wingewest - gaat men totaal mee met het Haagse beleid!

  • Hear Hear!

    Megastallen in Westerwolde, slopen van de historische bebouwing in Stad, tegen het worden van een taal van het Nedersaksisch (in Duitsland wel) stemmen in de Tweede Kamer... dat is allemaal SP-werk. Brabantse varkensboeren met een plat-materialistische ideologie.

    Als Grunneger kan ik niks met ze.

  • De SP is altijd goed in het maken van plannen die een ander mag betalen.

    De thuiszorg is natuurlijk helemaal ontspoord, ik vind het helemaal niet zo gek dat ook gekeken wordt naar mogelijke bijdragen van vrijwillers/mantelzorgers voordat er betaalde krachten in beeld komen.

    • Ben ik het weer met je eens.

      Die malle betaalde zorg voor familieleden. Moet je ze eens in Duitsland gaan vertellen dat je door voor je eigen hulpbehoevende kind te zorgen, via PGB, een ton per jaar kunt verdienen. Het zijn beschaafde jongens, die Duitsers, maar anders zouden ze je compleet uitlachen.

      Moi

    • Back to basic ..

      Ons hele systeem is ontspoort en peperduur geworden (liberalisering en privatisering)sinds paars in de jaren 90 aan de macht kwamen met partijen van PvdA D66 VVD.

      Stelt voor als verplicht schoolvak, een uurtje parlementaire geschiedenis per week, zodat deze politieke partijen nooit meer de macht krijgen in Nederland. Elk weldenkend inwoner moet weten, hoe deze partijen hebben geblunderd.

      • We leven in een van de rijkste en welvarendste landen ter wereld. Bijna geen land heeft een hogere levensverwachting.

        Wanneer je een beetje rond hebt gereist dan weet je dat het hier nog zo slecht niet is.

  • @Jack Maar het wordt zo verdomd oneerlijk verdeelt. De hogere leeftijdsverwachting betreft alleen de mensen met veel poen, die iets meer geluk in hun leven hebben gehad en mogelijk wonen in de rijke regio wat Randstad heet.

    Ik heb zelf een aantal jaren in Noorwegen gewerkt, daar doen ze het beduidend beter, maar daar zijn dan ook geen lid van de EU en wordt er naar het volk geluisterd dmv een bindend referendum. Zoals het hoort als een ware democratie.

    Om je gelijk de mond te snoeren. Je kan helaas niet alles herpakken in een partijprogramma. Sommige onderwerpen verdienen daarom een aparte benadering naar het volk. Zoals het hoort als een ware democratie.

  • Jeroen

    Noorwegen zegt me totaal niets
    Zit daar zoveel in de zeebodem. Dat het in Noorwegen beter gaat komt echt niet door het beleid; puur geluk.

    Vraagje? Wat is er tegen dat iemand die zaak begint, goede producten maakt die gretig aftrek vinden, en goed voor zijn werknemers en het milieu is, en die concurrenten geen criminele streken levert, netjes een hoop belasting betaalt,...heel erg rijk wordt?

    De kift?

    Baasjes van bvb woningbouwcorporaties kunnen natuurlijk niet zoveel verdienen als ze nu doen. Zo'n baantje krijg je door met de lidmaatschappen van de juiste politieke partij te zwaaien, en je hoeft niet eens presteren. Verliezen worden door de belastingbetaler betaalt.

    Maar iemand die geweldig lekkere patat kan bakken in duurzame olie, en daardoor drie auto's en een groot huis met zwembad heeft? Vind het prima.

    Moi

    • @VSH Jeroen? Je komt wel erg dichtbij alsof je mij kent? Mijn broer heet Jeroen. Gelet op de tekst, kwam het berichtje mij toe ;-)

      Ook Nederland heeft dit geluk eens gehad en nog heeft Groningen ruim voldoende bodemschatten. De opbrengst, kwam in zijn geheel bijna toe aan de Randstad.

      Daar is dus niets op tegen, maar de mogelijkheden om te slagen in het ondernemerschap gedijt daardoor wel beter in de Randstad. Een oneerlijke verdeling van de aardgasbaten.

      • Nederland heeft een van de meest gelijke inkomensverdelingen ter wereld.

        Mensen die in de onderste helft van de inkomensverdeling vallen zullen vrijwel altijd vinden dat de verdeling oneerlijk is.

        De werkweek hier in Nederland is nogal kort, tijd genoeg voor mantelzorg voor familie of buren. De tijd om bij alles de hand op te houden bij de overheid is voorbij.

  • Thuiszorg kun je ook gratis laten verrichten door vrijwilligers. Net als alle werk.
    De extra winst die dat allemaal oplevert kun je dan verdelen over alle inwoners.
    Dan is iedereen rijk ipv 1% van de bevolking.
    Leve de nieuwe rechtvaardige wereld!
    Iedereen een lintje ook nog!

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden