Categorieën: Wijken

De Wijert voelt zich bedrogen

De Wijert is drie maal bedrogen in de kwestie rond de sporthal in de buurt. Dat zegt de Commissie Behoud Sporthal de Wijert.

De commissie wijst met de beschuldigende vinger naar de wethouders Van der Schaaf, de Rook en het Gomaruscollege, die de commissie niet bij de gesprekken over de hal betrokken zou hebben. De huidige verouderde sporthal in de wijk verdwijnt en de bewoners wilden er een volwaardige hal voor terug.

Maar er komt een schoolsporthal in De Wijert, zonder kantine en tribunes, waar de bewoners in de avonduren gebruik van kunnen maken. De grote hal komt bij Kardinge.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • In plaats van de avonduren bij het Gomarus, had de buurt beter achter het plan van de dubbele spelhal annex buurtcentrum kunnen gaan staan. Dan was er een mooie voorziening in de buurt geweest en niet alleen een mogelijkheid om te sporten zonder publiek en kantine. Maar daar was men tegen. Het moest en zou een volledige hal worden. Die is er nu, maar zonder extra voorzieningen.

    • Volgens mij kom je met twee keer een spelhal (gymzaal) nog niet aan de afmeting van een sporthal geschikt voor zaalvoetbal.

      Toekomstig Verkeersplein de Wijert-Noord wordt gewoon even hun geliefde sporthal afgepakt. Heerlijk sociale mensen die links-liberalen bij de PvdA en D66!

      • Er kan dus gezaalvoetbald worden in de Hal bij het Gomarus.... Maar of het alleen voor zaalvoetbal het waard is om geen sociale voorzieningen bij de sporthal te hebben is maar zeer de vraag. Maar als de buurt het zo goed weet, misschien moeten ze dan zelf de handen uit de mouwen steken en de exploitatie van de wijert sporthal van de gemeente overnemen. Dat pand kan echt nog wel 20 jaar mee.

  • Uit dit artikel blijkt niet hoe wat en waar men is bedrogen daardoor voel ik mij driemaal bedrogen.
    Ook ik geef de schuld hiervan aan de wethouders en het Gomaruscollege.

    • Om het even neer te leggen bij jouw naamgenoot en rijdende rechter Frank Visser lijkt me geen optie.
      Men zal hier niet op in gaan.
      Het steeds maar weer achter/via de ellebogen werken van bestuurders "voor een zeker belang" heeft de hoogste prioriteit en allemaal met geld te maken .
      het kost een beetje en nog het liefst wat minder .
      Bewoners belangen komen altijd op de 4 e plaats ( of nog verder).
      Het zij zo..
      Dat heet democratie..geregeerd door geld.

    • Beste meester Visser, wij willen niet hebben dat u zich bedrogen voelt .Graag willen wij u de gang van zaken persoonlijk uitleggen.

  • Wat een minachting van die Paul Rook (D66) en Roeland van der Schaaf (PvdA).

    Zo'n probleem om er een kleine tribune en kantine in mee te ontwerpen? Belangrijke voorziening voor de wijk waar ondanks het hoge percentage sociale huurwoningen geen enkele krachtwijk-achtige problematiek speelt.

    Mensen die 's-avonds met buurtgenoten in sporthallen in de wijken lekker sporten, die gaan niet naar de cultuuruitingen van Roelands vriendjes in het toekomstige MONSTRUM.
    En dat is dus niet Roelands bedoeling. Waarschijnlijk denkt hij:"Al dat domme gezaalvoetbal? Nergens goed voor. Op naar het MONSTRUM waar mijn vriendin weer goedbetaald een debatavond voorzit".

    Moi

    • Bijzonder ergerlijk, wethouders maar ook raadsleden die geeneens verbonden zijn met Groningen en zijn van oudsher bewoners. Ze kwamen studeren, maar hebben de Groningse gemeenschap nog nooit gesnoven met al zijn beslommeringen. Ze doen maar wat!

    • Weet iemand wie de echte Jack is die zicht verschuild? Is het iemand van de PVDA?
      Jack het de WIJERT.

  • en wat te denken van onze de wijert korfbalvereniging Nic.Alfa College.
    na eerst al alle senioren verbannen te hebben naar de Kardingehal van het Alfa College, zal nu ook de jeugd( waarvan het leeuwendeel in de wijert woont) worden verbannen naar een andere wijk! dat zal waarschijnlijk de vereniging de meeste jeugdleden gaan kosten, omdat de meeste ouders niet in staat zijn om met hun kind naar die andere hal te gaan(te ver weg!)

  • Wat een gezeik om niks. Het gaat er om of er wel of geen tribunes of kantine bij de hal zijn. Wat een non-issue.
    Verreweg de meeste wijken hebben geen sporthal. De Weijert heeft jaren lang een aftandse opgepluste Romney loods gehad en nu, in tijden van grote bezuinigingen op allerlei voorzieningen klaagt men over het ontbreken van tribunes en een kantine.
    Wat een verwend divagedrag!

    • De zwaar gesubsidieerde culturele instellingen waar jij gebruik van maakt, hebben zeker geen bar waar je na afloop van de voorstelling even kunt socialisen?

      Na de voorstelling gewoon oprotten; kun jij dit voorstellen?

      • Ik vind het absurd wanneer de belastingbetaler mee moet betalen aan het bier voor voetballers in een sporthal.
        Er zijn heel wat nuttiger manieren om belastinggeld te besteden.
        Ik vind het schaamteloos wanneer mensen hiervoor pleiten.

      • De aanstelleritis van Club Guy and Ronnie belangrijker vinden dan sporten in de wijk? Elitair en ziek.

    • VSH, waar haal je dit soort veronderstellingen vandaan?
      Je speculeert veel zonder je door hinderlijke feiten te laten remmen.

  • Wat weer een zeik reactie van Jack. Maar dat zijn we gewend. Daar komt nog bij dat Sjoerd het aardig goed door heeft. Vooral de vz van de PvdA fractie . Die is pas erg.

      • Jammer Jack leuk geprobeerd. Als je opgelet had dan weet je dat je haar naam kunt vinden op de site van de PvdA en de gemeente.

      • Ah, je hebt het nog even snel opgezocht. Goed zo!
        Misschien zou je beter kunnen zwijgen wanneer je geen flauw idee hebt waarover je het hebt.

  • Er zou bij cultuurvoorzieningen ook gekeken kunnen worden waar de bar nog uit kan? Ik vind dat helemaal geen gek idee. Minder kosten voor de gemeente en meer klandizie voor lokale horeca?

    • Amen.

      (Maar gaat niet gebeuren. De lokale PvdA vindt het pleziertje van bevriende Cultuurmenschen veel belangrijker dan sportende Stadjers)

    • Bij culturele voorzieningen, net als bij veel verenigingen wordt de bar vaak door vrijwilligers bemand.
      de sporters in de Weijert hebben horecaalternatieven genoeg in de omgeving. Dan hebben die ook wat extra klandizie.
      Onzin dat we gesubsidieerd bier aan zaalvoetballers moeten tappen.
      Veel Nederlanders zijn subsidieverslaafd en menen direct overal recht op te hebben zonder zelf de handen uit de mouwen te steken. Voordeel van de bezuinigingen is dat dit afgebouwd wordt en mensen zelf meer verantwoordelijkheid moeten nemen.

      • schaf de cultuur ook maar af. Verlichting is slecht. Mensen met een mening zijn niet goed te mennen.

      • De mensen naar 'andere alternatieven' in de wijk sturen, na een potje sporten, is wel het slechtste argument wat ik hier heb gelezen. De praktijk is dat iedereen dan 'gezellig' naar huis gaat, omdat even een drankje doen, nog even na kletsen en dan naar huis, wat hooguit een uurtje duurt, teveel gedoe is als je naar elders moet. Ik ga, aan de hand van dit argument er ook van uit dat jij nooit een (zaal)sport hebt bedreven, Jack. Het idee van amateur sport is o.a. sociale cohesie creëren. Belangrijk voor een stad en een wijk. Maar in Groningen vindt de plaatselijke politiek, in tijden van bezuinigen, prestigeprojecten kennelijk belangrijker dan de werkelijke ziel van de stad.

        Het kan ook anders en ik maak me er hard voor dat dit uitkan. In de zaal waar ik vroeger heb gebasketbald, werd de kantine gerund door particulieren. Daarnaast, in veel gevallen gaat het al om vrijwilligers, weet ik. Hier wordt ook de term subsidie genoemd, maar naar mijn weten levert een zaal, als het goed is, juist op, dmv zaalhuur. Die is al niet gering weet ik uit ervaring. Een kantine schrappen is dan ook niet erg handig, want zou ook op moeten leveren en zou ook nog wel 's leden kunnen kosten voor de clubs.

      • Wanneer een kantine geld zou opleveren bij een sportzaal dan zou er bij iedere zaal/hal een kantine zijn.
        Reit is dat de belastingbetaler voor de kosten opdraait voor een klein groepje sporters die hun vertier ook op een andere manier kunnen zoeken.

        Ik doe zelf ook aan sport en mijn club zorgt zelf voor de kantine op onze accomodatie, zonder subsidie, met vrijwilligers.
        Wanneer je een sport kiest waar bij de accomodatie geen kantine hoort dan is dan moet je maar een andere sport of vereniging kiezen wanneer je dat zo belangrijk vindt.

  • Dat bedoel ik Jack je zou inderdaad beter kunnen zwijgen. Wordt het een stuk leuker op deze site

    • Waarom vinden jullie het zo lastig om iemand hier tegen te komen die jullie opvattingen niet deelt?
      Om dan een beetje te gaan schelden doet het niveau van jullie bijdragen niet veel goed.

      • "Iemand die jullie opvattingen niet deelt?". Wat een gebrek aan zelfreflectie en mensenkennis als je denkt dat de reden is waarom jij hier veel weerstand oproept.

        Het op een aanmatigende toon (waarbij je bij het rookcafé-thema een hele slechte Maarten van Rossem-imitatie deed) constant te zeggen dat het college met haar plannen gelijk heeft en dat degenen die daar bezwaar tegen maken maar domme emotionele nimbys zijn.

        Je gunt hoewel je zelf zo anoniem als de pest bent, anderen hun pseudoniem niet. Onlangs weer bij het topic over de grootte van de raad.
        Je pint anderen vast geheel off topic vast op "fouten" (iemand leest op de site van de kwaliteitskrant Der Spiegel een tekst over Amerikaanse huurlingen die aan de kant van de Kiev-nazi's vechten, plaatst dit maar zet er in.reaguursel niet bij dat Der Spiegel Das Bild citeert).
        Jouw eisen mbt tot de reaguursels van andere reaguurders houden in dat er hier journalistiek-verantwoorde stukken met bronvermelding geschreven worden.
        Maar je vraag naar bronnen is een van je maniertjes om trucjes ruis te veroorzaken.
        Een andere is een reactie van een medereaguurder niet op argumenten te bestrijden maar diegene teksten "in de mond legt" die niet gedaan zijn en die ook niet echt on on topic zijn.
        Bijvoorbeeld bij het topic over nieuwe groningen-Assen directeur. Ik stel dat de ambtelijke-politieke baantjesmachine rondom de lokale PvdA weer een bureaucratisch vehikel gecreëerd, waarop jij als ondernemer (?!) de ambtenarij verdedigd met het onzinverhaal dat volgens mij niet-Stadjers de stad niet kunnen besturen. Het is een misselijk trucje dat je vaker flikt. Want heb vaak nog - en in reactie op jou - geschreven dat als mensen hier langere tijd wonen de stad wel tot in de vezels kennen, en dus wel bekwaam zijn

        Conclusie: de weerzin heeft vrij weinig met het verschil in opvattingen te maken. C'est la ton quit va la music.

        (Verwacht dat ik zelf nog wel meer weerstand kan oproepen. Jammer dan. Als botte en autonome Groninger interesseert me dat vrij weinig).

      • Kijk de spijker op zijn kop.je zegt het zelf al en begin bij jezelf. In al je reacties is iedereen die niet slijmerig aan het handje van het college en wethouders lopen een dom figuur. Je verdedigt alles wat deze lieden uitspoken al gaat het ook ten koste van de burger. Daar heb jij geen oog voor want voor jou zijn ze heilig.

      • VSH
        Misschien zou je ook blij kunnen zijn wanneer iemand jouw bijdragen kritisch leest en die van commentaar voorziet.
        Er zijn er hier meer die het lastig vinden om kritisch bevraagd te worden of van repliek gediend. Wanneer een eenvoudige vraag naar een bron al niet meer gesteld kan worden dan zegt dat veel over het niveau dat sommigen nastreven.
        Wanneer je bildzeitung of een student rechten als bronnen opvoert dan kun je beter eerst naar je eigen geloofwaardigheid kijken ipv je op anderen te richten.
        Je verdraait mijn woorden, en dat siert je niet.

      • Kijk, nu gebeurt het weer.

        Las of op de site van De Volkskrant of Der Spiegel (het stond ook in Le Monde) over Blackwater in de Oekraine. Dat hun bron Das Bild was, ja dat had ik in de snelheid niet gelezen. En als het voor die drie kwaliteitskranten zo was dat het "ondanks" dat Das Bild als bron toch vermeldenswaardig was, wie ben ik als simpele reaguurder dan om het niet te mogen melden?

        Over dat in de Trouw gepubliceerde stuk van een student. Ook dit kan weer een prima onderzoek zijn. Hoogopgeleiden die wel of niet Rotterdam verlaten? Wel of niet verminderde recidive door zware straffen? Eenvoudig te onderzoeken. Is bepaald geen sterrenkunde of theoretische natuurkunde.
        Of hard straffen recidive in moderne verzorgingsstaten (! ) verlaagt, valt weinig wetenschappelijks te zeggen. Er is geen moderne verzorgingsstaat (!) waar hard gestraft is. Het naoorlogse Scandinavie, Duitsland of Nederland? Daar is nooit hard gestraft.

        Moi

      • Wanneer iemand stellingen poneert zonder ook maar ruimte voor de schijn van twijfel te laten dan moet je een goed verhaal hebben. Dan moet je iets verder kijken dan je neus lang is en je is wel degelijk aardig stom wanneer je niet in de gaten hebt dat je je baseert op Bild Zeitung of een verhaal van een student of dat je van alles over criminaliteit beweert zonder enige onderbouwing.
        Dan moet je niet zeuren wanneer iemand anders je ontmaskert als praatjesmaker en kwaadspreker.

  • Het werkelijke probleemis natuurlijk dat iedereen voortdurend naar de overheid kijkt om allerlei voorzieningen te creëren en betalen.
    Dat kan niet meer, en vind ik ook principieel fout. Burgers moeten zelf meer de handen uit de mouwen steken en zich niet als verwende kinderen gedragen.

    • Het werkelijke probleem is dat overheden vaak niet meer weten voor wie ze staan. Want die overheid, beste Jack, dat zijn wij.

      Zou je me kunnen vertellen welke sporten wel en welke sporten niet in aanmerking komen voor een kantine, Jack? Je gaat ook een beetje aan m'n punt voorbij dat een kantine op vele manieren te runnen is (en bovendien geen plaatselijke kroeg is, zoals jij het je kennelijk voorstelt).

      • Je hebt gelijk, een kantine is op vele manieren te runnen. Het was mooi geweest wanneer het actiecomité daar eens over had nagedacht ipv de hand op te houden en alles van de overheid te verwachten.
        Ik vind het zonde om in zo'n voorziening belastinggeld te steken wanneer de gebruikers zelf niet bereid zijn om een poot uit te steken.

      • Vermoedelijk zullen het de laatste herinneringen ( kantinebeeld van 15 jaar geleden) zijn van jac...die zijn blijven hangen tussen de spinnenwebben die bij anderen hersenen worden genoemd.
        Hoe het nu toegaat in de sportkantines heeft hij vanaf zijn luie stoel en achter de geraniums ( 15 jaar ) geen verstand meer van.
        Het verstand van hem is door vele ( sportieve) bezoekjes aan deze kantines behoorlijk aangetast.
        Het bewijs is terug te zien in het niveau van zijn toch wel ( vaak) stuntelige postings.
        En dan zeg ik het nog netjes.
        Wereldvreemd noemt men dat.
        Regelmatig zet ik hem op ignoreren.
        Niet dat hij dat merkt ...maar ikzelf wel.
        Soms... als ik (even ) wil lachen lees ik zijn posting.
        Voor de rest is het een beroepszeurder en zijkerd.
        Die ik voor 99% van de tijd negeer..
        Ik heb wel wat zinnigers te doen..

      • Deels en we weten niet of dat wellicht ook wel gebeurd is. De gemeente had hier zeker in mee kunnen denken, zij maken beleid en zij zijn de vertegenwoordigers van de burger. Daar worden hun namelijk wel voor betaald.

        Een kantine is peanuts voor de gemeente, zeker gezien niet nader te noemen prestige projecten wel doorgang kunnen vinden (of uiteindelijk niet, maar wel klauwen met geld heeft gekost). Dat ten tijde van bezuinigingen, ga dat de burger maar uitleggen. Lekkere volksvertegenwoordigers. In Groningen is het wat mij betreft bestuurlijk gezien al jaren een zootje.

        Gezien de gewone man de laatste jaren het flink voor de kiezen heeft gehad en flink heeft moeten inleveren, op alle vlakken, vind ik je opmerkingen omtrent 'handje ophouden' elitair te noemen. Dat vond ik ook al van een opmerking van je onder een stuk over een bepaalde partij die de Schildersbuurt in ging omtrent het studentenhuisvestingsprobleem aldaar.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

31 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden