Den Oudsten: Groningen geweldige stad om te werken

nieuws

“Groningen is een geweldige stad om een periode te werken”, dat zegt de aanstaande burgemeester van Groningen Peter den Oudsten in een gesprek met TV Enschede. Den Oudsten werd maandagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Groningen.

Den Oudsten (62) ziet in Groningen een nieuwe uitdaging: “Groningen is de grootste stad in het noorden en is heel stedelijk met een universiteit. Met ook een belangrijke en leidende positie in de ontwikkeling van het noorden. Ik vind het prachtig om daar een bijdrage aan te leveren”.

Den Oudsten had geen moeite om de sollicitatie naar zijn nieuwe baan voor zich te houden: “Ik wist pas vanavond dat het door zou gaan en het is nooit verstandig om allerlei onzekerheden overal rond te toeteren en het ging relatief snel”.

Hij start op 2 januari met zijn nieuwe baan. Den Oudsten volgt Ruud Vreeman op, die sinds het vertrek van Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester in Groningen is. Dinsdag wordt Den Oudsten in het stadhuis voorgesteld aan de Groninger media.

Hele interview: http://www.tvenschedefm.nl/den-oudsten-wordt-burgemeester-van-groningen/nieuws/item?151276