Nic. komt ondanks vechtlust tekort tegen Fortuna

Aan de vechtlust lag het zondagmiddag niet in het Oranjewoud-stadion. Toch verloren de korfballers van Nic./Alfa College nipt van Fortuna/My Collections. Het werd 19 – 20.

De groen-witte krijgers begonnen slecht aan de wedstrijd. De gasten uit Delft konden aanval na aanval opbouwen, zonder van enige tegenstand last te hebben. Bij rust stond er dan ook al een comfortabele 7 – 12 op het scorebord in het voordeel van Fortuna.

De thee tijdens de rust deed echter wonderen want in de tweede helft kreeg het publiek een ander Nic. te zien. Met kracht en vooral veel vechtlust manoeuvreerden de Groningers zich terug in de wedstrijd. Grootste tegenstander was de klok die verhinderde om langszij te sluipen en de winst te pakken. Met een nipt verschil ging daarom de winst naar de gasten.

Door het verlies zakt Nic. van de tweede naar de vierde plaats in de Ereklasse A met vier punten uit vijf wedstrijden. De wedstrijd tegen Fortuna was voorlopig de laatste wedstrijd op het veld. De tweede helft van de veldcompetitie wordt komend voorjaar afgewerkt.