Categorieën: Nieuws

Peter den Oudsten (PvdA) nieuwe burgemeester van Groningen

Peter den Oudsten wordt de nieuwe burgemeester van Groningen. Dat is maandagavond in het stadhuis bekend gemaakt. De 62- jarige Den Oudsten is momenteel burgemeester van Enschede en lid van de PvdA.

Den Oudsten is de opvolger van Ruud Vreeman die sinds het vertrek van Peter Rehwinkel, vorig jaar,  waarnemend burgemeester is.

Den Oudsten werd in 1986 raadslid in zijn geboortestad  Leeuwarden. Later werd hij daar wethouder. In 2001 werd den Oudsten burgemeester van Meppel en in 2005 van Enschede.

De benoeming is toch wel opvallend, omdat D66 de grootste partij in de stad is en er verwacht werd dat er dit keer een burgemeester van D66 huize zou komen. De bestuurlijke ervaring van Den Oudsten heeft de doorslag gegeven.

Beste kandidaat

“Een hele goede keuze”, aldus burgemeester Vreeman na de bekendmaking. “Het is een hele ervaren, degelijke en integere man. De vertrouwenscommissie heeft een afgewogen keuze gemaakt en het bleek dat een PvdA ‘er de beste was”.

Jetze Luhoff (D66), voorzitter van de vertrouwenscommissie, omschreef Den Oudsten als een bruggenbouwer en een sociale man. Verder stelde Luhoff over de keuze voor een PvdA kandidaat dat de politieke politieke kleur niet in de functie omschrijving heeft gestaan en dat voor de beste kandidaat is gekozen.

Den Oudsten wordt dinsdagmiddag in het stadhuis voorgesteld aan de pers. Hij start officieel op 2 januari aan zijn nieuwe baan.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Belachelijk dat die partij weer de burgemeester mag leveren, niet meer serieus te nemen dit stadsbestuur.

  • Een PvdA-burgemeester met de naam Peter is de vorige keer ook lekker gegaan. Dit moet wel goed komen.

  • Peter. Wij als Stadjers moeten jou niet; simpelweg omdat je een Pvda'er bent. De lokale afdeling van die partij probeert al decennialang een Almere-op-de-Hondsrug van Groningen te maken.

    Die zes zegeltjes die jouw partij bij de laatste gemeenteraadsverkiezing haalde, zijn onder andere het gevolg van studenten die totaal niet op de hoogte van lokale thema's zijn, en daarom op landelijke argumenten het vakje voor Roeland rood kleurde.

    Verder halen jullie hier nog wat stemmen op basis van clientelisme. Stichwort : café de Wolthoorn. Een andere bekende tentakel is ROEZ. Als iemand het m.b.t Groningen over Napels-op-de-Hondsrug heeft, zegt hij niet heel iets raars.

    Beste Peter. We zitten hier niet op nog meer PvdA te wachten. Doe het jezelf, en ons Stadjers niet aan.

    Moi

    • Wij als Stadjers zeggen, eerst moar even kieken wat voor kerel het is. Beetje de Grunneger mentaliteit, zal ik maar zeggen.

  • Zullen wel druk gezet hebben dat het weer een PvdA,er moest worden. Jammer dit was de kans om van de PvdA af te komen wat nodig tijd wordt. Geeft ook aan wat voor slappe partij D66 is. Maar we zien wel waar het schip strand.

    • Welkom in Groningen.

      Wij Stadjers zijn trots op onze onbeschofte, snelle en ongenuanceerde meningen. Wen er maar aan.

      • Precies en u bent slechts een onbeschofte vlerk die zich op deze wijze buiten de discussie plaatst.
        Wen er maar aan dat echte stadjers u uitlachen en nawijzen als onbehouwen proleet.

        Zo goed?

    • Nou, ben benieuwd. Een grotere deceptie dan Rehwinkel zal hij niet worden in elk geval... dus kan 't alleen maar meevallen!

  • Compensatie voor de pvda die dreun na dreun krijgt.Als er nu nog iemand is die de politiek en dit stadsbestuur serieus neemt die kan per direct terecht in de garage onder HET (beoogde en niet gewenste) MONSTRUM.

  • Weer geen vrouw en weer geen D66'er!
    Waarom mogen de stadjes hun eigen burgemeester niet zelf kiezen? Bernadette

    • Omdat kereltje Pechtold stiekem niet zoveel met democratie heeft. Durf hem wel een fremdkorper (krijg geen puntjes op de "o") binnen de D66 te noemen.

  • De P.V.D.A. is de pisvlek van het socialisme,al decennialang brengen ze de roos tot schande.Enschede was kort geleden nog landelijk nieuws met het absurde pensioen opeet plan.(het plan kwam tot stand door het tekort op de bijstand in Enschede en is tot stand gekomen door falend beleid van het gemeentebestuur)

Recente berichten

Gewonde bij mogelijk schietincident in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, één persoon…

3 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

12 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

15 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

16 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

16 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

18 uur geleden