Categorieën: Nieuws

‘Gemeente meest betrouwbaar rond aardbevingsproblematiek’

Groningers hebben als het om de problematiek rond gaswinning en aardbevingen gaat, het meest vertrouwen in hun eigen gemeente en daarna in de provincie en de Dialoogtafel. Rijksoverheid en met name NAM krijgen weinig vertrouwen. Dat is één van de conclusies van een onderzoek van de RUG.

Vooral de openheid en eerlijkheid van NAM mogen wat de ondervraagden betreft verbeteren. Ook vindt men dat NAM zich in het verleden niet zorgvuldig aan wetten en regels heeft gehouden. Opvallend is ook dat de meeste Groningers zich meer het lot van hun provinciegenoten aantrekken, dan de eigen situatie.

Vrijdag start de universiteit met een nieuwe vragenronde om te kijken of de mening van de Groningers verandert. Daarbij worden in opdracht van de NAM vragen gesteld over alle zaken die met de gaswinning te maken hebben.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Je gelooft niet wat je in dit artikel leest. Wij hebben gesprekken gehad met meerdere burgemeesters en anderen. Ze mogen zo goed als niets zeggen over de gaswinnings- en aardbevingsproblemnatiek, behalve, u raad het al, de puppet on a string van Kamp, Albert Rodenboog. O ja, ook de raadsleden en wethouders mochten zich NIET uitlaten over de gaswinnings- en aardevingsproblematiek

  • Ik zou het meest vertrouwen in een goed team van advocaten die tot het hoogst mogelijk Europees wetsorgaan procederen voor een volledige vergoeding, overheid moet mensen uitkopen + 50% van de waarde extra als schadevergoeding/genoegdoening/verhuizing.

  • Krijgt Marc op dit podium niet z'n zin
    Haalt hij bij anderen niet z'n gelijk
    Gooit hij de bongel er knoeterhard in
    Bedelft hij hen met pek,veren en slijk.

    Nog meer is dit van toepassing op Jack
    Die is in woord en daad een echte crack.

    • Nee hoor John Lanting is echt een malloot eerste klas. Geldt ook voor "tentstokken" Bram Hulzebosch. Heeft verder niets met gezeur over moslims en gezeik over het forum en de ringweg te maken. Dat soort mensen maakt een oplossing voor de getroffen mensen alleen maar moeilijker, omdat ze een beschaafde dialoog in de weg zitten. Alleen maar overtuigd van hun eigen gelijk, geen tegenspraak dulden en continu de ander beschuldigen en verdacht maken. Dat is geen gezonde manier van met elkaar omgaan.

      • Dialoog? Laat me niet lachen. Praten, onderzoeken en nog meer praten en onderzoeken is het enige wat na 17 januari gaande is. Gedupeerden zitten in een aantal gevallen al 2 jaar diep in de ellende. Dialoog? Tssss

      • @mac...koop een spiegel snurker en lees je bijdrage ( hier boven) met droge ogen voor jezelf ....voor..volgens mij loop je de hele dag te schaterlachen ..

Recente berichten

LIVE: FC Utrecht komt op voorsprong in de Euroborg

FC Groningen speelt vanmiddag in de Euroborg tegen FC Utrecht. De Domstedelingen doen het onder…

40 minuten geleden

Standbeelden in Stad voorzien van blinddoeken: “Negeer wetenschap niet langer”

Verschillende standbeelden in de stad zijn zondag voorzien van een blinddoek. Het gaat om een…

1 uur geleden

Man vernielt meerdere ramen van politiebureau Rademarkt

Een man heeft in de nacht van zaterdag op zondag meerdere ramen kapot gegooid van…

2 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Haren

Bij een verkeersongeluk op de Rijksstraatweg in Haren is in de nacht van zaterdag op…

3 uur geleden

Studentensport kampt met fors ruimtegebrek: “Je komt op een wachtlijst”

Studentensportverenigingen in de gemeente kampen met een ernstig ruimtegebrek. Bijna de helft van de verenigingen…

5 uur geleden

‘Peukbusters’ gaan sigaretten met stofzuigers te lijf in Indische Buurt

Het is een opvallend gezicht in de Indische Buurt. Twee keer in de week gaan…

5 uur geleden