De eerste single malt whisky uit Groningen is vanaf vandaag te koop. De whisky is gedistilleerd met producten uit de streek, en gemaakt bij distilleerderij Alambik in Midwolda.
Een single malt whisky moet gemaakt zijn van 100 procent gerst, het moet afkomstig zijn van één distilleerderij en minimaal drie jaar gerijpt zijn.
De Groninger ondernemers Maik van Heerd en Albert Heidema zijn de initiatiefnemers. Het heet “Whisky oet Grunn” en het bevat 60 procent alcohol.
De fractie van de SP heeft de afgelopen dagen taarten rondgebracht bij Groningse apotheken. Dat…
Maandagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de afrit van de N7 in de richting van…
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…
Aanvankelijk leek het erop dat niemand anders dan alleen de FC-supporter gewond is geraakt bij…
Kerstbomen, lampjes, slingers, kerstmannen en sneeuwpoppen: tijdens Kerst hoort het er allemaal bij. Sommige Stadjers…
Aan het Anker in Lewenborg was maandagmiddag een flinke politiemacht op de been tijdens een…
Bekijk reacties
Ga het vast een keer proberen, maar blijf wel mijn Bruichladdich trouw. Die hebben toch iets meer ervaring met het distilleren van de Schotse godendrank. ;-)
De Laddie Twenty Two kan ik van harte aanbevelen. Zeker nu het weer vroeg donker is en de haard weer aan gaat.
Toch jammer dat het dan “Whisky oet Grunn” moet heten, dat neem je gelijk niet meer serieus.
Helemaal met je eens. Nu lijkt het meer op een grappig initiatief en niet op een serieuze poging om goede whisky te distilleren.