Categorieën: Nieuws

Heel SKSG bakt

Fruit snijden, eieren kloppen en bladerdeeg beleggen. Er werd woensdagmiddag flink gekookt in de kantine van SKSG Kastanjeplein. Zo’n honderd kinderen konden daar zelf zes verschillende soorten tapas bereiden.

Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit kaasstengels, fruitspiesen of eiermuffins. Gezonde voeding is belangrijk voor kinderen. Daarom is het goed als zij zelf leren koken. “Door ze zelf te laten koken, komen ze in aanraking met allerlei groente en fruit,” zegt Anita Hofman van SKSG. “Ze leren hoe ze het moeten bereiden en of je iets rauw kunt eten of eerst moet bakken.”

Ook de rest van de week kunnen kinderen nog op de SKSG komen kokkerellen.

Gerline van der Giessen

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden