Fruit snijden, eieren kloppen en bladerdeeg beleggen. Er werd woensdagmiddag flink gekookt in de kantine van SKSG Kastanjeplein. Zo’n honderd kinderen konden daar zelf zes verschillende soorten tapas bereiden.
Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit kaasstengels, fruitspiesen of eiermuffins. Gezonde voeding is belangrijk voor kinderen. Daarom is het goed als zij zelf leren koken. “Door ze zelf te laten koken, komen ze in aanraking met allerlei groente en fruit,” zegt Anita Hofman van SKSG. “Ze leren hoe ze het moeten bereiden en of je iets rauw kunt eten of eerst moet bakken.”
Ook de rest van de week kunnen kinderen nog op de SKSG komen kokkerellen.
De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…
Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…
Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…
De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…
Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…
Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…