Categorieën: Nieuws

Heel SKSG bakt

Fruit snijden, eieren kloppen en bladerdeeg beleggen. Er werd woensdagmiddag flink gekookt in de kantine van SKSG Kastanjeplein. Zo’n honderd kinderen konden daar zelf zes verschillende soorten tapas bereiden.

Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit kaasstengels, fruitspiesen of eiermuffins. Gezonde voeding is belangrijk voor kinderen. Daarom is het goed als zij zelf leren koken. “Door ze zelf te laten koken, komen ze in aanraking met allerlei groente en fruit,” zegt Anita Hofman van SKSG. “Ze leren hoe ze het moeten bereiden en of je iets rauw kunt eten of eerst moet bakken.”

Ook de rest van de week kunnen kinderen nog op de SKSG komen kokkerellen.

Gerline van der Giessen

Recente berichten

Duizenden Groningse oorkonden van voor 1600 verhuizen digitaal terug naar Groninger Archieven

Cartago, een inmiddels bijna twintig jaar lopend project om duizenden oorkonden uit Drenthe en Groningen…

51 minuten geleden

CliniClowns Fien en Pier brengen bedtijdbezoeken bij kinderen in het UMCG

Niks is zo vreemd als in het ziekenhuis moeten slapen als kind. En vooral nu…

2 uur geleden

Kabinet wil boetevrij jaar ondernemers bij zero-emissiezones, Groningen verandert niks zonder akkoord

Het kabinet is akkoord om volgend jaar zero-emissiezones voor vervuilende bestel- en vrachtwagens in te…

3 uur geleden

Speelgoedruilactie in de Oosterparkwijk

Het Sinterklaas- en kerstfeest staan alweer bijna voor deur. Daarom werd er donderdagmiddag een speelgoedruilactie…

3 uur geleden

Vertraging door defecte trein op spoor richting Eemshaven

Treinreizigers tussen Groningen en Eemshaven moeten vrijdagmiddag rekening houden met vertragingen. (meer…)

3 uur geleden

Jenning de Boo vierde op 500 meter tijdens wereldbeker Nagano

De Groninger schaatser Jenning de Boo is vrijdagochtend op de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Nagano…

4 uur geleden