Categorieën: 112

Man in cel na ernstig verwonden overvaller

De politie heeft zaterdagnacht een 61-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij had een overvaller bij hem in de woning ernstig gewond.

Rond 03.15 uur drong een overvaller, een 31-jarige Stadjer, de woning van de 61-jarige man aan het Kraaienest binnen. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij de bewoner de overvaller wist uit te schakelen. De overvaller raakte daarbij zodanig gewond dat hij in kritieke toestand per ambulance is overgebracht naar het UMCG. De 61-jarige man, die als verdachte werd aangemerkt, is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

De politie heeft een uitgebreid tactisch en forensisch in de woning uitgevoerd. Wat er precies is gebeurd is vooralsnog onduidelijk en wordt door recherche onderzocht.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Dat risico loop je nu eenmaal als je met je tengels aan andermans spullen komt. Knap belachelijk dat het slachtoffer daarvoor de cel in moet.

  • En het slachtoffer van de overval wordt gearresteerd. Volgens is dit een risico dat een overvaller kan overkomen.Als hij gewoon naar zijn huis was gelopen had die nu niet in het ziekenhuis gelegen. Criminelen worden beter beschermt dan slachtoffers van de criminaliteit.

  • Hij wordt als verdachte aangemerkt. De wereld weer op zijn kop. Er moet eigenlijk staan hij wordt als held beschouwd.Maar ja we weten inmiddels dat misdaad loont in Nederland en het slachtoffer de misdadiger is.
    Dat hebben we de afgelopen weken kunnen lezen en mee maken.

  • Je zult 's nachts maar wakker worden en er staat iemand in je huis dan ga je geen gesprek aan.Je moet je huis en haard ten alle tijde zelf kunnen beschermen want de politie helpt niet want die is bezig met 'ernstige zaken' zoals bekeuring schrijven.

    • Handhaving van de verkeerswet hoort er ook bij. Anders wordt het snel een bende. Verder is het aantal verkeersdoden is in een paar decennia met een factor tien afgenomen. Ook dankzij bekeurinkjes schrijvende dienders.

      Er is wel te weinig blauw op straat. Wat die enge Opstelten ook op vertrouwenwekkende toon probeert te liegen. Als eenvoudige burger ben je voor je veiligheid helaas op je eigen weerbaarheid aangewezen.
      De alarmcentrale is een verschrikking. Vaak gebeld. Beetje overdreven omisschien, maar in mijn herinnering werd er behalve om een postcode ook om het sterrenbeeld van het slachtoffer gevraagd.
      Na 1-1-2 ingedrukt te hebben, moet alleen nog het adres en situatie in een paar seconden beschreven worden.

      Nu gaat het je echt niet lukken om de politie te alarmeren als er een inbreker in je huis is. Knokken geblazen.

  • 'wat er precies gebeurd is is vooralsnog onduidelijk' ik blijf me verbazen hoe snel mensen hun mening klaar hebben.

  • Als er iemand je woning in breekt heb je geen idee wat proportioneel is om ze iemand uit te schakelen. Je kunt er dan beter te hard in gaan dan niet hard genoeg, want dan laat je misschien zelf het leven. Onterecht dat deze man gearresteerd is.

      • Ben ik een keer een beetje kort door de bocht en dan vind jij het genuanceerd. Ik zou het woord toch nog maar eens opzoeken in het woordenboek.

    • Hoe duidelijk wil je het hebben?
      Bewoner betrapt inbreker,bewoner neemt maatregelen,inbreker denkt:shit!

      • Lees even opnieuw onderstaande tekst: "De politie heeft een uitgebreid tactisch en forensisch in de woning uitgevoerd. Wat er precies is gebeurd is vooralsnog onduidelijk en wordt door recherche onderzocht."

        Hoe kom je er bij dat het allemaal zo duidelijk is?

  • 'Wat er precies is gebeurd is vooralsnog onduidelijk' Ik blijf me verwonderen over de snelheid waarmee mensen hun mening klaar hebben terwijl er nauwelijks informatie beschikbaar is.

    • Als je midden in de nacht geconfronteerd wordt met een vreemd persoon in je huis, dan zegt het instinct "het is hij of ik!".

      Adrenalineklieren produceren razendsnel adrenaline waardoor er optimaal geknokt of gevlucht kan worden.

      Zo simpel is het verhaal eigenlijk wel.

      • En terwijl ik me verwonderde dat meerdere mensen hun mening al klaar had terwijl er amper iets bekend was over de feiten is inmiddels bekend dat het geen vreemde is maar dat ze elkaar kende. wat zou er nog meer bekend worden...(stel bv dat deze man jarenlang als kind is misbruikt door de nu inmiddels 61jarige man. Zou dan iedereen weer van alles lopen te roepen maar nu over de ,dader, ?) Ik wacht liever op de feiten in plaats van meteen te oordelen.

Recente berichten

Lintje voor ‘spin in het web’ Harry Meijer van sportverenging Vlugheid en Kracht

Koen Schuiling reikte donderdagavond een Koninklijke onderscheiding uit aan Harry Meijer. De burgemeester benoemde Meijer…

1 minuut geleden

Gewonde bij mogelijk schietincident in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, één persoon…

3 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

13 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

15 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

16 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

17 uur geleden