Categorieën: Nieuws

PvdA vragen over ontduiking CAO bij Forum en brug

De PvdA fractie wil van het stadsbestuur weten of het klopt dat uitzendkrachten die meewerken aan de bouw aan de Sontbrug en het Groninger Forum worden onderbetaald.

De vakbond FNV Bondgenoten zegt in het Dagblad van het Noorden dat deze mensen veel minder betaald krijgen dan de CAO norm.

Volgens PvdA fractievoorzitter Carine Bloemhoff mag dit nooit gebeuren: “Uitbuiting in de gemeente Groningen mag niet voorkomen en zeker niet in projecten die worden verricht ten dienste van de gemeente.”

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Gaat U ermaar vanuit dat dit geschied
    Kan uit eigen ervaring meepraten met salaris vanaf 2009 van 74 > 59 > 44 > 27 > 20 per uur onderuit gaand en alle lasten blijven gelijk.Het antwoord van uitzendbureaus : U bent te zwaar ! Wat bedoelt U ? U heeft te veel ervaring Uw salaris is te hoog ! U bent te oud !. Wij willen mensen met veel ervaring met 5 j ervaring.Nu mensen met 5 j ervaring hebben niet veel ervaring dan moet je zeker 15 a 20 j werken. Waar slaat dit op, maar is een algemeen voorkomend geval.Anders nemen we buitenlanders die werken erwel voor !

  • De gang van zaken rondom het realiseren van HET MONSTRUM was al een smet op het blazoen van het gemeentebestuur.Na het geharrewar om het gebouw gevuld te krijgen en de huidige onderbetaling van de werknemers verandert smet in SMET !

    • kwaak kwaak kwaak. De gemeente heeft een overeenkomst met BAM, BAM weer met onderaannemers, die huren weer uitzendkrachten in. Dit moet door de Vakbond en de arbeidsinspectie worden afgehandeld. De gemeente kan hooguit BAM verzoeken hier beter op te letten.

  • Ach, Carine Bloemhoff die zich voor de onderdrukte werknemer inzet. Voor een volle zaal met schoonmakers beloofde ze dat de PvdA zich zou inzetten voor het bij de gemeente inbesteden van schoonmaakwerk. Toen de motie voor inbesteden ter stemming werd gebracht, bleven alle PvdA handjes (toen nog achttien) omlaag.

    De lokale PvdA? Onbetrouwbaar volk.

  • Een heel moeilijk uit te roeien fenomeen, heel goed dat Carine Bloemhoff een poging doet om dit hoog op de agenda te plaatsen.

  • Marc klopt wat je zegt. Als dit werkelijk gebeurd dan zal de vakbond hier iets mee moeten doen en niet de gemeente. En waarom komen ze niet met bewijzen?Dus loos geschreeuw van bloemhof. Heeft meer te maken met de naderende verkiezingen denk ik.
    Ineens zie je ze weer actief worden

  • Geweldig hé die gemeenteraadsleden, die verzuimen hun controlerende taak uit te voeren en de verantwoordelijk wethouder daarop aan te spreken. Totdat het in de pers komt door een vakbondsman, dan schieten ze ineens wakker en bedenken ze een kulsmoes, alsof men niet wist, dat dit soort praktijken voorkomen!

    Ook de coalitiepartijen hebben heel veel baat, dat dit soort werkzaamheden goedkoop worden uitgevoerd. HET MONSTRUM ligt al onder vuur en dus mogen de kosten niet al te veel oplopen. Dit gaat dus ten kostte van het personeel blijkt!

    Of terwijl, ze doen dat hun neus bloedt, want ik als buitenstaander, had dit allang geconstateerd dat het gebeurt. De kosten van realiseerbaarheid (vooraf) en de kosten van de uiteindelijke aanbesteding lagen te ver uitelkaar. Hetgeen te lezen is in de ambtelijke stukken! Dan moet er toch bij menig raadslid ergens een lampje gaan branden, dat er iets niet klopt!

    Ook ik heb bij een groot bedrijf gewerkt in de gasindustrie, waar vooraf werd berekend voor welk bedrag een dergelijk project kon worden uitgevoerd. Iets dat te veel afweek als ver onder de prijs, werd het bedrijf vervolgens ter verantwoording geroepen om het te specificeren. Dan komt zoiets automatisch aan het licht.

  • Heel voorspelbare reacties wederom.
    Het is niet goed of het deugt niet, dat zijn de enige twee opties voor zuurpruimen. Wat moet het leven dan moeilijk zijn.

    • Als het om het MONSTRUM of de lokale PvdA gaat vind ik 'niet goed' en 'deugt niet' te zwak uitgedrukt.

      Maar op een of andere manier ben je wel hevig geïnteresseerd in die zuurpruimen. Aan het beledigen en wegzetten van die mensen heb je een dagtaak. Dat jij als ondernemer hier tijd voor hebt. De ondernemers die ik ken zijn vooral heel hard aan het ondernemen.

      Moi

      • Vsh Jack zegt het zelf al .Heel voorspelbare reacties dat is precies wat hij zelf doet. Ben benieuwd wat de volgende reactie is.

      • Chris,

        Ik heb Jack's reactie op moment van dit schrijven nog niet gelezen, maar waarschijnlijk het volgende. Jij moet om totaal onduidelijke reden excuses aanbieden aan het bestuur van een gebedshuis, en dat ik als domme Havist helemaal geen ondernemers ken, omdat ondernemers niets met Havisten van doen willen hebben.

      • Uiteraard heb ik geen problemen met voorspelbare reacties. Voorspelbaarheid is een indicatie van een consistente gedachtengang.
        Havist en dom is niet een noodzakelijke woordencombinatie, in sommige gevallen is het wel toepasselijk bijvoeglijk naamwoord.

Recente berichten

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

15 minuten geleden

Vredesmanifestatie op Grote Markt tijdens Internationale Dag van de Vrede: “Het begint op de basisschool”

Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…

1 uur geleden

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…

2 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

4 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente Groningen mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen.…

4 uur geleden

Fotograaf Harmen van der Vaart exposeert in Martini Ziekenhuis

De Groningse fotograaf Harmen van der Vaart maakt de meest schitterende foto's van de stad…

5 uur geleden