Categorieën: Nieuws

Stad wil meer asielzoekers opvangen

De gemeente Groningen gaat extra vluchtelingen opvangen. Dat schrijft het stadsbestuur aan de gemeenteraad.

De raad nam in september een motie aan waarin gevraagd werd te onderzoeken of het mogelijk was extra asielzoekers op te vangen. Het stadsbestuur ging in overleg met de centrale opvang asielzoekers. Afgesproken is dat het stadsbestuur op zoek gaat naar plekken voor asielzoeker en plekken voor statushouders die al een verblijfsvergunning hebben. Het gaat nadrukkelijk niet om grootschalige opvang zoals in Zwolle onlangs in de Ijsselhal. Ook wordt de mogelijkheid van nieuwbouw voor bijvoorbeeld eenpersoonshuishoudens onderzocht.

Het stadsbestuur informeert de raad als de plannen concreter worden.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ach ja, de gemeente heeft geld zat. Ben benieuwd wie of wat er weer moet bezuinigen als dit onzalige plan doorgaat.

  • Als onze sociale huisvesting voor de eigen bewoners maar niet onder druk komt te staan. Velen staan al zeer lang ingeschreven en gaat mogelijk op een zeer gespannen voet leven. Staat niet de voor de gevolgen in.

    • Sociale huisvesting wordt niet belast door de opvang van asielzoekers in Groningen. Een AZC valt daar niet onder.

      Gemeenten krijgen elk jaar een taakstelling van de rijksoverheid. Daarin wordt bepaald hoeveel toegelaten asielzoekers aan een woning geholpen moeten worden. Dat heeft niets te maken met de komst van een opvang in een specifieke gemeente.

      • En indirect vanuit VN. Je hoeft mij niets duidelijk te maken. Uiteindelijk als deze mensen een permanente status krijgen, dan treden er wel andere behoeftes in werking. Daar verwijs ik naar.

      • Ja het begin is niet belastend en wordt betaald.
        In nederland zijn steeds meer hoger en helemaal niet opgeleiden. De samenleving is al aan het splitsen waarbij fe laag en niet opgeleiden de meerderheid (gaan) vormen.
        Wie had dat vroeger gedacht?!!

      • Gewoon geen permanente verblijfsvergunningen meer geven. Als het weer rustiger is in hun eigen land kunnen ze daar mooi helpen aan de wederopbouw van hun eigen land. Alleen tijdelijk opvangen en dan 100 procent zeker weer terugsturen. En als ze niet meewerken met een parachute uit een vliegtuig mikken waar ze vandaan komen.

    • Sjoerd het gaat hem niet om de asiel zoekers maar om op een goedkope manier aan studentenhuisvesting te komen. Al dat andere interesseert hem niet.

  • Idioot plan, je wordt een vreemde in je eigen stad en land zo langzamerhand! Opvangen in de regio waar ze vandaan komen, en niet hier!!! Geert Wilders heeft 100 procent gelijk.

  • Verreweg de meeste vluchtelingen worden in de eigen regio opgevangen. Syriers worden vooral in Turkije opgevangen, Afghanen meestal in Pakistan. Wereldwijd zijn er ongeveer 11,7 miljoen mensen op de vlucht, de eerste helft van 2014 heeft Nederland 12000 vluchtelingen opgenomen.
    Landen als Duitsland, Zweden, Denemarken, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs Hongarije vangen hebben (gerelateerd aan de bevolkingsomvang) meer vluchtelingen opgevangen dan Nederland.
    PVV-praatjes zijn dus aperte onzin.

    Problemen in achterstandswijken hebben niets met vluchtelingen te maken maar veel meer met kansarme tweede- of derdegeneratie gastarbeiders.
    Sommige mensen kunnen dat onderscheid niet maken en zien in iedereen met een niet-westerse afkomst als een bedreiging.

  • Wie kan mij uitleggen waarom Syrische Soennieten niet door Saudi Arabie, Koeweit en Qatar worden opgevangen?

    Is dichterbij.
    Talen liggen dicht bij elkaar.
    Veel ruimte.
    Veel geld.
    Kleinere geloofsverschillen.

    Welk duister mechanisme steekt hier achter?

    Kijk eens op de kaart waar Somalië ligt. Vlakbij Saudi Arabie! (Of andersom natuurlijk). Waarom helemaal naar Europa gevlogen? Omdat Swahili (?) meer op de Indoeuropese talen dan op het Arabisch lijkt of zoiets.

    "Oil for immigration"?

  • Bij dit soort onderwerpen roert zich altijd een aantal lieden van bedenkelijk allooi dat totaal de feiten niet kent en nog nooit met een niet-westerse allochtoon heeft gepraat.
    Triest.

    • Misschien kun je eens met wat inhoud komen. Beledigingen gaan vervelen.

      Probeer eens wat anders dan uit een of twee regels bestaande frames van je medereaguurders. Zou je sieren.

      Probeer eens een inhoudelijk antwoord te geven op de vraag waarom Soennieten (afgezien van Koerden)uit het Midden Oosten niet naar de rijke en dunbevolkte Golfstaten kunnen vluchten?

      Waarom zeg je dat iemand liegt als deze zegt dat jij bij een topic over de Kristallnacht de PVV met de Holocaust verbindt, terwijl jezelf de reaguursels onder het topic met het volgende aftrapte: waarin politieke partijen het gemunt hebben op bevolkingsgroepen met bepaalde geloofsovertuiging.

      Je diskwalificeert jezelf als een sujet als je nu zegt dat je niet op de PVV doelde.

      Ik schrijf hele epistels over hoe ik zorgen heb over hoe grote groepen Moslims zich bedreigd voelen door een fascistische stroming in de Islam; het door Saudi Arabie gefinancierde Wahhabisme. En toch flik je het steeds weer om met enkele regels, en zonder het woord Wahhabisme (ook met enkele "h") te gebruiken, mij als islamofoob weg te zetten.

      Veel nabestaanden van de verschrikkelijke Holocaust voelen zich in Nederland bedreigd door recente ontwikkelingen. Denk dat er angstige PVV stemmers aan dit soort herdenkingen meedoen. Vandaar dat ik je de column van Max Pam getiteld "Anne Frank en Wilders" heb aanbevolen.
      Geen inhoudelijke reactie hierop. Veel te bang dat jij je gotspe (Over de PVV beginnen, terwijl in Irak christenen de Arabische letter op "N" van Nassireer op hun huis geschilderd) gaat inzien.

      Voor mij ben je kampioen medereaguurders streekjes leveren; zelden een eigen inhoudelijke bijdrage.
      Je eerste reacties (eind vorig jaar) bestonden uit louter uit aanvallen op mij met behulp van oude smetjes op mijn biografie die je zorgvuldig lijkt bij te houden. Ik kan me die zieke "Google maar op Timmer" tekstjes van jou, die zelf zo anoniem als maar kan is, waarin jij mij mijn anonimiteit probeerde te ontnemen,nog wel heugen.

      Heb eens iets van de Volkskrant-site geciteerd. Een bron van dit artikel was Das Bild. Dit zette ik er in mijn reaguursels (!) niet bij.
      Nou, nou, nou wat een fout. Een fout die jij koestert omdat je inhoudelijk vaak geen antwoord hebt, en dan degenen die wel met inhoudt komt met zo'n enorme fout (ironisch hè)uit het verleden kunt diskwalificeren.

      Waarschijnlijk vind je dit soort streekjes slimmigheden. Dat is niet zo.

      Doen ons een plezier en bespaar ons je "slimmigheden". En bespaar ons jouw missie het College en de ambtenarij tegens ons, van uit de onderbuik brullende nimbys en bruinhemden, te beschermen. Met je al retorisch talent (ironisch).

      Zet er voor de aardigheid eens wat aardige, eigen inhoudelijk verhaal tegen over. Leg eens uit waarom het zoveel fijner wonen is in de nieuwbouw van Gietema, dan in het Oude RKZ. Ik noem maar iets. Leg bij felle aanvallen op het gesloopte van de lokale PvdA uit dat de fabriek van Scholtens aan de Turfsingel (prachtig markant gebouw), de Keizer Barbarossa fabriek in Helpman, het pakhuis op de Marwixkade gelukkig maar plat zijn.

      Je meestal nauwelijks verhulde beledigingen van medereaguurders? We kunnen er niets mee, en je bereikt er in mijn geval ook niets mee.

      On topic.

      Slecht plan. Morele superieurteit ten koste van de mensen die nooit hun sociale woningbouwleven kunnen ontsnappen. Lekker naïef ook. Denk dat de de schatting dat vijf procent van de Soenitische Irakezen en Syriers een jihadistische agenda meeneemt, een conservatieve is.

      Moi

      • Je hebt het er maar druk mee om bijdragen van mij te verdraaien omdat dat beter in je straatje past.
        Ik geef een voorbeeld:

        PVV en Holocaust heb ik niet aan elkaar gekoppeld. Je leest slecht.
        Wel sommige gedrag van sommige politieke partijen jegens bepaalde bevolkingsgroepen. Dit is toch echt iets heel anders.

        Het belachelijke blackwaterverhaal is een voorbeeld hoe slecht je je bronnen controleert en vrolijk knippend en plakkend je bijdragen hier levert.
        Voor de rest bestaan je bijdragen vooral uit meningen gepresenteerd als feiten terwijl je dit niet eens kunt of wilt erkennen. Je speelt altijd op de persoon terwijl het lijkt dat je zelf de rare overtuiging hebt dat je beargumenteerde opvatting hebt.
        Mijn tip is om eerst je eigen schrijfsels wat kritischer door te lezen voor ze haastig te posten.

      • Als de Volkskrant, Der Spiegel en Le Monde - via Das Bildzeitung - melding over iets maken, waarom kan ik dat niet in een reaguursel doen?

        Misschien is Bildzeitung feitelijk een goede krant. Grote chocolade-letters,veel showbizznieuws en het tendentieus groeperen van feiten, maakt nog niet dat de feiten niet kloppen.

        Snap anders ook niet waarom kwaliteitskranten Das Bildzeitung citeren.

        Wat ik wel snap is waarom jij steeds oude 'fouten' er 'aan de haren bijtrekt'. Inhoudelijk ben je als het om religies gaat zeer zwak.

        Weet je waarom Belgisch-Marokkaanse jongens "dit is voor Aisha" zeiden toen ze een oude Syrische man in Syrië (een Sjiet) zijn hoofd afsneden?
        Nee? Het antwoord is: het schisma tussen Soennieten en Sjiieten zit hem vooral vast op de opvolgingskwestie rondom Mohammed. Soennieten vinden dat de vader van Mohammeds vrouw Aisha de ware opvolger is. Sjiieten iemand anders. Voor de laatsten is dat geen reden om de eersten te haten.
        Voor door Wahhabistisch geld (Saudi) geradicaliseerde Soennieten wel. Daarom reizen Belgische jongeren als bevrijders (!) naar Syrie af om oude autochtone mannen na zware mishandeling te onthoofden.

        Weet vrijwel niets van de Islam af. Maar de aard van extreme stromingen binnen het Soenisme ken ik wel; ordinair fascisme.

        Maar als je eens in je vele reaguursel uit de Volkskrant citeert, maar niet hun bron meldt, ben je natuurlijk altijd te diskwalificeren met "maar die beweerde eens dit of dat".

        Hoop dat jijzelf verbeterd. Maakt de discussies tussen ons reaguurders namelijk vele malen interessanter.

      • En wanneer het uitkomt dan is de Volkskrant. Wel een kwaliteitskrant?
        Het is maar net hoe het uitkomt welke kwalificatie een krant krijgt.
        Wel bijzonder om iemand te horen zeggen dat Bild zo betrouwbaar is, nog nooit eerder gehoord.

      • Schreef volgens mij "Misschien, is Bildzeitung feitelijk wel een goede krant". Wat is er moeilijk aan het woord "misschien"?

        En waarom zou een sensatiekrant, met grote chocoladeletters en showbizz-en sportnieuws niet feitelijk goed kunnen zijn? Denk dat de Telegraaf feitelijk echt niet veel minder is dan de Volkskrant.

        Het is meer welke feiten en geplaatst in welke volgorde, en ik welke lettergrootte wat maakt of berichtgeving tendentieus is of niet.

      • Assadfan?

        Weer een inhoudsloze frame/belediging.

        Het is niet nauwelijks mogelijk om een beeld te vormen van Assad. Volgens de NATO-media (BBC, CNN, NPO) wel, maar ik kan Assads overwinnen van de grote internationale aanval op Syrie alleen maar verklaren door brede steun binnen van alle bevolkingsgroepen in Syrië. Het Syrische leger (SAA) is bijvoorbeeld grotendeels Soenitisch.

        De gifgas aanval lijkt toch echt door "Syrische" "rebellen" met hulp van de Turkse inlichtingendienst te zijn uitgevoerd. De getallen van 1300 te absurd voor woorden. In Syrië gaan, net als bijvoorbeeld Palestina en Libanon, begrafenissen met veel eerbetoon. Van de uitvaarten is vrijwel geen beeldmateriaal.

        De "deskundigen" die het Syrische leger beschuldigden, en door NATO media geciteerd werden, zijn allang als gevolg van het werk door serieuze wetenschappers (Postol en Lloyd) en echte journalisten (Hersch, Fisk) en VN topman Ake Sellstrom als propagandistische charlatans door de mand gevallen.

        Zeer pijnlijk is hoe de BBC als spreekbuis van Westers Imperialisme wbt Syrië door de mand viel. Google maar eens op BBC, school, dr Rola. Goebbels zou er van genoten hebben.

        Putinfan? Wat begrijp je niet aan het woord Putinversteher? Als je je niet door de BBC en andere NATO-media laat brainwashen, maar rustig blijft ademhalen en luistert naar grote Duitsers Kohl en Schmidt, krijg je een heel ander - genuanceerd - beeld van Rusland en Putin.

        Gorbatchov - op teletekst van de NPO zeer leugenachtig weggezet als pleitbezorger van Putin - heeft bij de herdenking zeer duidelijke taal gesproken over de kwalijke oorlogszuchtige praktijken van Het Westen van na 1989.

        Maar kan praten als Brugmans. De autoriteiten vertellen dat wij de goede zijn, en zij de slechten dus dan is dat voor jou de waarheid. 1984 is boek waarvan de waarschuwende boodschap volledig aan jouw intellect voorbij is gegaan. Vind ik jammer.

  • Kijk zo ken ik jack weer. lieden van een bedenkelijk niveau en niet met niet westerse allochtonen gepraat. Hoe weet jij dat nou . Dit zijn beschuldigingen terwijl je niet eens weet wie wel en niet met niet westerse allochtonen heeft gepraat.Er is hier maar een die triest is . ga eens voor de spiegel staan.We zijn niet allemaal pvv aanhanger.

      • Marc, dat is de wereld op zijn kop.

        Jij en Jack zijn alleen maar bezig medereaguurders, individueel dan wel algemeen, quasi-subtiel dan wel onverhuld als nimbys en nazi's weg te zetten.

        Pot die de ketel verwijt.

        P.S. De Yezidi's op het Sinjargebergte, die dappere Koerdische mannen in vrouwen in Kobane, de Christelijke Papoeas op Nieuw Guinee, en nog behoorlijk wat andere groeperingen die wereldwijd zwaar te lijden hebben onder Wahhabistisch extremisme.
        Die leven volgens Groenlinks toch in een hel als gevolg van het Israëlische-Palestijnse conflict en het in de Nederlandse kleidelta zaaien van haat door Gekke Geert.

        Moi

      • Dat is jouw wereld op zijn kop. In die van mij staat alles nog de goede kant op. Chris (die ik er nog steeds van verdenk een voormalig PvdA-lid te zijn dat gebrouilleerd is met de plaatselijk PvdA top en daarom uit de partij is gestapt)heeft duidelijk de Pik op Jack (die ik er van verdenk PvdA-lid te zijn).

      • Marc het enige wat Jack doet is anderen alleen maar verwijten maken dat ze altijd fout zitten en alles moeten bewijzen. Hij zal zelf nooit met feiten of bewijzen komen .Dan vraagt hij er toch om dat er zo op hem gereageerd wordt.

    • @chris
      Mijn bijdrage was ook vooral door boosheid ingegeven en niet door gedegen onderzoek naar de achtergrond van alle reageerders hier.
      Ik vrees eerlijk gezegd wel dat ik, ook wanneer mijn eerdere bijdrage door gedegen feiten onderzoek ondersteund zou worden, niets hoef terug te nemen.

      • Woonde in mijn tienerjaren in de Korrewegwijk, verricht al twintig jaar ongeschoold werk, en heb mij meerdere voetbalclubs in de stad gevoetbald.

        Maar ik zou geen contact met niet-westerse allochtonen hebben gehad? Lachwekkend.

        Kan trouwens je uit eerste hand vertellen over dat Gekke Geert bij verschillende niet westerse groepering redelijk populair is.

  • Dat is de wil van het volk, ze weten op wie ze hebben gestemd. En nu mogen de stemmers kijken of de beloften over werk en uitkeringen opwegen tegen de nadelen die partijen met zich meebrengen. Nederland herhaald telkens de problemen die ze binnenhalen met de integratie politiek.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden