Categorieën: Nieuws

GroenLinks: plannen Hampshire tasten landschap aan

De plannen van het Hampshirehotel zijn te grootschalig, dat zegt GroenLinks. Het hotel wil de aanleg van een nieuw paviljoen aan het Nonnengat, de aanleg van een haven en het vergroten van het Hoornse Meer richting het hotel.

Ook denkt Groenlinks dat het plan tot een hoge toename van het autoverkeer op de Hoornse Dijk leidt. Ook zijn er vraagtekens bij de manier waarop omwonenden zijn betrokken bij de plannen. Binnen de wijk Hoornse Meer zijn veel bewoners ontevreden over de betrokkenheid van de buurt. GroenLinks zegt dat deze bewoners onvoldoende gehoord zijn. GroenLinks wil dat de bezwaren van de omwonenden serieus worden genomen.

Voor de plannen is een wijziging van het bestemmingsplan Hoornse Meer nodig. Het bestemmingsplan staat a.s. woensdag op de agenda van de commissie Ruimte en Wonen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • toch merkwaardig hoeveel het stadsbestuur ervoor over heeft om het zo'n hotel naar de zin te maken o.a. met rare argumenten als verhoging van de ecologische waarde.

  • Onzin. De Parkeerplaats van het Hampshire heeft een eigen aanrijweg vanaf de Laan Corpus den Hoorn. De Hoorsne dijk wordt dus niet extra belast. De natuur zal juist diverser worden door de aanleg van een extra eiland en een wand waar oeverzwaluwen in kunnen nestelen.

  • Ik denk dat er wat woonbootbewoners aan het mopperen zijn? Misschien moeten die boten versleept worden naar een andere lokatie (bv Woonscheephaven oid) Dan is er ook geen sprak van overlast.
    Het gemekker over het aantasten van landschap neem ik met een korreltje zout. Een verlopen treurig stuk jaren 70/80 groenvoorziening waar alleen wat honden uitgelaten worden ? Als Groen Links zich op zo'n onzinnige behoudende wijze (wat wel vaker hun hobby is) zich bezig gaat houden met ruimtelijke ordening dan zie ik de eerste barstjes in dit toch al niet te evenwichtige college snel onstaan :)

  • Dit keer ben ik het helemaal met marc eens.
    Gezeur om niets en volgens mij een politiek verhaal omdat de verkiezingen er aan komen en groen link zo zieltjes willen winnen.
    Het hotel heeft een grote parkeerplaats waar alle auto,s staan met inderdaad een eigen oprijlaan. Het is nooit een probleem geweest en dit plan zat in de bouw van het geheel. maar is door kpn nooit uitgevoerd.

  • Groen Links heeft groot gelijk! Het is nu een mooie groene rustige hoek en in de plannen wordt het daar compleet verbouwd. Je krijgt dan niet alleen een kolos van een hotel aan het meer maar ook nog een keer een restaurant een eind verderop en een grotendeels bestraat stuk er tussen in. Er is al meer dan genoeg horeca rond het meer. Laat dit stuk maar groen!

  • GroenLinks heeft wel een punt, maar zeker niet doorslaggevend. Het beoogde haventje met terras is beslist een aanwinst voor het gebied en de aantrekkelijkheid voor hotelbezoek aan Groningen. De ecologische veer die hiervoor betaald wordt, die is er, maar is marginaal. GroenLinks mag best getuigenis politiek bedrijven, maar let wel even op met wat je daarmee in de waagschaal legt. SP en CDA als nieuwe oppositiepartijen maar niet al te serieus nemen met hun opportunistische standpunt. Volstrekt ongeloofwaardig.

  • Groen-Links zou eens keuzes moeten gaan maken in deze stad, deze provincie en in dit land. Een keuze tussen ongebreidelde bevolkingsaanwas en/of natuur en milieu. Beide gaan gewoonweg niet samen. Ook hier heeft de realiteit ons ingehaald. Meer mensen betekend meer ruimte, meer wegen, meer huizen, meer vervuiling, enz.enz. Accepteer dit, of stop de ongebreidelde bevolkingsaanwas in dit land.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

40 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden