Uit onderzoek van zorgverzekeraar Menzis blijkt dat 55 procent van de Groningers bereid is om in de toekomst mantelzorg te verlenen. Volgens Menzis gaat het om een representatief onderzoek onder 400 mensen.
Groningers willen qua mantelzorg het liefst hun partner (87%), kind (83%) en ouders (72%) ondersteunen.
Momenteel verricht 17 procent van alle Groningers al mantelzorg. Menzis ondersteunt de mantelzorgers met diverse projecten.
De komende dagen gaan niet droog verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het vanaf woensdag…
De vliegbewegingen op Groningen Airport Eelde veroorzaken zestig procent meer geluid dan is beloofd. Dat…
Sinterklaas heeft in Haren zijn eigen slaapkamer. Overdag kan deze slaapkamer door kinderen bekeken worden.…
In een bedrijfspand aan de Nieuwe Ebbingestraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag…
Be Quick 1887 verloor zondagmiddag voor het eerst dit seizoen in de eerste klasse H.…
De fractie van D66 in de gemeenteraad noemt het erg goed nieuws dat er een…
Bekijk reacties
'bereid is tot mantelzorg; ben dan wel benieuwd of die mensen dat ook structureel kunnen. En wat voor mantelzorg ze precies bedoelen.
Op een inwoneraantal van bijna 600.000 in de gehele provincie is 400 als representatieve groep nemen wel zeer mager. Dat is net 0,07 procent van de inwoners.
Dan de verhouding man / vrouw deel in de ondervraagde groep. Vrouwen zijn meer geneigd tot mantelzorg dan mannen. Dus als het aandeel vrouwen groter is dan mannen trek je de uitslag al scheef.
Hoe is de vraagstelling? Ik ben ook als man geneigd mantelzorg te geven aan mijn partner, kinderen, ouders als dat niet anders kan. Ik laat ze niet in de steek. Maar zal dan veel minder moeten gaan werken waardoor mijn inkomen daalt, belastingopbrengst daalt, allerlei toeslagen weer toenemen voor de overheid, naar een sociale huurwoning en/of huis verkopen.
Mantelzorg is mooi maar niet geheel zonder consequenties.