Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 29-jarige Alasam S in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel en TBS met dwangverpleging. S is verantwoordelijk voor de dood van zijn vriendin Renske Hekman en agent Dick Haveman in Baflo in 2011.
De straf is fors lager dan de 28 jaar cel die de Groninger rechtbank hem oplegde. Volgens het Gerechtshof verkeerde S in een psychose toen hij zijn vriendin met een brandblusser ombracht. Vervolgens schoot hij agent Haveman met zijn eigen dienstwapen dood. Het Gerechtshof vindt dit doodslag.
Op zijn vlucht schoot S nog op twee bewoners van Baflo, waarvan er een gewond raakte.
De komende dagen zien we weinig verandering in het weer: de zon is vrijwel onzichtbaar…
Een 38-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Zondag 22 december hebben Stadjers Raheel Ahmed en Haris Zaman de tweede prijs binnengehaald in…
Myron Hamming, voormalig stadsdichter van Groningen, is sinds deze week Awareness Ambassadeur bij Unicef Nederland.…
Bekijk reacties
Onvoorstelbaar! In plaats van levenslang slechts 6 jaar. Wat is dat voor een Coornhertrechtspraak in Nederland? Alle rechters m.i. maar eens vervangen lijkt mij beter.
Een klap in het gezicht van de nabestaanden van Dick Haveman, onvoorstelbaar.
met die 6 jaar cel is ie waarschijnlijk beter af dan met de bed bad en broodregeling die een illegale asielzoeker tegemoet kan zien...
Gelukkig is er dit keer wel rekening gehouden met de psychische toestand van de dader. Die TBS kan in principe levenslang zijn, zolang Alasam S nog een gevaar vormt. De 28 jaar in de eerste uitspraak had veel weg van een wraakexercitie. Daar is het strafrecht niet voor bedoeld.
Te belachelijk voor woorden dit. Dit figuur heeft twee mensen om het leven gebracht. Wat mij betreft levenslang wegstoppen.
Hij is toch uitgeprocedeerde? Misschien is terugsturen naar zijn eigen land beter, scheelt een hoop kosten, een blamage voor de rechtstaat! In wat voor een bananenrepubliek leven wij onderhand?
Sommige reacties geven weinig hoop over de kwaliteit van mogelijke juryrechtspraak.