Categorieën: Nieuws

PvdA staat open voor minder gaswinning

De PvdA fractie in de Tweede kamer wil bekijken of de gaskraan verder dicht gedraaid kan worden. Dat werd bekend gemaakt na een bezoek van Tweede Kamerleden aan het aardbevingsgebied vrijdag.

Volgens de PvdA moet met het verminderen van de aardgaswinning de veiligheid van de Groningers gewaarborgd worden. Maar er moet ook naar de economische gevolgen gekeken worden, aldus de sociaal democraten.

Coalitiegenoot VVD ziet voorlopig meer in het verstevigen van woningen om meer aardbevingsschade te voorkomen.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het zieltjes winnen door de PVDA is begonnen.
    Veel beloften en zodra de verkiezingen voorbij zijn alles vergeten.Kiezers kies voor lokale partijen.

    Kies voor : ,,Red het Noorden"

    Wij reken op U om de PVDA voor het eerst uit de Groningse Staten te krijgen.

  • Smerig geintje waarmee de provinciale PvdA onder leiding van Moorlag* het MONSTRUM-subsidiebesluit over de verkiezing heen tilden (met Jantje Terlouw als vijgeblad) is hopelijk niet vergeten.

    Viespeuken. Bah

    * William Moorlag. Zoek voor de gein een afbeelding van deze PvdA gedeputeerde op, en vraag u af of u een tweedehands auto van deze man zou kopen.

  • Even kijken waar de meeste stemmers van de PvdA zitten. Die zitten niet in het Noorden qua aantallen. Daarom pompen ze liever de gasopbrengsten naar het westen en sussen in het Noorden de boel met wat grijpstuivers en loze beloften.

  • Bij een aantal mensen is het nooit goed.
    Wanneer ze ervoor gepleit hadden om de gaskraan niet verder dicht te draaien dan was het ook fout geweest.

    En dan zijn er ook nog mensen die denken dat een subsidiebesluit over het Forum ook maar enige invloed heeft op het stemgedrag van kiezers bij verkiezingen voor Provinciale Staten.

    • Wat zijn de mensen toch ook dom hè Jack? Moet frustrerend zijn voor iemand met jouw intelligentie. Dat je het nog volhoudt hier! Respect man!

      • Heb zitten turven het laatste half jaar.

        Van Jack's reacties gaan er 81 procent (afgerond) in tegen het huishoudelijk reglement van OOGTV. 81 procent bestaat uit beledigingen van medereaguurders. Waarvan afgerond 68 procent (afgerond) in de categorie "medereaguurder is achterlijk" zit.

        Hoe lang gaat OOGTV deze grove schending van hun huishoudelijke regelement nog tolereren?

  • laten we hopen dat de mensen door hebben dat dit een verkiezingsspel is van de pvda. dit gebeurt al tig jaren dat ze vlak voor de verkiezingen van alles beloven.Om als ze eenmaal je stem hebben je net zo hard weer zullen laten vallen.

  • Zelfs op geenstijl hebben ze al door dat de nuchtere Groningers gewoon over zich heen laten lopen:

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/het_borrelt_in_groningen_en_bassies_onderbuik.html

    "Groningen wordt dankzij de gaswinning al enige tijd geteisterd door aardbeving na aardbeving. “Moeten we wat aan doen!”, dacht PvdA-Kamerlid Jan Vos, die er om bekend staat tijdens werktijd op de bank in zijn kantoor te liggen slapen. Nóg minder gas winnen, riep hij afgelopen week. Hoeveel dan, wilde de verslaggever weten. “Ik wil daar op dit moment niet op vooruitlopen. ” Nee, natuurlijk wil hij dat niet. Vos wil koppen in de krant dat de PvdA het opneemt voor de getergde Groningers maar geen uitspraken doen waar diezelfde Groningers hem op kunnen afrekenen. "

    Geld wat naar de slachtoffers van aardbevingen gaat wordt niet gebruikt om ze uit te komen. Maar voor prestige projectjes om de boel leefbaar te houden. Lijkt men dat men de mensen beter de mogelijkheid te geven hun hypotheek af te lossen en met een schadevergoeding te verhuizen.

  • http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/het_borrelt_in_groningen_en_bassies_onderbuik.html

    Gassiehof – Groningers, sta op!

    bassiehof100.jpg Groningen wordt dankzij de gaswinning al enige tijd geteisterd door aardbeving na aardbeving. “Moeten we wat aan doen!”, dacht PvdA-Kamerlid Jan Vos, die er om bekend staat tijdens werktijd op de bank in zijn kantoor te liggen slapen. Nóg minder gas winnen, riep hij afgelopen week. Hoeveel dan, wilde de verslaggever weten. “Ik wil daar op dit moment niet op vooruitlopen. ” Nee, natuurlijk wil hij dat niet. Vos wil koppen in de krant dat de PvdA het opneemt voor de getergde Groningers maar geen uitspraken doen waar diezelfde Groningers hem op kunnen afrekenen. Zoals Frans Timmermans deed kort voor de Europese verkiezingen: een Saoedische handelsboycot verzinnen om de PVV in Europa klein te houden en het eigen verlies te beperken. Zie ook: Dijsselbloem, Jeroen. Dit weekeinde zei de minister van Financiën in de Volkskrant dat we vanaf nu dankzij de PvdA de vruchten gaan plukken van het ‘economisch herstel’. Lolbroek, 2015 is het jaar dat de Nederlander de bezuinigingen pas écht gaat merken. Of zoals hij zélf nog geen half jaar geleden zei: ‘behoedzaamheid is geboden’.

    Boterhamzakjes vol zweet
    Dijsselbloem had het dit weekeinde ondertussen media-technisch goed geregeld. In NRC Handelsblad waarschuwde hij tegelijkertijd bankiers niet te proberen met 'gezochte en feitelijk onjuiste argumenten' uit te komen onder kabinetsmaatregelen. Aldus de man die verantwoordelijk is voor meerdere genationaliseerde banken. Het artikel in de krant was dan ook niet bedoeld voor de bankiers maar voor u, het electoraat. Alsof de kiezer daar komende maart in zal trappen. Ahmed Aboutaleb die het voortdurend heeft over het laten ‘oprotten’ van extremistische moslims, louter om naar de PVV overgelopen stemmers terug te halen, Lodewijk Asscher die deze zaterdag roept dat ‘moslims horen bij Nederland’ maar desondanks meerdere negatieve adviezen doorgaat met etnische registratie. De Provinciale Statenverkiezingen zijn in aantocht en de sociaaldemocraten zweten peentjes, boterhamzakjes vol het onwelriekende lichaamsvocht worden als bonbons aan de kiezer verkocht. Enfin, terug naar Jan ‘De Schone Slaapster’ Vos.

    Want de nuchtere Groninger moet zich niet laten ringeloren door Vos’ retoriek en zich vooral geen illusies maken: het Groningse gas zal tot de laatste kubieke millimeter uit de grond worden gepompt. Dat gaat hoe dan ook gebeuren, waarom zou de Groninger er dan niet zijn voordeel mee doen?

    Revolución!
    In de kersverse VPRO-serie De Fractie vorige week maandag was er sprake van onteigening in Groningen. Een volksverhuizing zo gezegd: Groningers werden op voorwaarden van de overheid uitgekocht om de gasbel te verlaten. Maar wat nou als dit echt zou gebeuren, maar dan volgens de voorwaarden van de Groninger zelf?

    Wat als de Groninger nou zélf het heft ter hand zou nemen? Er liggen nog voor tientallen miljarden – zo niet meer - euro’s gas onder het land. Wat als de Groninger op eigen voorwaarden huis en haard zou opgeven voor een meer dan majestueuze vergoeding? Nee, geen investeringen in kinderopvang of werkgelegenheid, maar keiharde cash. Een Gasfonds: huizen – niet de grond, kom ik zo op terug - worden verkocht aan de overheid voor – pak ‘m beet – tienmaal de waarde. De hypotheek van 500.000 euro blijkt dan opeens 4,5 miljoen op de rekening.

    Groningen voor de Groningers
    Over twintig, dertig jaar, wanneer het gas écht op is, grote delen van de provincie verzakt, de laatste aardbeving is geweest, keert de Groninger terug. De kerk is dan ingestort, het buurtcafé ligt dertig meter lager, een woestenij resteert. Maar het is dan nog steeds Zijn Grond. De dalen zullen vollopen met water en meren worden waar gezeild kan worden. Abseilen in een voormalig gasveld, een kleine Mont Ventoux om tegenop te fietsen. De toeristische en dus economische mogelijkheden zijn onbeperkt. Maar dan zal de Groninger wel moeten opstaan. Zélf het initiatief nemen. Jan Vos zal u begrijpen: hij was niet voor niets directeur van een investeringsfonds, werkte voor McKinsey, Ernst & Young, Deloitte & Touche en ABN Amro. Mits hij nu niet een middagdutje doet, natuurlijk.

    Groningers, sta op! Verenigt u, huur een goede advocaat, stop het verzet tegen de gasboringen en ga voor de hoofdprijs! Het mag dan wel niet uw gas zijn, het is wél uw toekomst!

  • Tweet:

    Positief dat Rene Leegte terug uit Groningen m trein reist. Niet zo slim hoe hij openlijk telefoneert, uitlegt hoe je Groningers kunt pappen

    Oeps. VVD Kamerlid bespreekt gastactiek in de trein
    We zeggen d'r onmiddellijk bij: de bron "Fossielvrij" is uitermate verdacht. Want wel heel toevallig dat uitgerekend iemand die propageert tégen de Groningse gaswinning VVD Kamerlid René Leegte hoort praten over hoe er tijd gerekt kan worden, hoe media ontlopen worden en hoe de VVD kan omgaan met de campagnestrategie van de PvdA, dat ineens zegt de gaskraan dicht te willen draaien. Populistisch gelul van de PvdA, want die gasbel moet leeg tot de laatste druppel en desnoods tot heel Groningen met de grond gelijk gebeefd is. De NAM geeft geen fuck om veiligheid, leerden we vorige week uit een gelekt rapport, en samen met Henk Kamp houdt de NAM een geheime lijst achter waarop 300 instortingsgevaarlijke gebouwen staan, waaronder verzorgingshuizen en scholen met kindjes d'r in. Dus het zou zomaar kunnen dat René Leegte inderdaad al die dingen gezegd heeft die @Fossielvrij heeft opgetekend in een serie van 1, 2, 3, 4, 5, 6 tweets. Tot die tijd is het aan Leegte zelf om te ontkennen, en die hebben we nog niet gehoord. Maar reken maar dat die in zijn eentje zit te beven ergens nu.
    UPDATE: René Leegte biedt excuses aan (en lult er overheen met wat PR-leugens). Voor duiding van deze kwestie richten we ons tot Sikkom.nl, waar de VVD én de slappe Noord-Nederlandse media even door de mangel getrokken worden.

    Tweet Transscript:
    Positief dat Rene Leegte terug uit Groningen m trein reist. Niet zo slim hoe hij openlijk telefoneert, uitlegt hoe je Groningers kunt pappen. "Ik heb vandaag [tijdens werkbezoek Tweede Kamer aan Groningen] zo veel mogelijk de media ontlopen. We blijven op de lijn dat we verband gaswinning en aardbevingen moeten onderzoeken." [zodat we proces vertragen, winning hoog blijft] Verder openlijk hoe je altijd (media) kunt zeggen 'dat Kamp de winning bij Loppersum met 80% heeft verlaagd' [een truc, netto winning!]. En nog openlijke discussie door de telefoon hoe je 'implicaties voor de coalitie' [PvdA wil winning omlaag!] nu moet framen. Dom, dom.. Verder maakt R Leegte excuus voor slecht o/d hoogte houden (tijdens werkbezoek) v zijn superieur ad andere kant lijn. VVD heeft stress.

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/opschudding_over_gaswinning_is_nooit_grappig.html

  • Reken deze 2 politieke partijen VVD en PVDA af bij de Provinciale Staten verkiezingen.
    Kies lokaal betreft mensen die voor de Provincie vechten en niet zoals deze 2 partijen zeggen we kunnen geen ruzie maken met NAM of RWS want we hebben meer plekken dus we zeggen overal JA op.

    • Wellicht komt het doordat ik een allochtoon ben dat ik de laatste zin van bovenstaande bijdrage niet kan volgen.

      Op een lokale partij stemmen is gelijk aan het weggooien van je stem. De kwaliteit van de kandidaten is mager (naar mijn bescheiden mening), ze krijgen vrijwel altijd onderling ruzie, het aantal zetels is te gering om een machtsfactor van belang te zijn en ze hebben geen politieke vrienden in Den Haag. Kortom, ze zullen geen politieke successen behalen en snoepen wat stemmen weg bij partijen die wel iets zouden kunnen betekenen.

      • Nu begrijp ik waarop je het zo voor de PvdA opneemt.
        Als allochtoon geloof je nog steeds dat de PvdA voor je op komt. Maar gelukkig zijn er ook mensen onder de allochtonen die beter weten en nie zo dom zijn om die mooie praatjes van de PvdA nog te geloven.

      • Bedankt voor je heldere analyse.
        Jammer dat er niets van klopt en dat je geen idee wanneer iemand een allochtoon is.

  • Vrienden in Den Haag van landelijke partijen heb je niets aan. Die willen alleen maar meer gaswinning anders kunnen ze hun prestige projecten niet meer financieren. Sociale voorzieningen als pensioenen worden ook betaald uit gasopbrengsten. Waar willen ze die miljarden vandaan halen en wat telt dan meer voor de Haagse politici, die paar stemmen in uitgestorven leeglopend gebied waar allen maar geld verdwijnt, of miljoenen pensioengerechtigden... Aan verkeerde politieke vrienden in Den Haag heb je helemaal niets. Verenigen en zorgen dat de PvdA/SP/GroenLinks de poppetjes niet meer kunnen verdelen op belangrijke plekken.

Recente berichten

Studentensport kampt met fors ruimtegebrek: “Je komt op een wachtlijst”

Studentensportverenigingen in de gemeente kampen met een ernstig ruimtegebrek. Bijna de helft van de verenigingen…

21 minuten geleden

‘Peukbusters’ gaan sigaretten met stofzuigers te lijf in Indische Buurt

Het is een opvallend gezicht in de Indische Buurt. Twee keer in de week gaan…

45 minuten geleden

Broedplaatsen komen tot leven bij Studio Boter in binnenstad: “Heel veel creativiteit”

In de afgelopen jaren ging het regelmatig over de broedplaatsen in onze gemeente: leegstaande gebouwen…

1 uur geleden

Schimmelwoningen Palembangstraat worden na jarenlange strijd aangepakt

Bewoners van de Palembangstraat hebben zaterdag samen met de SP een overwinning gevierd. Na een…

2 uur geleden

Braakballen uitpluizen bij Het Groninger Landschap: “Wat eet een uil allemaal?”

Kinderen die nieuwsgierig zijn naar uilen kunnen zondag te kust en te keur in het…

2 uur geleden

Fietsexcursies langs zuidelijke ringweg in herfstvakantie

Tijdens de aanstaande herfstvakantie worden er opnieuw fietsexcursies georganiseerd langs de nieuwe zuidelijke ringweg. Aanpak…

3 uur geleden