Categorieën: 112

Stadjer mishandeld na illegaal dumpen

Een 27-jarige Groninger werd vrijdagmiddag geschopt en geslagen nadat hij tweee mannen had aangesproken op het illegaal dumpen van een afgedankte tv in een vuilcontainer aan de Esdoornlaan.

De Stadjer zag hoe de mannen vanaf een aanhanger de televisie in een container duwden. Die mag alleen door buurtbewoners gebruikt worden voor huishoudelijk afval. De man wees het tweetal hierop, vertelde de politie te zullen bellen en ging achter de aanhanger staan. Vervolgens ontstond een handgemeen. De Groninger werd daarbij diverse keren geschopt en geslagen.

De gewaarschuwde politie kon het tweetal kort daarop inrekenen. Het gaat om een 23-jarige Groninger en een 24-jarige inwoner van Assen. Ze konden na verhoor weer gaan, met een dagvaarding voor een rechtszaak op zak.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Duidelijk non-Charlie's! Toch te zot dat, wanneer je iemand in overtreding daarop attendeert, het vervolgens moet bekopen met een bijna- dood- ervaring! Ik wens het slachtoffer beterschap.

    • Zolang onze D66 en PvdA-rechters in hun oneindige wijsheid met "foei, stouterikken" blijven afdoen, gaat er niks veranderden. 'Het houdt niet op, niet vanzelf'

      Onnozele linksmensen roepen wel dat hard straffen niet helpt, maar voor die veronderstelling is geen enkel empirisch bewijs omdat er nooit een verzorgingsstaat is geweest, waar (snoei-)hard is gestraft.

      Degene die denken dat de VS een verzorgingsstaat is (zijn), bewonder ik vanwege het feit dat zij zich toch het alfabet eigen hebben kunnen maken.

      Geen enkel cijfer toont aan dat mensen die ondanks dat ze voedsel, een huis, kleding, flatscreen, spelcomputer toegang tot medische zorg en onderwijs hebben, door de dreiging van een paar jaar strafkamp in Siberie, niet afzien van strafbare feiten.

      • Onnozele rechtsmensen roepen wel dat hard straffen helpt, maar voor die veronderstelling is geen enkel empirisch bewijs omdat er nooit een verzorgingsstaat is geweest, waar (snoei-)hard is gestraft.

        Geen enkel cijfer toont aan dat mensen die ondanks dat ze voedsel, een huis, kleding, flatscreen, spelcomputer toegang tot medische zorg en onderwijs hebben, door de dreiging van een paar jaar strafkamp in Siberie, afzien van strafbare feiten.

      • Als je me grammaticaal wil verbeteren, heb je een dagtaak.

        Ben ten eerste matig in spelling. Vind het ook niet zo belangrijk. Net als een Belgische professor in de Nederlandse taal trouwens. Die man schaamde zich voor het regeltjes-fetisjisme van zijn het Nationaal Dictee winnende landgenoten.

        Ben daarnaast een slordige chaoot.

        Verder helpt het tekstverwerken op een Samsung smartphone ook niet. Wat een ellende. Vult automatisch woorden in, en er valt soms in de tekst amper naar beneden te scrollen. Ben blij al als een tekst inhoudelijk naar mijn smaak is. Ga me in de snelligheid niet druk maken over dat ik zwak in spelling ben.

      • Jack.

        Ik zeg niet dat het hard straffen helpt. Weet in ieder geval dat niet zeker.

        Maar laten we het eens proberen. Laat Nederland weer eens gidsland zijn! Want daders als zielige slachtoffers pamperen helpt zeker niet.

        Want wat zijn nu de recidive-cijfers? Die zijn hoog! Zeker tegen het licht van het lage opsporingspercentage door een schandalig gebrek aan blauw op straat.

      • De feiten spreken voor zich:
        https://www.wodc.nl/onderzoeksdatabase/2499-cenr-2013.aspx?nav=ra&l=criminaliteit_en_delicten&l=criminaliteitsontwikkeling

        Er is een sterke correlatie tussen de krant die je leest en de mate van onveiligheidsgevoelens en criminaliteit die je ervaart. Historisch gezien leven we nu in een van de meest veilige periodes ooit. Check de bronnen en ga niet af op onderbuikgevoelens, gevoed door de rechtse pers en (extreem)rechtse politici.

      • Lekker op het vertrouwenwekkende gelieg van Opstelten af gaan!

        We leven in een land waar het volgens NOS teletekst zelfs voorkomt dat politie-agenten geen aangifte meer durven doen nadat ze mishandeld zijn.

        Het aangifte-percentage zijn in Nederland laag. Geheid dat wat Roemeense cultuurverijkkers deze winter op Tuinwijck in huisjes gaan inbreken. Mijn moeder (die naast ze in haar eentje haar kinderen opvoedde als hard werkte om zich de luxe van een tuinhuisje te kunnen veroorloven) doet allang geen aangifte meer.

        In Tilburg wonen met drugs rijk geworden miljardairs. In Amsterdam beschiet men elkaar, in woonwijken, met automatische wapens. TBS-ers worden op de samenleving losgelaten omdat ze niet handhaven in de kliniek zijn (Dirk de V). En verder tonen veel mensen tegenwoordig vermijdend gedrag. Mensen die geen hond meer nemen vanwege de Tokkies met hun vetchthonden in de portiek. Twintigers die niet meer in het centrum op stap gaan.

      • Beperk je toch tot de feiten, nu klets je maar wat raak zonder enige kennis van zaken.
        Van het WODC heb je kennelijk nog nooit gehoord en een relevante andere bron heb je ook niet gevonden.
        Kortom, inspelen op onderbuikgevoelens en flink schreeuwen zonder kennis.

  • ik lees dat 2 jongens een tv in een afval bak gooien waarom word daar een probleem van gemaakt!

    ik vraag me af wat er nou echt is gebeurd wand
    waarom ging de man achter een aanhanger staan?
    en wie is begonnen met slaan/schoppen ?? als ik iets in een aval bak zou gooien en ik zou weg willen heb ik toch een recht om weg tegaan!!

  • Patrick, deze container is alleen voor buurtbewoners. Mensen die hun eigen afvalkosten omzeilen door bij andermans prullenbakken hun afval te dumpen plegen een misdrijf en hebben helemaal geen recht om weg te rijden. Goed dat ze gedagvaard worden. Laat ze ook meteen de uitkering maar stopzetten.

  • Je praat dus een milieudelict goed Patrick... en dan ook nog goedpraten dat iemand die er wat van zegt wordt mishandeld? Waar ben je mee bezig???

Recente berichten

Lycurgus snel klaar in uitwedstrijd tegen SSS

Nova Tech Lycurgus heeft zaterdagavond in Barneveld vrij eenvoudig gewonnen van Simplex SSS. Het werd…

1 uur geleden

Oranje Nassau recht de rug, maar verliest alsnog van ACV

De teleurstelling was groot bij Oranje Nassau na afloop van de thuiswedstrijd tegen ACV zaterdag.…

3 uur geleden

1H: Monsterzege Be Quick, PKC’83 blijft koploper; ON en Velocitas ruim onderuit

Be Quick 1887 bevestigde vanmiddag thuis tegen Winsum de heersende opinie, dat het de titelfavoriet…

3 uur geleden

Gorecht blijft koploper, The Knickerbockers profiteert van nederlaag VVG

Gorecht blijft koploper in 2I na de zege zaterdag op Helpman. In 3R nam The…

3 uur geleden

Politie kijkt terug op geslaagde editie ‘Hunted’ in noordelijke wijken (foto’s)

In de wijken De Hoogte, Indische Buurt en Korrewegwijk kijkt men tevreden terug op de…

4 uur geleden

Mantelzorgers brengen bezoek aan Knol’s Koek: “We wisten niet wat ons overkwam”

Zo'n 175 mantelzorgers hebben de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Knol's Koek. Het bezoek…

5 uur geleden