Categorieën: Nieuws

Veel vragen ChristenUnie over gevolgen aardbevingen

De Tweede Kamer fractie van de ChristenUnie heeft minister Kamp diverse vragen gesteld over de gaswinning en de afhandeling van aardbevingsschade in de provincie Groningen. De ChristenUnie vindt dat de gaskraan verder dicht moet om aardbevingen te voorkomen.

De CU vindt dat de minister de veiligheid van de bewoners boven het winnen van gas moet stellen. Ook moet er haast gemaakt worden met het herstel en verstevigen van gebouwen.

Voor de stad Groningen vraagt de CU zich af hoe de minister omgaat de versterking van gebouwen, zoals het Groninger Forum. Ook wil de CU weten wat voor een gevolgen een beving van groter dan 4.1 op de schaal van Richter heeft voor het UMCG en de medische voorzieningen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ook deze Christen Unie is een meeloper !
    De schade door de gaswinning vindt plaats in het gehele gaswin gebied en wij willen allen schadeloos gesteld worden !

    Betreft de werkloosheid in Oost Groningen is die met 1800 toe genomen en ligt in Pekela met 17,4 % het hoogste in het land

    Lang leve de regeringspartijen en hun meelopers

    • En vergeet de economie niet Pietercj. De economie van Groningen was al slecht van oudsher. Wegens de imagoschade, het wegblijven van investeerders / ondernemers, zal dit alsmaar slechter worden. Dus de inwoners van Groningen hebben ook nog met broodroof te maken. De werkloosheid zal op termijn sterker toenemen. In principe is straks iedereen slachtoffer. Vooral de Grunnegers, die hier hun eeuwenlange roots hebben liggen.

    • Het lijkt me beter dat er geen schade gemaakt wordt. Dan hoeft er ook niets vergoed te worden. Voor je het weet komen er bevingsschadebedrijfjes die huizen laten trillen.

  • Ik ben nu een buitenstaander omdat ik het mooie Groningen moest verlaten, maar ik volg de ontwikkelingen en wat mij opvalt, is dat er geen concrete plannen worden ontvoud, en dat stoord mij een beetje. De Groningers zijn jaren misbruikt als melkkoe van de staat, en krijgt als dank een trap van die zelde staat na. Dit is zeer triest, maar dat is nu eenmaal de manier van doen van Den Haag. Dat krijg je als je weet dat het gemiddelde tweede kamerlid niet eens weet waar het Noorden licht.

    • Anne je hebt gelijk. Ik heb als oprichter nieuwe partij ,, Red het Noorden " wel degelijk voorstellen voor nieuwe werk gelegenheid en geen grootheids waanzin en geldsmijterij zoals station zoals Zuidelijke ringweg waar overal de Provincie voor garant staat.

  • Veel eenvoudig werk waar een ander zijn neus voor ophaalt werd vooral door Noordelingen gedaan. Als je kijkt naar de bouw, werd dat in het Westen gedaan door Noordelingen. Ook op het gebied van logistiek en beveiliging bij oa Feyenoord, Utrecht en Ado Den Haag werd veelal gedaan door mensen uit het Noorden. Daarbij zijn Noordelingen bereid om te reizen voor het werk, sneller dan Westelingen. Dat werk moet weer terug naar het Noorden. Het probleem is alleen dat wij te duur zijn, wat onzin is overigens omdat het verschil tussen netto loon en bruto loon dat gat te groot is. Het werk kan dan wel naar Zuid-Europa gaan voor een paar centen, maar hier moet het heen, alleen vind Den Haag het Noorden te ver weg, helaas.

Recente berichten

Studentensport kampt met fors ruimtegebrek: “Je komt op een wachtlijst”

Studentensportverenigingen in de gemeente kampen met een ernstig ruimtegebrek. Bijna de helft van de verenigingen…

21 minuten geleden

‘Peukbusters’ gaan sigaretten met stofzuigers te lijf in Indische Buurt

Het is een opvallend gezicht in de Indische Buurt. Twee keer in de week gaan…

45 minuten geleden

Broedplaatsen komen tot leven bij Studio Boter in binnenstad: “Heel veel creativiteit”

In de afgelopen jaren ging het regelmatig over de broedplaatsen in onze gemeente: leegstaande gebouwen…

1 uur geleden

Schimmelwoningen Palembangstraat worden na jarenlange strijd aangepakt

Bewoners van de Palembangstraat hebben zaterdag samen met de SP een overwinning gevierd. Na een…

2 uur geleden

Braakballen uitpluizen bij Het Groninger Landschap: “Wat eet een uil allemaal?”

Kinderen die nieuwsgierig zijn naar uilen kunnen zondag te kust en te keur in het…

2 uur geleden

Fietsexcursies langs zuidelijke ringweg in herfstvakantie

Tijdens de aanstaande herfstvakantie worden er opnieuw fietsexcursies georganiseerd langs de nieuwe zuidelijke ringweg. Aanpak…

3 uur geleden