Categorieën: Nieuws

Vertrek Bakker Bart geeist

De huurovereenkomst met Bakker Bart aan de Grote Markt is door het hoofdkantoor Bart’s Retail opgezegd. Ook mag de zaak geen Bakker Bart meer heten.

Als reden wordt opgegeven dat Bakker Bart een huurschuld heeft van ruim een ton. Bakker Bart zegt dat veel filialen in de problemen zijn gekomen door ingewikkelde huurcontracten en hoge prijzen van grondstoffen en weigert daarom te vertrekken.

De zaak is inmiddels voor de rechter geweest. Bart’s Retail wil dat Bakker Bart het pand ontruimd. Over enkele weken neem de rechter een besluit.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Als het pand door Bart's Retail verhuurd wordt kunnen ze er toch een nieuwe Franchisenemer in zetten? Dan kan het gewoon Bakker Bart blijven heten. Van mag mag dat lelijk pand overigens weg. Het is een puist op de grote Markt. Maak er plein van zodat je vanuit de Herestraat komend mooi zicht hebt op het prachtige Forum en de nieuwe Oostwand.

    • Bart's Retail wil blijkbaar ook voorkomen dat ie als 'Bakker Bart' ergens anders verder gaat? Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om die ton huurschuld waarvan Bart's Retail beweert dat de franchisenemer dat geld in een andere bedrijf heeft gestopt.
      Het pand is zelf, zoals je weet , nog niet zo oud en zal blijven staan. Helaas want het neemt enigszins het zicht op het prachtige nieuwe toekomstige stadshart!

    • MarcS,
      Ik ben het deels met u eens. Het prachtige Forum zit aan het Hereplein en is sowieso vanuit de (Verlengde)Herestraat te zien. De oostwand van de Grote Markt blijft nog tot in lengte van jaren een akelig leeg gat. Achter dat gat gaat een gedrocht verschijnen welke in de volksmond luistert naar de meer dan passende naam HET MONSTRUM.

      • @Simon ten eerste is de foto van de winkel in Paddepoel,ten tweede is de winkel in Paddepoel het laatste jaar in het nieuws geweest en niet de winkel in de herestraat.Dat jij klakkeloos het bericht van OOG als de waarheid aanneemt geeft me te denken.Ik zou zeggen google er op los en je zult zien dat het on Paddepoel gaat.

      • Marc het is heel simpel de foto die er bij is geplaatst is een domme fout en heeft niets met een archief te maken.Als je een stuk over de martini toren schrijft doe je er ook geen foto bij van een andere toren.En overigens betreft het probleem voor alle Bakker Bart franchisers dus ook Paddepoel!

      • De foto is slechts illustratief, en dit betreft een specifieke franchiser die de wacht aan is aangezegd. Halbe de Jong, die de bakker Bart op de GM uitbaat en Ergens in een uithoek van Assen er kennelijk ook nog een zwemschool op na houdt. Vervelend hè als je geen gelijk krijgt :p

      • Vervelend voor jou ja,google search op jou naam levert een aardig overzicht op hoe vaak je onzin praat.

  • Laten Ze dat pand maar afbreken. Sinds de brand heeft het zijn karakter verloren en staat het in de weg ..

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

46 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden