Categorieën: Nieuws

Groninger vlag wappert in Leeuwarden

Donderdag is het kamerdebat over de gaswinning. Uit solidariteit zal bij de Provinciale Staten van Fryslân een Groninger vlag gehesen worden.

Bij het kamerdebat komt aan de orde of minder gas kan worden gewonnen, om zo de schade te beperken. Door de Friese Provinciale Staten is aangegeven dat er geen nieuwe gaswinningen mogen plaatsvinden in die provincie. Daarom wappert op deze dag, naast de Friese vlag, de vlag van provincie Groningen voor het provinciehuis in Leeuwarden.

De Provinciale Staten van Groningen hebben via Twitter gereageerd met de tekst: “Dank! Wij voelen ons gesteund met dit gebaar.”

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Tja! Het eerste wat daarmee in mij opkomt, is alvast enige sympathie kweken voor de superprovincie die er ongetwijfeld gaat komen! Het is en blijft een politiek spelletje. Ook als hiermee andere argumenten kan worden gevonden, om deze kloof te dichten!

    Never no0oit niet deze superprovincie met de friezen!

  • Fantastisch gebaar. We kunnen elke solidariteit buiten de provincie gebruiken. zolang het de regering lukt om het een Gronings probleem te houden staan we niet zo sterk. maar waar blijven toch de Drenten die met de mond altijd roepen dat ze zich meer verbonden voelen met de Groningers dan met de Friezen ?? In tijden van nood leer Je je vrienden kennen. geen woorden maar daden ....

    • Aparte opmerking.

      Misschien hebben Drenten niet zoveel met dat voor Friezen zo typerende vlagvertoon. Een van de irritante trekjes van Friezen trouwens. Zeker als dat buiten hun provinciegrens plaats vindt.

      Mag graag stukken fietsen, en je weet niet hoe vaak je in Drenthe of Groningen dan een Friese vlag aantreft. Weer zo'n figuur die moet laten zien dat het echt een opjrochte is. Met gemak eens met per vijf kilometer.

      In Groningen kom ik nooit Drentse vlaggen tegen. Waarom niet? Drenten zijn ook een normaal volk. Net als Groningers. Hebben het ook niet nodig om van de daken te schreeuwen (wapperen) dat ze uit een bepaalde provincie afkomstig zijn en hoe bijzonder zei zich daardoor voelen.

      Tenslotte. Misschien is het ze niet gevraagd? Drenten zijn niet de beroerdsten. Denk dat ze zonder discussie een Overijsselse of Groningse vlag ophangen.
      De fanatiekste strijder voor het behoud van de Groninger bodem, mbt gaswinning, was trouwens een Drents provinciaal statenlid. Is decennia lang door de NAM als een malle complotdenker weggezet. Wordt tijd dat deze man een eerbetoon in de vorm van straatnamen (?) in Groningse plaatsen krijgt.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden