Categorieën: Nieuws

Minder leegstand, meer werkgelegenheid Reitdiephaven

De leegstand rondom de Reitdiephaven, ontstaan na het faillissement in 2013 van Waterborg Active, wordt door de komst van restaurant Taste & Flavor voor een groot gedeelte weer gecompenseerd.

Het wereldrestaurant is gevestigd op de eerste verdieping van de vroegere outdoor winkel. Eigenaar Kun Zhu: “We bieden nu al werkgelegenheid aan een tiental koks maar straks werken hier zo rond de 40 mensen in de bediening en in de keuken. Alle koks komen ook uit de stad”.

Op de begane grond is sinds afgelopen november een kledingwinkel geopend. De eigenaar van deze winkel is blij met de komst van het nieuwe restaurant en ziet de toekomst van de Reitdiephaven vol vertrouwen tegemoet.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Mooi dat het nu verhuurd is en dat er een werkgelegenheid scheppend bedrijf bij is gekomen. Waterborg was vanaf de start al gedoemd te mislukken, mede door de hoge overhead en financieringslasten en natuurlijk het belangrijkste feit dat dit bedrijf de deuren aan de Hoge der A waar het een triple A locatie kenden ruilde voor deze locatie.

    • Ik denk dat de Action ernaast ook niet echt hielp daar was natuurlijk overlap mee dat niet gecompenseerd wordt door extra aanloop.
      Liep Waterborg op die 'Triple A locatie' dan nog wel? Ik denk dat de vorige locatie ook nadelen had. Ver van de aanmeerplaatsen voor toeristen en ook niet snel met de auto bereikbaar.
      Waarschijnlijk koopt dat professionelere watersporter z'n spul ook vooral via internet? Zijn ze daar wel genoeg in mee gegaan ?

    • De watersport heeft natuurlijk heel erg te lijden gehad onder de crisis. Heel veel bedrijven zijn opgeheven.
      Voor Waterborg was het handhaven van de winkel aan de Lage der A geen reele optie, de bereikbaarheid met de auto is op die plek veel te slecht. Ze hadden de verwachting dat de combinatie van een goede bereikbaarheid voor de regio op een fraaie locatie, gecombineerd met een jachthaven voor een impuls zou zorgen.
      De crisis en gewijzigd koopgedrag van consumenten gooiden roet in het eten. Heel jammer, het was een fraaie winkel met een mooi assortiment.
      Ik vind het wel heel jammer dat er niet nautische bedrijvigheid in Reitdiep-haven is. Kennelijk is daar geen markt voor. Vervolgens kom je uit op dit soort restaurants. Erg jammer. Ook zo'n Action is natuurlijk doodzonde voor zo'n prachtige locatie. Daar verwacht je toch winkels met veel meer uitstraling.
      Het hele gebied ziet er trouwens schitterend uit!

      • De eigenaar van Waterborg heeft destijds zijn bedrijf, evenals het pand verkocht. Even een ligplaats kiezen in de Zuiderhaven en je liep er binnen 5 minuten naar binnen. Mocht je onverhoopt direkt iets aan willen schaffen, dan ging je als bootbezitter tussen de middag "tussen de bruggen liggen" en hoefde je enkel maar de straat over te steken. Bekende van mij, niet bepaald onbekend in de watersport, werd voor er een meter was gebouwd, geinformeerd over de huurprijzen en mogelijkheden, maar deze zette toen al vraagtekens waar het om het verdienmodel en bijbehorende marge`s ging/gaat bij een eventueel te vestigen bedrijf aldaar, nog afgezien van een grootschalige watersportzaak als buurman. De gemiddelde watersporter is honkvast en zal zeker zijn/haar loopje naar nu nog van Gelder in Groningen. Watersportcentrum Oosterhaven, Beuving de Punt en/of Nautische Unie in Farmsum blijven maken.
        Het door jou aangehaalde fraaie assortiment was nu net niet van hetgeen watersporters uit de gemotoriseerde watersport zochten en/of zoeken. Ben er zelf enkele malen geweest, maar kreeg keer op keer (en ik niet alleen) te horen: dat hebben wij niet op voorraad, dat moeten wij bestellen.Tja, wat doe je dan in zo`n geval? Bekenden stuur je er niet heen, internet blijkt dan een mooie aanvulling te zijn en als het dan toch besteld dient te gaan worden, dan kun je dat als bedrijf zelf ook rechtstreeks bij een importeur /groothandel bestellen.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

26 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden