Nic. komt tekort in zinderende wedstrijd tegen Rohda

De korfballers van Nic./Alfa College zijn er zaterdag niet in geslaagd om van Rohda te winnen. In een zinderende wedstrijd werd er met 23 – 24 verloren, en lijkt het seizoen voor de groen-witte krijgers over.

Nic. begon goed aan de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Friso Doelman en Tymo de Wit kwam het snel op een 2 – 0 voorsprong. Bij Rohda kwam het grootste gevaar uit de standaardsituaties waarbij de dames behoorlijk trefzeker waren. Het publiek werd getrakteerd op schitterende aanvallen, maar ook op domme passfouten, waarbij de stand op het scorebord gelijk op liep. Aan het einde van de eerste helft wist Nic. door een fraai schot van Friso Doelman uit te lopen, en ging het de rust in met 12 – 11.

In de tweede helft tapte Nic. uit een ander vaatje. Verward begon het aan het tweede bedrijf waar Rohda makkelijk van kon profiteren en uit kon lopen naar 13 – 16. Daarna werd Nic. wakker en door goed werk van Susan Veldstra knokten de Groningers zich terug. Dat knokken leidt tot een voorsprong van 22 – 19. De ploeg zit op rozen, en het thuispubliek denkt de buit binnen te hebben. Toch komt Rohda daarna puntje voor puntje dichterbij. Het komt op 23 – 23. En moet lijdzaam toezien hoe het ondanks zeer hard werken, nog een tegengoal moet incasseren. Eindstand 23 – 24.

Door het verlies staat Nic. nu op de vierde plaats in de Hoofdklasse A met twaalf punten uit elf wedstrijden. Dat is een achterstand van zes punten op de nummer 1, waardoor het seizoen over lijkt voor de Groningers.