Categorieën: Nieuws

Rechte rug PvdA lijkt wassen neus

De PvdA legt zich erbij neer dat minister Kamp in juli een besluit neemt over eventuele verlaging van de gaswinning in Groningen.”Ondenkbaar” noemden Jan Vos en Diederik Samson, van de PvdA, het afgelopen dinsdag dat Kamp na juli een hogere gaswinning wil dan 16,5 miljard kuub in de tweede helft van dit jaar

PvdA-Kamerlid Vos diende vanavond, met steun van coalitiegenoot  VVD, een motie in waarin hij Kamp vraagt vanaf 1 juli de winning naar een zo laag mogelijk niveau terug te schroeven. Vos denkt dat niveau, om voldoende levering te verzekeren, 35 miljard kuub is. Hij verlangt echter geen definitief besluit vóór 1 juli, zoals hij eerder aangaf.

De motie van Vos werd aangenomen. Alle moties van de oppositie om de gaswinning verder te verminderen werden weggestemd.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

    • afrekenen met VVD en PVDA en zn gedogers en een Provinciale Staten kiezen die niet hangt aan het lijntje van Den Haag
      Weg met de Haagse partijen.
      Kies lokaal daarom doe ik zelf mee aan de verkiezingen.Ik ben 12 j bedonderd maar wel 80 % van mn voorstellen N 33 over genomen en wel 60-80 miljoen bespaard en Boumans VVD mooi weer spelen.Weg ermee.
      Kies : ,,Red het Noorden " lijst 13 P.C.J.Muijzert plaats 2

      • Zelfs nog erger dan dat Ardien. Het zijn gelden, dat was vrijgekomen voor het afblazen van de ZZL. Met dit geld zijn deze keuzes gemaakt. Oorspronkelijk waren dit de zgn Langmangelden, dat nooit met dit doel had mogen worden ingezet!

  • Hoe je ook tegen deze hele lastige situatie aankijkt, feit is wel dat de huidige problemen niet zozeer veroorzaakt zijn door deze regering (en dus door Kamp). Het probleem is ontstaan door volledige onderschatting van voorgaande regeringen. Daar ligt de oorzaak!
    En Kamp moet nu goede oplossingen aandragen (gaskraan zover mogelijk dichtdraaien, iedereen met schade volledig(!) compenseren en veiligheid bieden voor de toekomst).
    Maar ik begrijp wel dat hij volledig klem zit tussen afspraken uit het verleden (gascontracten), de gasinkomsten voor de rijksbegroting (de zorg en sociale voorzieningen moeten ook ergens van betaald worden) en de enorme druk vanuit Groningen mbt aardbevingen en veiligheid. Wat dat betreft heb ik wel respect voor Kamp en denk ik dat vele anderen onder deze hoge druk zouden zijn bezweken.

    • Nou, ik geloof niet dat minister Kamp een grote druk ervaart.
      Het gaat hem gemakkelijk af door nauwelijks inhoudelijk maar vooral procedureel te redeneren.

  • PvdA en Groningen?

    Dankzij dat hele enge ijdele kereltje Plassterk, heeft het Nedersaksisch in Nederland niet dezelfde als in Duitsland.

    Met andere woorden: dankzij de PvdA wordt de eeuwenoude Groninger Taal (nazaat van het Oud-Saksisch) niet adequaat beschermt.

    Zelfde verhaal voor 'landverrader' Remkes van de VVD, en Liesbeth Spies van het CDA. Een Brabantse SP'er presteerde het bij de laatste motie over dit onderwerp in de Tweede Kamer om te stellen dat dat Brabantse varkensmest accent dan ook een taal zou moeten worden.

    In Den Haag geeft men geen ruk om Groningen.

    Meer om nare megalomane, internationalistische en technocratische fantasieën met een federale superstaat met belachelijke munt (wat is dat euro papiergeld lelijk en katholiek) die hopelijk door de wederom heroïsche Grieken gesloopt gaat worden.

    Een Grunneger? Dei stemt Grunneger Belang!

      • Begrijpt de Frustratie van VSH enorm als Grunneger..

        Als niet Groninger kan ik het mij reuze goed voorstellen, dat het jouw aan enig instellingsvermogen ontbreekt. Dit is niet erg! Ik lees er overheen

      • Pijn aan mijn ogen.
        Hoofdletters op verkeerde plaatsen. Spaties waar ze niet horen. Jouw......
        Het zal wel aan mijn 'instellingsvermogen' liggen.

      • Lachen zal hem snel vergaan. Binnenkort wordt de PvdA in de provinciale staten minimaal gehalveerd.

        Zijn partijtje is straks gesloopt. En voorgoed. Hoe zeer zijn partijtje en de VVD bij volgende Tweede Kamerverkiezingen door de media (DWDD, telegraaf, Nieuwsuur, WNL) wordt gepromoot door een opgeklopte "strijd" om 'wie de grootste' wordt.

        Volgens een Duits (uit mijn hoofd Universiteit van Berlin), onder andere in De Morgen gepubliceerd, onderzoek is de helft van De Belgische en Oostenrijkse moslims fundamentalistisch. Wat betekent dat ze eigenlijk vinden dat bijvoorbeeld iemand als Marcs held Rehwinkel van een hoog gebouw moet worden gegooid.

        Jammer genoeg hoorde Nederland niet bij de zes onderzochte landen. Ben wel benieuwd. Maar een aanslag hier en de PvdA mag hopen dat het een kwart aantal van de stemmen van Wilders haalt. Ook omdat de PvdA niet de enige is die in ranzige vijver van cliëntelisme vist.

        Arme Jack.

      • Jack raakt geïrriteerd en dus gaat ie om zich heenslaan. Niet op grond met argumenten op de inhoudelijk tekst, maar door ons neer te zetten als een onmens. Jammer jack!

      • Je bedoelt het onderzoek van het Berlijnse centrum voor sociale wetenschap?
        Eerder meende ik gelezen te hebben dat alle sociale wetenschappen opgedoekt konden worden omdat ze niets wezenlijks bijdragen met hun flutonderzoeken. Ik parafraseer. Om dan een onderzoek van een verdacht centum te gebruiken is dan wel wat opportunistisch.
        Nederland is trouwens ook keurig onderzocht, en de Morgen heeft er over gepubliceerd.
        Je gaat heel grof de fout in dat religieus fundamentalistische moslims zouden vinden dat homosexuelen vermoord zouden moeten worden.
        Je hebt weer ergens wat opgevangen, je pikt er een paar zinnen uit en interpreteert maar wat raak, verzint er wat bij en beschuldigt vervolgens een hele bevolkingsgroep.
        Wanneer je zorgvuldig en integer was geweest dan had je het onderzoek opgezocht en vervolgens je mening geventileerd.
        Nu sla weer in het wilde weg om je heen zonder enige kennismaken zaken.
        Sjoerd is ook verblind geraakt. Hij ziet het verschil ook niet meer tussen woest geschreeuw en een zorgvuldige mening.

    • Als jij denkt dat fundamentalistisch moslims geen invoering van de Sharia (en dat inclusief doden van homoseksuelen willen), snap jij er wederom niets van. Of in ieder geval niet van het fenomeen Taqqya.

      Verder was de tekst in de tekst van De Morgen "moslims wantrouwen joden en homo's" een weerzinwekkend staaltje policor eufemisme. Fundamentalistisch moslims haten homo's en joden.

      Over sociale wetenschappen; dit onderzoek had ook door een willekeurige groep 5'VWO-ers gedaan kunnen worden

      • Je bent wel heel inconsequent. De samenhang is daardoor wat lastig te ontdekken in je verhalen.
        Je haalt je argumenten uit een onderzoek waarvan je vindt dat het door 5 VWO'ers hadden kunnen worden gedaan?
        Het is een goed onderzoek en dan gebruik je de conclusies of het is een slecht onderzoek en dan doe je het niet.
        Beter kun je de volgende keer iets beter je bronnen controleren voordat je post, dat voorkomt gênante situaties.

  • Sjoerd en Ardien.Ik ben zelf bij de debatten over de Zuiderzeelijn geweest en heb zelf geadviseerd het af te blazen het was 200 km en er was slechts 3 miljard euro terwijl het tussen de 11-13 miljard zou gaan kosten en explotatie 350-400 miljoen per jaar zou gaan belopen.Ik heb zelf de HSL zuid aangelegd.Zalm hield rekening met 9 miljard. Toen Gerard Zalm sávonds vertelde dat Almere 1 miljard kreeg en 2 miljard voor de 3 Noordelijke provincies waren 700 milj Friesland en 1,12 miljard Groningen en Drenthe 180 miljoen.+ Essent gelden van Provincie daar betaalt de Provincie Groningen de waanzins projecten en niet van de Langman gelden.Bv Forum wodt uit Zuiderzeelijn geld betaald.Ik zal in de Staten dit project proberen stil te zetten aan gezien het nu 4 maand word stil gezet.Zo wil ik ook dat de Zuidelijke ringweg anders gaat en oostelijke toegang Bedum ook Daar ligt een wens van de bewoners die nu genegeerd wordt.En het llatste project is station Groningen afbraak spoor 1,2,3 en winkels bouwen.Krankzinnig.
    Daarom vraag ik om jullie stem ,, Red het Noorden" lijst 13 plaats 2 P.C.J.Muijzert

    • Als je het langmanrapport analyseert is het bedrag wat dit rapport vertegenwoordigt beduidend hoger. Het afblazen van de ZZL daarentegen als een veel lager bedrag gecompenseerd. Niemand van de 'volksvertegenwoordigers', die dit zich heeft aangetrokken als buitengewoon bizar. Mijn vertrouwen in de volksvertegenwoordiging is sindsdien ook tot een nulpunt gedaald. Alsof het zo moest zijn. Je ziet het ook terug in het gasbesluit alsof de lokalen met de landelijk politiek aan het dealen zijn in het landsbelang. Niet in het Gronings belang.

  • Beste Sjoerd , ik heb in mn 2 jarige strijd voor een goede N33 verdubbeling elke eerste maandag van de maand bij CDA gedeputeerde Henk Bleeker gezeten.Henk zei Piet ik kan geen ruzie maken met Rijks Waterstaat want ik heb ook nog de A 7 en de A 28 De huidige en afgelopen bestuurders/gedeputeerden heulden met Den Haag.Daarom wil ik nu in de Provinciale Staten gekozen worden omdat er vele civiele werken maar ook Forum nog in te grijpen valt.Ik heb vele contacten en velen hopen dat ik erin kom en zal zeggen waar het op staat. Heb 43 j leiding gegeven in de beton-spoor-grond-weg-en waterbouw en 20 j op Schiphol.Daarom probeer ik via ,, Red het Noorden" P.C.J.Muijzert plaats 2 in de Staten te komen.Ik heb 39 programmapunten opgesteld en die komen komende week allemaal naar buiten.

  • Betreft de Zuidelijke Ringweg zal de overschrijding +/- 192 miljoen gaan bedragen en de Provincie moet daar garant voor staan !
    Daar wil ik een stokje voor steken en niet de grootheids waanzin van de huid gedeputeerden die erzelf geen verstand van hebben en niet de opleiding gevolgd te hebben en meelopen aan het handje van de ambtenaren en zich laten dwingen door Rijks Waterstaat en daar moet eens een eind aan komen.Betreft de huizen in het aardgas wingebied moeten allen gerepareerd worden of afgebroken en in dezelfde steil weer op gebouwd worden en op een grote betonplaat of met grout of waterglas injectie de grond onder de gescheurde huizen .Dan krijg je ook een complete plaat. dan breekt en scheurt het huis niet meer.Waterglas komt bij de Gembo in Winschoten vandaan en een geroutineerde injecteerder in Nooren in Stadskanaal de werkgelegenheid moet hier blijven dat staat voor mij voorop.

    • Dat is allemaal mooi en aardig.
      Maar ik stem op degene die door heeft dat het draait om kinderen die niet kunnen slapen.

      • Beste Willie , mijn plannen zijn al 2 j bekend en dat is stopzetten en vervangen door een nieuwe noordwestelijke ringweg, kan je mn plannen tonen.Die weg gaat via Westpoort/ten westen Hoogkerk met een weg naar de Suikeunie-Smit en Hollander / ten westen van de stad langs via Zernicke aansluitend op N 46 met Noordelijke ringweg want dan kan het verkeer met 40 % naar beneden en kan verkeer A 7 verplicht deze route nemen.Trouwens dit weet men in Helpman ook.We gaan daar aan werken .Indien dat klaar het Jullianaplein aanpakken maar onder het water door dus niet omhoog maar omlaag.De op en afritten Hereweg blijven en geen tunnel van 1100 m met deksels.Heb mn plan volledig door gerekend en bespaard 300 miljoen en 40 % minder verkeer.Ook verplichte route voor vrachtauto's en ook goede toegang voor Bedum Domo-Campina

  • Pietercj,
    Wellicht is het moment aangebroken dat je je zou kunnen afvragen waarom je ideeen niet worden overgenomen. Misschien komt dat niet doordat jij de enige 'deskundige' bent en anderen niet.
    Ik geloof niet dat iemand die een asfaltweg kan aanleggen ook maar enig verstand heeft van verkeer.

    • als projectleider/hoofduitvoerder weet je wel iets meer dan aan de schop staan sorry.Een eigen beton fabriek gehad te hebben en in de offshore in het buitenland gewerkt te hebben en een hele brede ondergrond.Een vader die 12 j in de gemeenteraad zat. Jack ik weet wel iets meer !

Recente berichten

‘Zondag overwegend bewolkt, komende dagen een bui maar ook zon’

De bewolking heeft de komende dagen de overhand. Vanaf dinsdag krijgt de zon meer ruimte.…

7 uur geleden

Lycurgus snel klaar in uitwedstrijd tegen SSS

Nova Tech Lycurgus heeft zaterdagavond in Barneveld vrij eenvoudig gewonnen van Simplex SSS. Het werd…

9 uur geleden

Oranje Nassau recht de rug, maar verliest alsnog van ACV

De teleurstelling was groot bij Oranje Nassau na afloop van de thuiswedstrijd tegen ACV zaterdag.…

11 uur geleden

1H: Monsterzege Be Quick, PKC’83 blijft koploper; ON en Velocitas ruim onderuit

Be Quick 1887 bevestigde vanmiddag thuis tegen Winsum de heersende opinie, dat het de titelfavoriet…

11 uur geleden

Gorecht blijft koploper, The Knickerbockers profiteert van nederlaag VVG

Gorecht blijft koploper in 2I na de zege zaterdag op Helpman. In 3R nam The…

11 uur geleden

Politie kijkt terug op geslaagde editie ‘Hunted’ in noordelijke wijken (foto’s)

In de wijken De Hoogte, Indische Buurt en Korrewegwijk kijkt men tevreden terug op de…

13 uur geleden