Categorieën: Nieuws

Stadsbestuur maakt zich zorgen om V&D

Het stadsbestuur houdt de ontwikkelingen bij het V&D warenhuis aan de Grote Markt nauwlettend in de gaten.

De vestiging in de stad is een van de vestigingen die nog winst maakt. V&D staat onder grote druk nu het personeel weigert loon in te leveren. Het conflict met de eigenaren van de winkelpanden krijgt waarschijnlijk vrijdag zijn beslag, de rechter doet dan uitspraak.
V&D wil vier maanden geen huur betalen.

Op de vraag of de kwestie rond het V&D pand invloed heeft op ontwikkeling van het bouwterrein tussen grote Markt en het Groninger Forum geeft de wethouder geen antwoord.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat lief!
    Maar overbodig.
    Ve nD gaat failliet.
    Dan de gebruikelijke doorstart
    voor de halve prijs.
    De belastingbetaler betaalt.
    Maar wel lief om mee te demken
    over hoe een verliesgevend ouderwets
    en graaierig bedrijf in stand te houden.

  • Laat V&D plaats gaan maken voor een nieuwe grotere Bijenkorf. Wellicht kan er dan een kleine(re) V&D franchise(?) vestiging voor terug gaan komen.

    Maar het is met alle detailhandel, jarenlang vrijwillig en in sommige gevallen gedwongen veel en veel te hoge huren moeten betalen heeft de landelijke detailhandel beslist geen goed gedaan. Tel daar de enorme vlucht van internetwinkels bij op en al snel is iedere huur te hoog om nog winst te kunnen genereren. Op dit moment wordt 5% van de omzet als normaal beschouwd waar het om de hoogte van de winkelhuur gaat. Maar kan iemand mij uitleggen waar je dit van moet betalen als je overal bezien net 5 - 10% marge maakt?

    De huren zijn zoals het er uitziet een procent of 40-60 te hoog in relatie tot omzetten en verdienste. Ben bang dat er weinig tot geen verhuurders zijn welke hun huren met dit percentage zullen gaan verlagen. De leegstand aan winkelpanden zal de komende jaren dan ook fors toe gaan nemen, vraag mij af wie deze leegstand dan zal moeten gaan betalen, zal wel op de belastingbetaler uit gaan draaien.

  • joost kan alleen maar achter z'n vastgoedvrinden aanhobbelen. de vvd-praatpaal staat dan ook even met z'n mond vol tanden..

  • Heel begrijpelijk dat het personeel niet wil inleveren. Als V&D na een half jaar alsnog failliet gaat krijg je maar een Ww uitkering van de laatste 3 maanden en niet van wat je nu hebt. Leveren de grote heren zelf ook in??? Denk het niet. Ze hebben hetzelf veroorzaakt maar personeel en verhuurders moeten nu inbinden. Ik kan ook niet even tegen mijn bank zeggen ik betaal even 3 maanden geen hypotheek want ik kan het nu niet missen. Word ik er ook uitgezet.

  • Net zo min er antwoord is over de invulling van HET MONSTRUM is er een antwoord over de toekomst van de oostwand in totaliteit. Het gebouw wat er reeds staat is al een aanfluiting voor het centrum. Misschien kunnen o.a. de ramen van dat gebouw eens gelapt worden.
    Ik wens het personeel van V&D alle sterkte toe.

  • V&D is een verouderd winkelconcept zonder veel toekomst wanneer er niet heel fors wordt geïnvesteerd, en dat zie ik niet gebeuren.
    Wanneer ik er zou werken dan zou ik snel solliciteren!

  • De Groningse V&D moet een nog een paar volhouden, want dan komt de redding, de cavalerie in de vorm van het MONSTRUM. Goed voor een stormloop van koopkrachtig buitenregionaal volk die zijn weerga niet kent.

    De roze brillen in de Groninger raad gaan ons dat zweren.

  • Als ze failliet gaan, kan dat lelijke pand beter gesloopt worden. En dan een mooie Bijenkorf op die plek, waarbij de gevel een replica moet worden van de vooroorlogse situatie.

  • Steeds minder behoefte aan winkeloppervlakte in de binnenstad. Gelukkig haalt de gemeente het niet in het hoofd om er meer bij te bouwen...
    ;)

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden