De proef met zonnepanelen in de Tuinwijk wordt uitgebreid naar andere wijken. Dat heeft woningcorporatie De Huismeesters besloten.
De buurtvereniging in de Tuinwijk heeft zelf om het project gevraagd. Bas Krajenbrink, Manager Wonen bij de Huismeesters, meldt dat bewoners de zonnepanelen voor een kleine bedrag per maand kunnen huren. Zo besparen ze op hun energierekening en zijn ze al met al goedkoper uit. Hoeveel dat is hangt af van de ligging van de woning en het energieverbruik per gezin. “Het is maatwerk. De besparing kan 50 tot 100 euro per jaar bedragen. Soms raden we het ook af, dan kan de investering niet uit.”
Inmiddels is er ook belangstelling vanuit andere wijken. Krajenbrink benadrukt dat bewoners zelf met plannen moeten komen. “Wij gaan dat als corporatie niet opleggen.”
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…
De zachtere temperaturen blijven nog even bij ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis begint donderdag mild,…
Bekijk reacties
Prima zaak.
Die zonnepanelen worden toch gesubsidieerd?
Waarom moeten huurders ze dan nog een keer betalen?
Op zonnepanelen zit geen subsidie. Dat is ook helemaal niet nodig. Een investering in een zonnepaneel levert je een heel wat hoger rendement op dan je spaarrekening.
En het is ook nog goed voor het milieu!
Dacht je dat zonnepanelen 100% worden gesubsidieerd Jenny?
Misschien eerst maar even weten waarover je praat vóór je er over praat.
Anton kun je zien hoe dom hij is. Hij denkt alles te weten maar hij weet helemaal niets. En haoe zo meer rendement dan je spaarrekening.of heeft hij ook al verstand van bankzaken.
Ik heb nooit beweerd dat in NIET dom ben.
Vraag maar aan dhr. Jack!
Wat ik las in de krant is dat huiseigenaren 4000 euro subsidie krijgen voor versterken van de woning of voor bijv. zonnepanelen.
Misschien zie IK het verkeerd?
Die 4000 euro subsidie geldt voor mensen die in het aardbevingsgebied wonen. In Hoogezand wordt er gebruik van gemaakt. Het gaat hier om sociale woningbouw in de Stad. Die valt daar niet onder. De huismeesters kan waarschijnlijk wel subsidie aanvragen bij de RVO.
Beste Chris,
Misschien moet je de volgende keer iets beter orienteren voordat je andere reageerders een negatief stempel opdrukt.
En inderdaad levert een investering in zonnepanelen een hoger rendement op een spaarrekening op.
Ter verduidelijking:
Het financieel rendement van zonnepanelen wordt aangegeven met een percentage. Wat houdt dit percentage in? Stel: uw spaargeld op de bank levert u nu 2,5% rente op. Maar u kunt dat geld ook in zonnepanelen investeren. Volgens Milieu Centraal heeft u onder gunstige omstandigheden een financieel rendement van 6% tot 7% op uw investering. Daarmee behaalt u tot bijna drie keer zoveel meer ‘rente’ op uw investering. Een stuk hoger dus!
Waar is het percentage op gebaseerd? Dit percentage is gebaseerd op de Standaard Rekenmethode van Milieu Centraal. Het doel van deze onafhankelijke berekening is om u betrouwbare informatie te geven. In de berekening van het financieel rendement is rekening gehouden met onderhoudskosten, een lichte stijging van de stroomkosten en een actuele rentestand. Zo kunt u de juiste keuze maken of u wilt investeren in zonnepanelen.
Op de site van milieucentraal en ook op heeeeeeel veel andere sites had je dit heel gemakkelijk kunnen vinden.
Daar kun je in vervolg beter eerst even kijken voordat je een ander van negatieve kwalificaties voorziet.
Wat Jenny zegt klopt wel. Er is een regeling opgestart om het gebruik van zonnecollectoren te stimuleren cq te subsidiëren. Of de regeling nog van kracht is, weet ik niet. Omdat daarin een beperkt bedrag in zit. Als dit op is, vervalt de regeling.
Bedankt meneer Sjoerd!
Bij het uitdelen van subsidies staat de gewone inwoner achteraan en oa woningstichtingen vooraan.
Zo weet ik nog dat dhr calon enkele jaren terug uit een beperkte subsidieregeling voor energie een van de eersten was die zich dat toeeigende.toen burgers een aanvraag indienden was de subsidiepot al leeg.
De regeling waarbij je 4000 euro kunt ontvangen voor energiebesparende maatregelen geldt alleen in de 9 aardbevingsgemeenten en is alleen van toepassing wanneer je minimaal 1000 euro aardbevingsschade hebt.
Zie http://www.snn.eu/waardevermeerdering
De stad Groningen is niet een van de 9 gemeenten, de regeling is niet in de stad van toepassing.
ER bestond een algemene regeling voor het stimuleren cq subsidiëren van zonnepanelen cq zonnecollectoren. Daar zat een beperkt bedrag in. Deze regeling is tot 2 keer in het leven geroepen. Als het bedrag op is, vervalt de regeling. De zgn aardbevingsgemeenten heeft niets hiermee vandoen. Evenmin de 4000 euro die plotseling hiermee opdoemt.
Bedoel je provinciale regeling die er was om isolerende maatregelen te stimuleren.
Dat is iets heel anders dan de 4000 euro regeling en had ook niets met aardbevingsschade te maken.
Bij mijn weten zijn er nu geen andere regelingen meer.
Een algemene landelijk regeling.
Hangt af van je energiekosten. Mijn verbruik is misschien iets van 10 a 12 euro per maand. Dan kunnen zonnepanelen met een huurverhoging van 20 euro niet uit. Het wordt anders wanneer ze ook warmte kunnen opwekken, maar dan heb je waarschijnlijk weer een grotere investering nodig.
Daarom vind ik het ook mooi dat men mág kiezen.
Voor velen kan het niet uit met name mensen die overdag afwezig zijn verliezen erop.
Laat u niet misleiden mensen!
Uw jaarverbruik is niet bepalend(!!!) Maar uw overdag verbruik is bepalend.
Meneer chris ik heb inderdaad ook verstand van bankzaken.
Jenny reactie was voor jack bedoeld.Ik geloof ook niet dat je dom bent gezien de manier waarop je reageert op dit forum
Misschien dat je mijn vorige reactie even moet lezen. Dan kun je misschien leren hoe je een zinvolle en onderbouwde bijdrage aan een discussie kunt leveren ipv het zwart maken van mensen zonder dat je zelf de moeite neemt om je in een onderwerp te verdiepen.
2.5 % op een spaarrekening meneer Jack?
Ik pak 6% !
Op appie koopzegels..
Hahaha die jack toch
Soms kan ik wel aardig uit de hoek komen.
Jack van jou kan ik niets leren. Ik ben al twee stappen verder. Ik durf commentaar te leveren op de huidige zittende politiek .
Ik heb nooit gezegd dat ik niet dom ben...
Maar er is in ieder geval wel een discussie ontstaan!